ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>EĞİTİM
3 Temmuz 2017 Pazartesi - 07:40

ŞEHİRDER’de eğitim gündemi

NESRİN ÇETİNKAYA-ŞEHİRDER Çocuk Akademisi Koordinatörü Nurdan Efe, 3 Temmuz -25 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan “Yaz Akademisi” kurslarının içeriği ile ilgili detayları paylaştı.

ŞEHİRDER’de eğitim gündemi

ŞEHİRDER Çocuk Akademisi Koordinatörü Nurdan Efe, 3 Temmuz -25 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan “Yaz Akademisi” kurslarının içeriği ile ilgili detayları  paylaştı. Derslerde genel olarak Kur’an’ı Kerim eğitiminin ağırlıklı olarak verileceği bilgisini paylaşan Efe, bunun yanı sıra ilmihal bilgisi, adabı muaşeret, değerler eğitimi, İngilizce ve Matematik gibi alanlarda da çocukların eğitime tabi tutulacağının altını çizdi.

3 Temmuz -25 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan ŞEHİRDER Yaz Akademisi’nde ağırlıklı olarak Kur’an’ı Kerim eğitimi verileceğinin kaydını düşen Çocuk Akademisi Koordinatörü Nurdan Efe, bunun yanı sıra ilmihal bilgisi, adabı muaşeret, değerler eğitimi, İngilizce ve Matematik gibi alanlarda da çocukların eğitim göreceğini dile getirdi. Derslerden arta kalan zamanlarda kurum içerisinde oluşturulan Anadolu Sokağı’nda, çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimleri için eski oyunlar oynatılacağını belirten Efe, 8 hafta boyunca farklı etkinliklere imza atacaklarını kaydetti. Sıradan bir eğitim vermek yerine onlarını tanımaya, eksik yanlarını geliştirmeye yönelik yaklaşımlarda bulunduklarını söyleyen Efe, asıl amaçlarının eğlenerek öğretmek olduğunu ifade etti.

AMACIMIZ, EĞLENEREK ÖĞRETMEK

Yaz Akademisi’nde çocukların eğlenerek öğrenmelerini amaç edindiklerini kaydeden Efe, “3 Temmuz itibari ile derslerimize başlıyoruz. 3 Temmuz -25 Ağustos tarihleri arasında yapılacak, yani toplam 8 haftalık bir eğitim süreci olacak. Bu eğitimde ağırlıklı olarak Kur’an’ı Kerim eğitimi vereceğiz. Kur’an eğitiminde ilmihal bilgisi adabı muaşeret, değerler eğitimine odaklanacağız. Bunun yanı sıra yine aynı şekilde İngilizce eğitimimiz var. İngilizce eğitiminde de misyonerlik faaliyetlerinden uzak, günlük konuşma dili, şarkılar, tekerlemeler şeklinde çocuklara dersler vereceğiz. ŞEHİRDER olarak buna özellikle dikkat ediyoruz. Zekâ oyunları ve sokak oyunları şeklinde dersler vererek, onlara etkinlikler düzenleyeceğiz. Malum Erzurum’da hava şartları bazen el vermiyor, ya da aileler sokağa güvenmediği için çocuğunu dışarı bırakmak istemiyorlar. Bizde bunun için kurumumuzda oluşturduğumuz Anadolu Sokağı’nda çocuklarımıza eski sokak oyunlarını öğreteceğiz. Sokak oyunlarında da özellikle 1’inci sınıf ve sonrası 7 yaş üzeri çocuklarımız için oyunlarımızı öğreteceğiz derslerden kalan zamanlarımızda. Zeka oyunlarında özellikle çocuğun dikkatini geliştiren, farklı ve stratejik düşünmesini sağladığı için Mangala, Türk strateji oyunlarına odaklanacağız. Saklambaç, Körebe gibi birçok eski oyunumuzu çocuklarımıza öğreteceğiz. Yine bunların yanı sıra haftada bir gün olmak üzere buz pateni ve okçuluk kursuna götüreceğiz çocukları. Okçuluğu özellikle tercih ettik, çünkü unutulmuş bir şey bu. Buz patenine de çocuklarımız severek katılmaktalar. Bunun dışında matematik etkinlikleri yapmayı düşünüyoruz. Her çocuk matematiğe yatkın olmuyor, bizde burada bunu daha eğlenceli bir hale getirerek çocuğa onun istediği dizeyde, eğlenerek öğrenmesini sağlayacağız” diye konuştu.  

YAZ AKADEMİSİNE İLGİ YOĞUN

Bu yıl 2’incisi yapılacak olan Yaz Akademisi’ne yoğun bir ilginin olduğunu söyleyen Efe, “ Her çocuğun farklı beslenmesini önlemek amacı ile yemeklerimizi burada vereceğiz, daha sağlıklı beslenmeleri için aşçımız yemekleri burada hazırlayacak, bu şekilde bir düzen oluşturacağız. 4-6 ve7-10 yaşları arasında ki çocuklarımızla ayrı gruplar halinde, farklı öğretmenler eşliğinde derslerimize başlayacağız inşallah. Kayıtlarımız hala devam ediyor, öğrencilerimizin de oldukça güzel bir talebi var. Kontenjanlarımızda sıkıntı yok. Güzel bir ilgi söz konusu. Bu yaz akademisinin 2’inci yılı, geçen sene yeni bir başlangıç yapmıştık.  Çocuklarımız buradan oldukça verimli bir şekilde ayrıldılar, ailelerimizden güzel, olumlu tepkiler aldık. Onlara sadece alalım eğitim verelim değil de, okul öncesinde de olduğu gibi çocuklarımız tanımaya yönelik, onların eksik yanlarını geliştirmeye yönelik yaklaşımlarda bulunuyoruz.  Farklı bir davranışını gözlemliyorsak eğer, onu düzeltmeye çalışıyoruz, içine kapanıklığı varsa onu biraz daha aşmasını sağlıyoruz. Gelişimleri ve tepkileri de genellikle olumlu yönde. Bizlerde bundan mutluyuz. Burada 3 tane sınıf öğretmeniz var bunu dışında bir İngilizce öğretmeni bir de Kur’an eğitimi veren öğretmenimiz var. Derslerden arta kalan zamanlarımızı kendi sınıf öğretmenlerimiz çocuklar ile oyunlar oynayarak, farklı etkinlikler yaparak geçirecekler” ifadelerini kullandı.

 
3 senede bin öğrenciye dil eğitimi verildi
 
Erzurum’dan 6 ayda 11 milyonluk ihracat
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Halıcılık Eğitim Merkezinde 60. yıl mesaisi
DİLEK BAYRAK-Atatürk Üniversitesi’nin kuruluşunun 60. Yılı nedeniyle Halıcılık ...
Tıp Fakültesinde mezuniyet coşkusu
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Türkçe programı ve İngilizce programı ...
Yaz Spor Okulları resmen başladı
Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından her yıl geleneksel ...
 
ERULDER'den Ramazan değerlendirmesi
Ülkelerinden kilometrelerce uzaklıktan eğitim-öğretim için Erzurum'a gelen ...
ETÜ’den KUDAKA Bölgesinde eğitim seferberliği
ETÜ’den Kuzey Doğu Anadolu’da eğitim seferberliği
ATAÜNİ'de basınla buluşma
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, basın mensuplarıyla iftar yemeğinde buluştu.
 
Palandöken’de eğitim zirvesi
ELİF YILMAZ-2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Sene Sonu Okul Müdürleri Kurul ...
Erzurum’da 3 okula e-Twinning Kalite Etiketi
ELİF YILMAZ-Erzurum’da e Twinning Ulusal Kalite Etiketi ve Avrupa Kalite ...
Yaz Kur'an kursları başladı
Oltu İlçe Müftülüğü bünyesinde bulunan Cami ve Kur'an kurslarında Yaz ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva