ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
7 Ağustos 2015 Cuma - 18:36

Sağlık Bakanı'ndan müjdeli haber

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, ‘Kampus Hastanemizde 2 yıldır süren gecikme telafi edilecek, inşallah bundan sonra bir aksama yaşamayız. Belediye Başkanımız Sekmen’in Erzurum’u ‘Sağlıklı Şehir’ yapacağına yürekten inanıyorum” dedi.

Sağlık Bakanı ndan müjdeli haber

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i makamında ziyaret etti. Bir dizi temas ve incelemede bulunmak üzere kente gelen Bakan Dr. Müezzinoğlu’nun Büyükşehir Belediyesi’ni ziyareti samimi bir atmosferde geçti.

Ziyarette AK Parti Erzurum Milletvekilleri İbrahim Aydemir ve Zehra Taşkesenlioğlu, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Hüseyin Koçan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, Genel Sekreter Yardımcıları Ünsal Kıraç, Selami Keskin ve Zafer Aynalı da hazır bulundu.

KURUMSAL SUNUM

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’na kurum çalışmaları hakkında bilgi veren Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 1990’lı yıllardan bu tarafa birlikte siyaset yaptığı Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nu kentte ağırlamanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehrimizde başta altyapı olmak üzere 5000’lik ve 1000’lik imar planı çalışmalarını yaptık. 20 ilçemizde su, kanalizasyon ve altyapı çalışmalarını aynı anda eş zamanlı bir şekilde yürütüyoruz. Şehir merkezinde kentsel dönüşüm çalışmalarımız da devam ediyor. Büyükşehir Belediyemiz, Toplu Konut İdaresi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla ortak çalışmalar yürütüyor. Göreve gelir gelmez öncelikle yeşil ve sağlıklı bir çevre için üzerinde özenle durduğumuz Atık Su Arıtma Tesisi’nin yapımına ağırlık verdik. Şuanda deneme çalışmaları yapılıyor. Biz altyapı çalışmalarını başlattık. Su, kanalizasyon, yağmur suyu kanalı çalışmalarını 2018’in sonuna kadar şehir merkezi ve ilçelerimizde bitirmeyi hedefliyoruz.”

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Başkan Mehmet Sekmen, şehir genelinde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarına değinerek, “Erzurum’da mevcut olan 35 bin gecekondudan 10 binini kentsel dönüşümle yenilemeyi hedefliyoruz. Şehir merkezinde geniş bir alana yayılmış tarihi eserlerimiz mevcut. Bunların koruması yapılmamış. Bunların restorasyonu ve çevre düzenlemesiyle ilgili çalışmaları yapıyoruz” diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi olarak Erzurum’da sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlere de önem verdiklerine işaret eden Sekmen, Erzurum’un üretim ve yatırım merkezi olması gerektiğini, bunun içinde yoğun gayret gösterdiklerini bildirdi. Başkan Sekmen şunları kaydetti: “Bizim en büyük hedefimiz; şehrin bir üretim, yatırım, ticaret ve turizm merkezi olmasıdır. Kış turizminde belli bir noktaya gelen şehrimizi yaz turizminde de önemli bir noktaya getirmek için çaba sarf ediyoruz. Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak Palandöken Dağı’nın eteklerine Yüksek İrtifa Kamp Merkezi yaptık, tesislerimiz devreye girdi. Buraya her yıl yeni tesisler ilave ederek büyütmeye devam edeceğiz. Hedefimiz; yaz sezonunda en az 500 takımın Erzurum Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde kamp yapması sağlamaktır.”

“ERZURUM; YATIRIM VE CAZİBE MERKEZİDİR”

Başkan Sekmen, Erzurum’un yatırım ve cazibe merkezi olduğunu vurguladı. Hayvan yetiştiriciliğinin şehrin en önemli geçim kaynağı olduğuna da dikkat çeken Sekmen, şöyle dedi: “Endüstri maalesef gelişmemiş. Et ve süt ürünleri tesislerimiz çok küçük çapta. Bunlarla ilgili önemli çalışmalarımız var. Et ve Et Ürünleri tesisimiz tamamlanmak üzere. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Madenciliğe yönelik çalışmalarımız var. 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin altyapı çalışmaları devam ediyor. Erzurum’da Oyuncak Sanayi Bölgesi kurulmasına yönelik ilgili Bakanlıkla antak kaldık. Bununla ilgi bu hafta İstanbul’da bir de kongre yapıldı. Erzurum’un ‘İlaç ve Medikal Ürünler Merkezi’ olması için önemli girişimlerimiz var. Bu konuda yerli ve yabancı yatırımcılarla görüşmelerimiz sürüyor. Bu konuyla ilgili Türkiye’nin en büyük firmalarından biriyle görüşmelerimiz başladı. Termal sularımız var, bunları da sağlık turizmi ve organik tarım açısından değerlendirmek için çalışmalar yapıyoruz. Erzurum’da organik tarımı geliştirmeye gayret gösteriyoruz”

BAKAN MÜEZZİNOĞLU’NDAN BAŞKAN SEKMEN’E ÖVGÜ

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Başkan Sekmen’in tecrübeli bir siyasetçi olduğunu ifade ederek, başarılı çalışmalarından ötürü kendisini takdir etti. Başkan Sekmen ile 1990’ların başından bu yana birlikte siyaset yaptığını hatırlatan Bakan Müezzinoğlu, “Başkanımızla İstanbul’da Samandıra Belediye Başkanlığı döneminden itibaren zaman zaman yerel yönetimlerde, milletvekilliğinde, teşkilat çalışmalarında 25 yılı aşkın bir süredir birlikte siyaset yapıyoruz. Çok değerli kardeşim Mehmet Sekmen’i Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı olarak makamında ziyaret etmekten mutluluk duydum. Kendisine bu makamında da başarılar diliyorum. Hem tecrübe, hem siyasi birikimiyle, hem de enerjik çalışmalarıyla, hem de yeni Erzurum bakışıyla şehre çok şeyler kazandıracağına inanıyorum. Başkanımızla beraber Erzurum ilimiz bölgenin merkezi olma dinamiklerini daha güçlü bir şekilde yürütecektir. Sağlık Bakanlığı olarak sağlık alanında 29 merkez bölge illerimizden biri de Erzurum’dur. Erzurum’un bu alanda hem bölgeye sağlık sunan bir merkez olması hem de sağlık turizminde de güçlü bir söz sahibi merkez olmasını arzu ediyoruz. Kampus Hastanemizde 2 yıldır süren gecikme telafi edilecek, inşallah bundan sonra bir aksama yaşamayız. Bizim için yerel yönetimler önemli. Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’in Erzurum’u ‘Sağlıklı Şehir’ yapacağına yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

 
Doğu Kulüpleri Erzurum’da buluştu
 
Erzurumspor ilk maçını gece oynayacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’dan Hatay’a ulaşım desteği
Erzurum Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü ile yaptığı görüşmeler neticesinde ...
KHB’den öncelik: Hizmette Kalite
Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği tarafından çapraz uygulama yöntemiyle ...
ŞEHİRDER’den 100. Yıl Parkı tepkisi
Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği Başkanı Murat Ertaş, 100.Yıl Kent ...
 
Büyükşehir çevre atağında
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde sürdürdüğü yeşillendirme çalışmalarına devam ediyor
Kaya iş kazalarını ele aldı
Yol-İş Sendikası Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Recayi Kaya, onlarca kişinin ...
‘1 Mahmut'um vardı, 4 Mahmut'um oldu’
Ordu'nun Ünye ilçesinde beyin ölümü gerçekleştikten sonra organları bağışlanan ...
 
Başkan Orhan’dan çevrecilik atağı
Aziziye Belediyesi ilçeye yeni parklar kazandırmak için seferber oldu.
Dua alan icraat
M.COŞKUN-Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca başlatılan ‘Doğum Yardımı’ ...
Yürek parçalayan veda
Ordu'da serinlemek için girdiği derede boğularak hayatını kaybeden 12 ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva