ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Şehir Hastanesi TRSM’de el sanatları sergisi açıldı
Şehir Hastanesi TRSM’de el sanatları sergisi açıldı
Erzurum’da uyuşturucu ile mücadelede kararlılık
Erzurum’da uyuşturucu ile mücadelede kararlılık
19 Mayıs Gençlik haftası başladı
19 Mayıs Gençlik haftası başladı
Doğu Anadolu Kitap Fuarında geri sayım
Doğu Anadolu Kitap Fuarında geri sayım
Çakmak Özel Gereksinimli Öğrencilerle Buluştu
Çakmak Özel Gereksinimli Öğrencilerle Buluştu
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
28 Aralık 2012 Cuma - 05:34

Sağlıkta yeni sistem başarı getirdi

Sağlık Bakanı Akdağ tarafından, Sağlıkta Dönüşüm Reformu kapsamında hayata geçirilen Kamu Hastaneler Birliği yönetim modeli Erzurum’daki bir başarılı örneğini Horasan Devlet Hastanesi’nin hizmet sunumundaki kalite artışıyla yakaladı.

Sağlıkta yeni sistem başarı getirdi

ERZURUM (İHA) - Sağlık Bakanlığı tarafından hizmete sunulan Kamu Hastaneler Birliği yönetim modeli Erzurum’daki bir başarılı örneğini Horasan Devlet Hastanesi’nin hizmet sunumundaki kalite artışıyla yakaladı.
Kamu Hastaneler Birliği Erzurum Genel Sekreterliği’ne bağlanan Horasan Devlet Hastanesi, yeni yönetim modeline kısa zamanda uyum göstererek hizmet kalitesini artırırken, ilçeden il merkezine sevk edilen hasta sayısının önüne geçmek içinde yapmış olduğu çalışmalardan dolayı vatandaşların takdirini kazandı
HİZMETTE KALİTE
Horasan Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Abdullah Can yaptığı açıklamada 28 Ekim 2011 de hizmete açılan toplamda 54 yataklı olup ihtiyaç halinde 75 yatağa kadar çıkarılabilen hastanenin son günlerde yüzde 95 doluluk oranıyla hizmet verdiğini ifade ederek; “Önceki yıllarda yaşanan sevk vakalarının büyük ölçüde önüne geçmeyi planlıyoruz. Bu da doluluk oranımıza yansımış durumda. Son bir yıl içerisinde yatak doluluk oranımızın yüzde 45-50’lerde iken son bir ay içerisinde bu oran artarak yüzde 95’in üzerine çıktı. Bunda Kamu Hastaneler Birliği Erzurum Genel Sekreterliğimizin bizim ilettiğimiz sorun ve eksikliklerinin çözümünde attığı olumlu adımların payı çok büyük. Sağlık Bakanlığımızın tıpkı diğer ilçe hastanelerimizde olduğu gibi bizim hastanemizde de gerek doktor kadromuzu gerekse modern tıbbi cihaz ve teknik eleman ihtiyacımızı giderme konusunda yürüttüğü çalışmalar neticesinde birçok vatandaşımızın sağlık hizmetini karşılama konusunda artık sıkıntı yaşamadığımızı söyleyebilirim. Çok önemli bir sağlık problemi olmadığı müddetçe hastalarımızı burada kolaylıkla tedavi edip sağlıklarına kavuşturabiliyoruz. Başta çocuk hastalıkları, dahiliye, genel cerrahi, diş ve kadın doğum olmak üzere ortopedi, üroloji, göz, kulak burun boğaz, nöroloji, kardiyoloji, fizik tedavi ve rehabilitasyon, radyoloji dallarında da en az bir uzman hekimimizin görev yaptığı hastanemizde laboratuar tetkiklerinden görüntüleme ünitesine kadar her türlü sağlık hizmetini vatandaşımıza sunuyoruz. Diyaliz ünitemizde toplam 19 hastamıza diyaliz hizmeti veriyoruz. Bu hastalarımızın bir kısmı Horasan ve köylerimizde diğer bir kısmı ise Karayazı, Sarıkamış gibi civar ilçe merkezlerinde yaşayan vatandaşlarımızdan oluşmaktadır. Bir süre önce hasıl olan ihtiyaç nedeniyle hastanemizin 5. katını da günübirlik müşahade hastalarımızın takibi için hizmete açtık. Burada da günde ortalama 25-30 hastamıza günübirlik müşahade hizmeti verilmektedir.” dedi.
ERDOĞAN’IN AÇIKLAMASI
Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Kamu Hastaneler Kurumu Erzurum Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan da Horasan Devlet Hastanesi’nin yeni yönetim sisteminde kaydettiği başarının önemine vurgu yaparak, bu başarının diğer hastaneler içinde örnek alınması gereken bir model olması gerektiğini ifade etti. Genel Sekreter Prof. Dr. Erdoğan açıklamasında şunları söyledi: “ Bir süre önce yürürlüğe giren Kamu Hastaneler Birliği sisteminin ilk güzel başarısını Horasan Devlet Hastanemizde gördük. Bu sistemin en büyük amaçlarından biri vatandaşa sunulan sağlık hizmetinin en kısa yoldan hızlı ve üstün kaliteyle birlikte sunulmasıdır. Horasan Devlet Hastanemiz bu mentaliteyi çok kısa sürede bünyesine dahil ederek çalışmalarını yönlendirmiş ve kaliteli sağlık hizmet sunumu olarak tabir ettiğimiz hizmet sunumunu amaçladığımız hedefe çekmiştir. Genel Sekreterliğimizin yerinde çözümler üreterek, bunları uygulamaya sunduğu hastanelerin başında gelen Horasan Devlet Hastanemizin elde ettiği başarıyı kısa bir süre sonra diğer hastanelerinde elde edeceklerini düşünüyorum. Bunun için de tüm hastanelerimizin Genel Sekreterliğimizle sağlıklı ve etkin bir iletişim içerisinde olması ve koordineli çalışma sistemini elden bırakmaması gerekiyor. Bizim en büyük görevimiz, hastanelerimizin hizmet sunumunun önünde yer alan engelleri ortadan kaldırarak hastanelerimizin önünü açmaktır. Bakanlığımızdan da aldığımız destek sayesinde inşallah bundan sonra da tıpkı Horasan Devlet Hastanemiz de olduğu gibi diğer hastanelerimizde de böylesine güzel başarılı sonuçlar elde edeceğimize inanıyorum. Son bir yıla bakacak olursak Horasan Devlet Hastanemizin acil de 58425, poliklinikte 82766, diş polikliniğinde 16734 olmak üzere toplamda 157628 vatandaşımıza sağlık hizmeti sunduğunu görüyoruz bu gerçekten de büyük bir başarı örneğidir. Bu, Horasan Devlet Hastanemizin artık kendi ayakları üzerinde durabildiğinin bir göstergesidir diyebiliriz. İşte hastanelerimizde hedeflenen en önemli misyon budur. Kendileri 2013 yılı itibariyle yoğun bakım ünitesinin de aktif hale getirilmesi konusunda bir talepte bulundular. Bizde bu konudaki gerekli tıbbi cihaz, malzeme ve personel ihtiyaçlarının temini konusunda çalışmalara başladık. İnşallah en kısa sürede bu ihtiyaçlarını da gidererek Horasan Devlet Hastanemizi tam donanımlı bir ilçe hastanesi hüviyetine kazandıracağız.” dedi.
 

 
ERGİAD’tan kadın girişimcilere destek
 
B.B'nin 17 maçlık serüveni
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gündoğdu dünya evine girdi
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün tenis antrenörlerinden ...
Vali Yardımcılarından Baro ziyareti
Vali Yardımcıları, Erzurum Baro Başkanı Terzioğlu’na nezaket ziyaretinde bulundu.
Ya insan üstüne düşseydi?...
Sibirya soğuklarının yaşandığı Erzurum’da her yer adeta buz tutarken inşaat ...
 
Ağaçlar buz tuttu
Gece hava sıcaklığının eksi 23 dereceye düştüğü Erzurum’da ağaçlar, çeşmeler ...
Acun Ilıcalı ders konusu oldu
Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sosyoloji Bölüm Koordinatörü ...
Onlar Erzurum’un şirin yüzleri
Yakutiye ilçesinde yaşayan 70'lik tek yumurta ikizi dedeler ilgi odağı ...
 
MYO öğrencileri kan bağışladı
Türk Kızılayı Erzurum Kan Bağışı Merkezi tarafından Atatürk Üniversitesi ...
Toplu ulaşıma takviye
Büyükşehir, bir süre önce gerçekleştirilen ihaleyle satın aldığı 15 yeni ...
Erzurum için sevindirici sonuç
Akciğer kanserinin en az görüldüğü il Erzurum, en çok görüldüğü ilin ise İzmir olduğu açıklandı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva