ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Mütefekkir Erol Güngör'e vefa
Mütefekkir Erol Güngör'e vefa
Aliyev’den Fransa’ya gözdağı
Aliyev’den Fransa’ya gözdağı
Yumaklı tarımsal ihracat verilerini paylaştı
Yumaklı tarımsal ihracat verilerini paylaştı
MEB Yeni müfredat taslağı büyük ilgi gördü
MEB Yeni müfredat taslağı büyük ilgi gördü
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
26 Şubat 2013 Salı - 14:09

Sağlıkçılardan şiddet tepkisi

Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fatih Albayrak, son günlerde sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarına tepki göstererek, bu şiddetin önüne geçilmesini istedi.

Sağlıkçılardan şiddet tepkisi

E.MEHMET YILMAZ
ERZURUM (İHA) – Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fatih Albayrak, son günlerde sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarına tepki göstererek, bu şiddetin önüne geçilmesini istedi.
ALBAYRAK ŞİDDET OLAYLARINI KINADI
Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fatih Albayrak, son günlerde hastanelerde sağlık çalışanları yönelik artan şiddet olaylarını kınadı. Albayrak, hastaneye günde ortalama 20 bin insanın giriş yaptığını, bunların yalnızca 2-3 tanesinin problem çıkardığını söyledi. Bu insanların sağlık çalışanının çalışma motivasyonunun bozulmasına ve çalışma zevkinin dengesinin alt üst olmasına sebep olduğunu vurgulayan Albayrak, “Bunun önlenmesi için halkımızın sağlık çalışanlarının çalışma şartlarını çok iyi anlaması gerekmektedir” dedi.
DÜNYA’DA BAŞKA BİR ÇALIŞMA GURUBU YOK
Şu anda ülkemizde belki dünyada 7/24 çalışan başka bir çalışma grubu olduğunu düşünmediğini dile getiren Albayrak, “Gecenin 2’sinde serviste yatan hastanız vardır hemşireniz arar hasta şöyle oldu dediği zaman apar topar hastaneye gelirsiniz. Kar kış demeden hastanızı görür ve hastanıza yapabileceğiniz her şeyi yapar sonra evinize döner saat 8’de tekrar mesainize gelirsiniz. Bu kadar fedakarlıkta çalışan sağlık grubuna çok az sayıdaki sorumsuz vatandaşlarımızın saldırısı sağlık çalışanlarının bütün dengesini bozuyor. Sadece o gün o kişiye yapılan hakaret ya da saldırı o kişinin çalışma zevkini veya çalışma dengesini bozuyor o hafta o arkadaştan biz verim alamıyoruz. Bu bize yansıyor ve bizim bütün motivasyonumuzu bozuyor. En son geçen hafta bir bayan doktor arkadaşımıza ölüm tehdidi oldu. Geçen Perşembe günü arkadaşımız izin aldı pazartesine kadar çalışmadı. Pazartesi günü gelince 24 saat acilde nöbet tuttu. Siz bir insana ölüm tehdidi ederseniz onun tüm dengesi bozulur. Ondan sonra o kişiden verim bekleyemezsiniz. Bu bir değil bir hafta bazen 1 ay izin alıyorlar ve çalışamıyorlar bu da vatandaşlarımıza yansıyor. Vatandaşımız hastaneye geldiğinde o doktora daha önce kontrol için gelmiştir veya muayene olmuştur ama başka bir kişi o doktoru yerinde bulamamaktadır. Bir sorumsuz vatandaşımızın hekim veya sağlık çalışanına yaptığı uygunsuz saldırılardan kaynaklanmaktadır" dedi.
Yapılan saldırıların cezasız kalmadığını ancak ceza verilene kadar sağlık çalışanlarının mağduriyetinin devam ettiğini ifade eden Albayrak, "Sağlık çalışanlarına hakarete 4 yıl 1 ay hapis cezası verilmektedir. Yapılan bu saldırılar Sağlık Bakanlığı’mızın ‘beyaz kod’ adlı uygulamasıyla adli mercilere ulaştırılmakta ve Sağlık Bakanlığı’mızın avukatları desteği ile de davalar takip edilmektedir ve cezalarını almaktadır. Ama suçlular bu cezayı alana kadar sağlık çalışanı verimsiz çalışmaktadır. Vatandaşlarımızı lütfen sağlık çalışanlarının birer insan olduğunu ve uzaydan gelmediğini bu kişilerin sizin amcanız, teyzeniz olduğunuzu düşünmeniz lazımdır. Hiç bir insan diğer insana bile bile kötülük yapmak istemez. Eğer sizin bir hastanız hastaneye gelip ölüyorsa veya sakat kalıyorsa bu sağlık çalışanlarının suçu değildir bu hastalığın doğal bir sonucudur. Hasta öldüğü zaman sen benim annemi öldürdün babamı veya çocuğumu öldürdün diye sağlık çalışanlarına saldırmamak gerekiyor. Bu konuda vatandaşlarımızdan daha fazla hassasiyet bekliyoruz”
 

 
DAİB Kabakuş’u uğurladı
 
Kayıp köpek ilanla aranıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlçe merkezine tilki indi
Oltu ilçesinde aç kalan iki tilki ilçe merkezine kadar indi.
Önce sıcak, sonra kar…
ÖZEL-Türkiye genelinde hava sıcaklık değerlerinin artışına paralel olarak ...
Leylekler erken geldi
Baharın müjdecisi olarak nitelendirilen Leylekler, bu sene Ardahan'a yaklaşık 1 ay erken geldi.
 
Eksoz gazından zehirlendiler
ayazı ilçesinde okula gitmek için bindikleri servis aracının eksozundan ...
Ya gerçekleşirse
Nüfus Projeksiyonları, 2013-2075 sonuçları Erzurum için ciddi tespitleri ...
Sis altında Palandöken keyfi
Erzurum Palandöken Kayak Merkezi, hafta sonunda kayak severlerin akınına ...
 
Doğalgaz olayı drama dönüştü
Erzurum’un Yakutiye İlçesine bağlı Hilalkent semtinde yaşayan 35 yaşındaki ...
Gurbette Dadaş Platformu
Erzurum’u İstanbul’da yaşatmak için oluşturulan Genç Erzurumlular Platformu çalışmalarına başladı.
Gönül Elçileri Narman’daydı
Gönül Elçileri projesi tanıtım toplantısı Narman’da gerçekleştirildi.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva