ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
Horasan’da Ramazan bereketi
Horasan’da Ramazan bereketi
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
HABERLER>SİYASET
14 Eylül 2014 Pazar - 12:57

SP’den faiz tepkisi

Kibiroğlu, 75 milyon insanın 41 milyonunun bankalara borçlu olduğunu ifade ederek, “Benim hacım hacca bile faiz parayla gitmeyi mubah görüyor.“ dedi.

SP’den faiz tepkisi

Saadet Partisi (SP) Erzurum İl Başkanlığı tarafından düzenlenen divan toplantısına katılan eski Eminönü Belediye Başkanı ve GİK üyesi Lütfü Kibiroğlu, 75 milyon insanın 41 milyonunun bankalara borçlu olduğunu ifade ederek, “Benim hacım hacca bile faiz parayla gitmeyi mubah görüyor.“ dedi.
ÇALIK SUNUM YAPTI
 SP Erzurum İl teşkilatı, ilçe başkanları ve başkanlık divanı ile bir araya gelerek Divan toplantısı düzenlendi. İl binasında düzenlenen toplantıya eski Eminönü Belediye Başkanı ve GİK üyesi Lütfü Kibiroğlu, İl Başkanı Faik Çalık, ilçe başkanları ve partililer katıldı. Divan toplantısının açılış konuşmasını yapan SP Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, Saadet Partisi’nin bundan sonraki süreçte Türkiye’de en çok konuşulacak siyasi partilerden bir tanesi olacağını söyledi.
 Çalık, “Yönetim kurulu üyelerimiz ve ilçe başkanlarımızla birlikte bugün divan toplantımızı icra edeceğiz. Seçimden sonra çalışmalarımızda sanki bir duraksama oldu gibi gözükse de yine biz arazide en çok çalışan siyasi partilerden bir tanesiyiz. Bundan sonraki süreçte önümüzde yıl sonuna kadar sürebilecek zaman içerisinde ilçelerimizde ilçe kongrelerini ve çevikleşme hareketimizi inşallah tamamlayacağız. Bunun sonucunda yeni ve daha hareketli bir yapıya kavuşmuş olacağız. Çünkü önümüzde 2015 seçimleri var. 2015 seçimlerinde de milletimizin ihtiyacı olan adil düzenin kurulması için milli görüşün mutlaka meclise girmesi gerektiğini milletimiz ve biz biliyoruz. Saadet partisinin bundan sonraki süreçte Türkiye’de en çok konuşulan siyasi partilerden bir tanesi olacak. Çünkü bu milletin aslı ve özü Saadet Partisi’ndedir.” şeklinde konuştu.
 KİBİROĞLU, “BENİM HACIM HACCA BİLE FAİZ PARAYLA GİTMEYİ MUBAH GÖRÜYOR”
Ekonomilerin toplumların nereye gideceğini nasıl gideceğini belirleyen en büyük faktör olduğunun altını çizen eski Eminönü Belediye Başkanı ve GİK üyesi Lütfü Kibiroğlu, Türkiye’de 41 milyon insan bankalara borçlu olduğunu belirtti. Eski Eminönü Belediye Başkanı ve GİK üyesi Lütfü Kibiroğlu, ”Bizim çok önemli bir sözümüz vardır ‘Aç olan insan önce dinini yer’ müthiş bir sözdür. Din nasıl yenir. Öyle açsın ki artık haram ve helal birbirine girer. Doğru yanlış birbirine girer. Onun için bugün biraz ekonomiden çok fazla detayına girmeden sizlere bahsedeceğim. Çünkü ekonomiler toplumların nereye gideceğini nasıl gideceğini belirleyen en büyük faktördür. Bugün Türkiye toplumu borçludur. Ankara Ticaret Odası’nın araştırmasını söylüyorum. ‘Türkiye’de 41 milyon insan bankalara borçludur.’ 75 milyonun 41 milyonu bankalara borçlu hale geldi. Bundan 10 sene önce kredi kartı almak isteyenlere banka ne diyordu. Ben sana kredi kartı veririm ama işçisiyle maaş bardonu getir. Esnafsan vergi levhanı getir ve bunun yanında iki kefil istiyordu. Şimdi nasıl kredi kartı işportaya düştü. Cep telefonlarımıza mesaj geliyor bayram kredisi almak isterseniz mesaj atın diye. Bırak bayram kredisini hac kredisi veriliyor. Benim hacım hacca bile faiz parasıyla gitmeyi mubah görüyor hale geldi ve seni gırtlağına kadar borca sokuyor. Bunun sonucunda insanlar kredi kartı borçlarını ödeyemiyor. Bunun sonucunda da hapse giriyor. Hapishanelerde doluluk oranı kaç yüzde yüzün bile üzerinde durumda. Hapishane insanlarımız nöbetleşe yatıyorlar. Dolayısıyla ekonomi öyle bir hale geldi ki insanlar sadece günü kurtarma telaşı çabasındalar.” dedi.

 
Erzurum fidan üretim merkezi olacak
 
Kalalılar Bakan Ala’yı ağırladı
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mürteza 25 Eylül 2014 Perşembe 22:27

Bu nasıl bir iştir Faiz olmasa ekonomi olmaz, faiz olmasa bu kadar banka olmaz, faiz olmasa şirketler batar. Bu kadar kör olunmaz ki faiz olmasa 90 yıldır cumhuriyet ayakta olmazdı. Yazık çok yazık bu çağda bu kafa.. İyiki sayın Başbakanımız sizin gibi düşünmüyor.

Yorumu oyla      6      5  
Ulaş'a katılıyorum 15 Eylül 2014 Pazartesi 00:21

ulaş beye katılıyorum saadet partisinin mecliste olması lazım

Yorumu oyla      7      4  
ulaş 14 Eylül 2014 Pazar 21:17

saadette her şeye rağmen bir dirilik var.ne etseler bu adamlar yok olmuyor.bölünüyorlar kapatılıyorlar yine ayaktalar.demek adamlar davalarına bağlı helal olsun. şu an ak partide ekonomik durumdan dolayı sorgulamalar başlayınca saadet meclisin yolunu tutar her halde.

Yorumu oyla      9      4  
kaan 14 Eylül 2014 Pazar 19:56

saadet partisi ak partiden sonra büyüyecek tek parti bence ama onu taşıyacak kadro lazım

Yorumu oyla      8      4  
osmanlı 14 Eylül 2014 Pazar 16:42

Saadette bir hareketlilik var. Anlaşılan bir gelişme var.Saadet genel seçimden sonra meclise girip iktidar ortağı olabilir.

Yorumu oyla      8      4  
Abdusselam EFE 14 Eylül 2014 Pazar 15:14

Allah ın adı ile Rahman Rahim. Ben şahsen inanıyorum ki, şayet Tüm Türkiye genelinde ki, İl Başkanlarının ve Ekiplerinin yaptığı, çalışmalar her husuta, Erzurum İl Başkanı Sn. Faik Çalık ve Ekibi kadar aktif olurlarsa ve birde Sayın Genel Başkan, ders anlatır gibi siyaset yapmazsa, İnşaallah en kısa sürede SP. İktidar a yürür. Allah a emanet olunuz.

Yorumu oyla      9      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir Meclisi sahaya indi
Büyükşehir Belediyesi'nin Meclis Üyeleri, belediye hizmetlerini yerinde inceledi.
Ülkü Ocakları’ndan 12 Eylül protestosu
Erzurum Ülkü Ocakları tarafından 12 Eylül 1980 öncesi ve sonrasında idam ...
Çaykara esnafından Sekmen’e tasarım çağrısı
Çaykara Caddesi esnafı, Hamidiye Alt Geçit Kavşağı’nın çıkışındaki yol ...
 
Yavilioğlu Ekonomi Zirvesinde
Başbakan Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu, Partisinin ekonomi kurmaylarıyla bir araya geldi.
Tavlı’dan Ilıca nostaljisi
Görev yaptığı süre içerisinde Erzurum ve Ilıca İlçesine kazandırdığı ...
Bat Pazarı'na Başkent konsepti
Erzurum'un en eski ticaret merkezlerinden biri olan Bat Pazarı'na Başkent ...
 
Oltu’da AK Parti Zirvesi
AK Parti Genişletilmiş İlçe Divan Toplantısı Oltu’da yapıldı
Sekmen Erzurum için öngörülerini paylaştı
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Haber7’ye çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Palandöken Belediyesi ekmeğini halkla bölüştü
Deniz seviyesinden 2 bin metre yükseklikte bulunan Erzurum’da, Palandöken ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva