ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>GUNCEL
14 Nisan 2018 Cumartesi - 14:24

Sağlıklı Kentler Erzurum'da toplandı

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "Gençlerin, çocukların sağlıklı bir çevrede yaşaması için belediyelerin olmazsa olmaz olduğunu hepimiz biliyoruz" dedi.

Sağlıklı Kentler Erzurum da toplandı

Sağlıklı Kentler Birliği 29. Olağan Meclis Toplantısı ve Erzurum Konferansına katılan Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "Gençlerin, çocukların sağlıklı bir çevrede yaşaması için belediyelerin olmazsa olmaz olduğunu hepimiz biliyoruz" dedi.

Fiziksel Aktivite ve Kentsel Yaşam Kalitesi konulu konferans Palandöken Kayak Merkezi’ndeki Polat Renaissance Otel’de gerçekleştirildi. Konferansa Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Akdağ, AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı Menderes Türel, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, üyeler ve STK temsilcileri katıldı.

 

"GENÇLERİN ÇOCUKLARIN SAĞLIKLI BİR ÇEVREDE YAŞAMASI İÇİN BELEDİYELERİN OLMAZSA OLMAZ OLDUĞUNU HEPİMİZ BİLİYORUZ"

Sağlıklı Kentler Birliğinin Türkiye’de sürekli gelişmekte olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Akdağ, "Hepinizin bildiği gibi Sağlıklı Kentler Birliği Dünya Sağlık Örgütünün başlatmış olduğu bir programla ülkelerde gelişen bir alan. Türkiye’de de 2005 yılında 10 belediyenin katılımıyla kurulmuştu. Bugün itibariyle 71 belediyeye ulaşmış olması ne kadar başarılı ve doğru adım olduğunu göstermiş durumda. Sağlıklı Kentler Birliğinin son meclis toplantısında Fiziksel Aktivite ve Kentsel Yaşam Kalitesi konusunun seçilmiş olması aslında çok önemli. Şunu özellikle belirtmek isterim gerçekten hayatımızın hareketli bir yaşantı olması belki de sağlığımızın en önemli parçalarından biridir" diye konuştu.

Madde bağımlısı gençlerin metruk binalardan kurtulması için belediyelerin metruk binaları yıkma görevinin olduğunu hatırlatan Akdağ, "Belediyelerin yapabileceği hususlar var. Mesela madde bağımlılığı konusu şuanda Başbakan Yardımcısı olarak benim koordinasyonumda takip edilen bir konu diyelim ki metruk binaların yıkımı metruk binaları kim yıkar belediyeler yıkar o zaman önümüze bir hedef koyacağız işte bu metruk binaları 2018 yılı içerisinde yıkacağız. Belediyelerin üstünden geleceği bir husustur. Gençlerin, çocukların sağlıklı bir çevrede yaşaması için belediyelerin olmazsa olmaz olduğunu hepimiz biliyoruz. Vatandaşlarımıza sağlıklı bir yaşam için bisiklet sürme alışkanlığı kazandırmakta önemli adımlardan birisidir" dedi.

 

"SAĞLIKLI KENTLERİN GELİŞİMİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ"

Sağlıklı kentler için bisiklet kullanımının gelişimini destekleyecek hususların düşünülmesi ve desteklenmesi gerektiğini ifade eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Sağlıklı Kentler Birliğinin Başkanı Menderes Türel, "Sağlıklı Kentler Birliğinin en önemli misyonu kentlerimizin sağlıklı gelişimi dolayısıyla şehirlerimizin içerisinde sağlıklı insanları barındırdığımız sürece insanlarımızın sağlığını temin edebildiğimiz sürece kentlerimizin de sağlıklı gelişimin daha kolay olacağını biliyoruz. O yüzden sanki ilk başta Sağlıklı Kentler Birliğinin bir sağlık projesi olduğu düşünülebilir ve doğru sağlık, sağlıklı kentler içerisinde var. Fakat bireylerin sağlığı ve kentlerin sağlığı ortak noktada ortak paydada buluşması adına konulmuş bir isim. Biz de Sağlıklı Kentler Birliğinde sağlıklı kentlerin gelişimini çok önemsiyoruz. Bunun içerisinde bisiklet çok önemli yer tutuyor çünkü bisiklet hem kişisel hem de kentsel sağlık adına önemli bugün artık bir çok çağdaş şehirde bisikletin toplu ulaşım aracı olduğunu görüyoruz. Yani kamuya ait bisikletler kullanıcıların kartlarıyla bir yerden bir yere gitmek için alınıyor oradan başka bisiklet alınıp geri dönüyor. Buna çok örnek verilecek şehirler var ama Kopenhag’a baktığımızda kent merkezinde 500 bin kişi yaşıyor 560 bin bisiklet var. Adeta bisiklet artık bir otobüs gibi, raylı sistem gibi bir toplu ulaşım aracına gelmiş. Temiz enerji sağlıklı kent sağlıklı insanlar emisyon hacmi hiç yok. Böyle baktığımızda bisiklet kullanımının Türkiye’de çok ciddi şekilde gelişiminin destekleyecek hususları düşünmemiz lazım" dedi.

 

"BİSİKLETİN ÜLKEMİZDE YAYGINLAŞMASI GEREK"

AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ise "Böyle anlamlı toplantının şehrimizde yapılmasından dolayı duyduğum memnuniyeti belirtmek istiyorum. Sağlıklı Kentler Birliğinin daha önce bir toplantısına daha katılmıştım. Bisikletle ilgili bir sunumum oldu oradaki bilim adamları ve üyeler ilgi gösterdiler. Şuanda kentlerin en önemli problemlerinden birisi ulaşım trafik ve hava kirliliği bunu çözmek için çok sayıda plan ve projeler hazırlanıyor. Maalesef hiç bisiklet ülkemizde ulaşım aracı olarak yer almıyor bundan dolayı üzüntümü belirtmek isterim. Bisikletin ülkemizde yaygınlaşması gerek" ifadelerini kaydetti.

Açılış konuşmalarının ardından meclis toplantısı başladı.

 
‘Türkiye teröre karşı mücadelesini sürdürecektir’
 
Hunt, öğrencilerle tecrübelerini paylaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Miracımız mübarek olsun
Tüm okurlarımızın Mirac Gecesini tebrik eder, hayırlara vesile olmasını ...
Deligöz’den Miraç Kandili mesajı
AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, Miraç Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Şehit Kır mevlidle anıldı
Şehit Piyade Teğmen Muhammet Kır’ın annesi ve kardeşleriyle görüşen Vali ...
 
Baro'dan Mehmetçik Vakfı'na destek ziyareti
Erzurum Barosu Yönetim Kurumlu üyesi ve Kadın Hakları Komisyonu Başkanı ...
Azizoğlu vatandaşın nabzını tuttu
Vali Azizoğlu, pasaport ve sürücü belgeleri iş ve işlemleri için randevu ...
Tekman’da 4 metre karla mücadele
Erzurum Karayolları 12'nci Bölge Müdürlüğü ekipleri, kar kalınlığının ...
 
Mesci güven tazeledi
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şubesi 16. dönem genel kurul toplantısı yapıldı.
Dadaşlar’dan Mehmetçiğe destek yürüyüşü
İstanbul'da yaşayan Erzurumlular, Erzurum Dernekler Federasyonu’nun önderliğinde ...
691 Afgan göçmen sınır dışı edildi
Son günlerde kafileler halinde Türkiye'ye giriş yapan Afgan göçmenlerden ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva