ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
4 Mart 2015 Çarşamba - 13:33

Sağlık camiası bu olayı konuşuyor

Erzurum’da bir hemşire ameliyathanede tartıştığı asistan doktor tarafından önce hakarete uğradığını ardından da yumrukla darp edildiğini iddia ederek polise şikayette bulundu. Hastane yönetimi, olayla ilgili idari soruşturma başlattı.

Sağlık camiası bu olayı konuşuyor

Erzurum’da bir hemşire ameliyathanede tartıştığı asistan doktor tarafından önce hakarete uğradığını ardından da yumrukla darp edildiğini iddia ederek polise şikayette bulundu. Hastane yönetimi, olayla ilgili idari soruşturma başlattı.
Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde görevli hemşire Nursel A, ameliyat sırasında Ortopedi ve Travmatoloji bölümü araştırma görevlisi Asistan Dr. F.K'nın hakaret edip, yumruk attığını ileri sürerek şikayetçi oldu. Olay, hemşire Nursel A'nın iddiasına göre, 3 Mart günü saat 01.15 sıralarında Yakutiye Araştırma Hastanesi ameliyathanesinde meydana geldi. Cerrahi Tıp Bilimleri Anabilim Dalı Ortopedi ve Travmatoloji bölümünde görevli araştırma görevlisi Dr. F.K, bir hastayı ameliyat ederken dikiş iplerini bulamayınca sinirlendi. Bunun üzerine hemşire Nursel A. ile tartıştı ve ardından hakarette bulundu. Hemşirenin, hakaret etmesinin yanlış olduğunu söylemesi üzerine F.K, darp olayı gerçekleşti. Yüzüne darbe aldığını belirten hemşire Nursel A, polise giderek şikayetçi oldu.
OLAY
Hemşire Nursel A. olayı şöyle anlattı:“Ameliyathanede iki vaka vardı; biri genel cerrahi, diğeri ortopedi. Ortopedi ameliyatının ardından bir ortopedi vakası daha gelecekti. Ben o sırada diğer ameliyata hazırlık yapmak için doktor beye söyleyip çıktım. Çıkarken de 'Doktor bey dikişler burada hazır' dedim. Ben çıktıktan sonra dikişleri bulamamış. Arkamdan 'Nursel neredesin?' diye bağırmaya başladı. Gittiğimde 'gerizekalı nerede bu dikişler' dedi. Doktor, hakaretle konuşmaya başlayınca ben sakin bir şekilde 'sizin karşınızda bir bayan var bu şekilde konuşamazsınız' diye karşılık verdim. Bunun üzerine sedyeyi tekmelemeye, üzerindeki önlüğü parçalamaya başladı. 'Gideceksin lan buradan' diyerek beni odadan kovdu. Ben de 'siz rahatsızsanız, siz gidin' dedim. Onun üzerine sinirlendi ve gitti. O sırada bana küfür etmiş, bunu arkadaşlarım duymuş. En son ben namusumla alakalı bir küfür ettiğini duydum. Peşinden gidip 'Senin annen, bacım yok mu? Yazıklar olsun, ne kadar kolay küfür ediyorsun" diye konuşunca, erkek soyunma odasından tekrar geri geldi. Hiç vuracağını tahmin etmedim. Bir anda elini kaldırınca refleks olarak elimi yüzüme kapattım. Yumruğunun yarısı elime, yarısı da göz altına geldi. O sırada irkildim, ayaklarımdan terliklerim çıkmış. Geri sendeleyince arkadaşım Merve tuttu. Bunu gören hiçbir ortopedi doktoru yanımda olmadı. Ben de erkek soyunma odasına peşinden gittim, yumruğunu sıktı tekrar vuracaktı ki anestezi doktoru Sinan bey geldi. Aramızı açtı, onun ağzını kapatıp, yere yatırdı ki tekrar bana vurmasın. Biz bir ekibiz, birbirimizi idare ediyoruz. Ama bunun stresini bir alt üst ilişkisi düşünüp de egosunu tatmin edercesine sen hemşireden çıkaramazsın.”
Öte yandan olayla ilgili Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi, idari soruşturma başlattı.
BAŞHEKİM YARDIMCISINDA AÇIKLAMA
Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Enbiya Aksakal, asistan doktor ve ameliyathanede görevli hemşire arasında münferit bir olay yaşandığını doğrulayarak, “İki çalışan arasında karşılıklı birbirlerine yönelik suçlama var. İdari soruşturma başlattık. Kendileri de gidip şikayetçi olarak adliyeye olay intikal etmiş durumda. Soruşturmanın sonucunda olay belli olacak. İki taraf da dinlenecek, şahitlerin ifadelerine başvurulacak. Üzücü bir olay. Ameliyathane ortamında gerçekleşiyor” dedi.
 

 
Yolsuzluk davası kararı açıklandı
 
ESTP seçim beklentilerini paylaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2000’i soğuk 2001’i sıcak geçirdik
DİLEK BAYRAK-Erzurum’da en sıcak Mart ayı gününün 2001, en soğuk şubat ...
Meteoroloji Erzurumluları uyardı
Erzurum Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü bölge tahmin ve uyarı merkezden kar uyarısı yapıldı.
Yeşilay Haftası ilk kez bu kadar etkili kutlandı
Erzurum Yeşilay Şubesi’nce 1-7 Mart Yeşilay haftası kapsamında bir dizi etkinlik düzenlendi.
 
Teşekkürler Altıparmak
Erzurum’da 3 yaşındayken yüzünde çıkan sivilcenin yanlış tedavi uygulanmasının ...
Can dostların ‘hayat kurtarma’ sınavı
Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen ‘Arama Köpekleri ...
Çat Barajı da dondu
Çat ilçesinde bulunan Çat Barajı gölü aşırı soğuklardan dolayı tamamen dondu.
 
Gözü Yaşlı Aile çocukları için yardım bekliyor
Erzurum’da 3 yaşındayken yüzünde çıkan sivilcenin ardından geçen süreçte ...
Dağcılığı doğada öğrendiler
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Dağcılık ve Doğa Sporları Antrenörü ...
Bispuri’nin Paco’su ilgi buldu
Dünyaca ünlü İtalyan fotoğraf sanatçısı Valerio Bispuri’nin bağımlılığın ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva