ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
15 Temmuz 2017 Cumartesi - 11:57

ŞEHİRDER:'Yüksek Manalı Karar'

Eğilmez hem 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü hem Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından Adnan Menderes’e iade-i itibar karar alınmasıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

ŞEHİRDER: Yüksek Manalı Karar

ŞEHİRDER (Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği) Başkanı Vedat Eğilmez hem 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü hem Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından Adnan Menderes’e iade-i itibar karar alınmasıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.
Başkan Eğilmez’in açıklaması şöyle: “Bugün; 15 Temmuz 2016’da ‘tek millet’in meydanlara inerek şanlı tarihinde hiç de yabacısı olmadığı eşsiz bir zafer kazanmasının sene-i devriyesini idrak ediyoruz. Bu zaferle kimin, neye dur dediğini iyice belirginleştirmek maksadıyla Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği adına bu açıklamayı yapıyoruz.
Her kim olursa olsun ve toplum içinde kendisini nasıl ifade ederse etsin bozuk itikat, çürümüş inanç ve nefretle beslenen kalp bu toprakların açıktan düşmanı durumuna düşmektedir. Biz 15 Temmuz’da bunlardan sadece birtakım imkânları eline geçirmiş ve kendisine uluslararası arka bulmuş bir zümrenin hıyanetine tanık olduk.
Öncelikle yönetimde millet, iradesine sahip çıkmış, cumhuriyet tarihi boyunca neredeyse gelenek haline gelen darbelere dur demiştir. Dinler arası diyalog çürümüşlüğüne dur demiştir. Adam kayırma, soru çalma, devlete değil kendi kötü emellerine adam devşirmelere, makamlara kendi adamını yerleştirme gibi meşru olmayan yöntemlerle birtakım alanlara sızma, ele geçirme hinliğine dur demiştir. Bu toprakları ahiretin tarlası olarak görmeyen zihniyete ve bu zihniyeti bir maşa gibi tutup itikadı bozuk olanlara dünyalık dağıtarak kandıran gizi kirli ele dur demiştir. Bu millet vatanına ve bayrağına sahip çıkmıştır.
Tek milletin Türk milleti, tek bayrağın Türk bayrağı ve tek vatanın Türkiye olduğunu bu hatıralarla idrak ederken şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize vatanımızın bütün serhatlarını kuşatan iman dolu göğüsler nasip etmesini diliyoruz.
Evet, 15 Temmuz halk direnişinin sene-i devriyesini yaşadığımız bu günde Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclisi çok önemli bir karara imza atmıştır.
Amerikalıların baskısına rağmen Atatürk Üniversitesi’nin Van’da değil Erzurum’da açılmasına karar vererek Erzurum’un yeniden Anadolu’nun ilim, bilim ve çekim merkezi haline gelmesini sağlayan, Tortum Elektrik Santralini ve Şeker Fabrikasını Erzurum’a kazandıran ve birçok siyasetçinin seçim çalışmalarını Erzurum’dan başlatmak gibi şehrimizi öne çıkaran bir geleneği başlatan Merhum Adnan Menderes’e Edip Somunoğlu’nun öncülüğünde Erzurum Belediyesi tarafından 12 Ekim 1957’de ‘fahri hemşerilik beratı’ verilmişti. 27 Mayıs 1960 darbesini yapan cuntaya şirinlik olsun diye 15 Temmuz 1960’ta Sayın Menderes’e verilen bu “fahri hemşerilik beratı” maalesef Erzurum Belediyesi’nce geri alındı.
2015 yılının Mayıs ayında Yazarlık Akademisi ve diğer bazı kültürel etkinlikleri görüşmek için Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği yönetimiyle yemekli bir toplantı yapan Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’e bu konu derneğimiz tarafından söz konusu edilerek Merhum Adnan Menderes’e gecikmiş iade-i itibar şeklinde tekrar bu beratın verilmesi teklif edilmişti. Bu teklife oldukça sıcak bakan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, teklifimizden iki sene sonra 15 Temmuz Anma Programlarına manidar bir tevafukla 14 Temmuz 2017’de toplanan belediye meclisinde karar aldırarak Merhum Adnan Menderes’e ‘Erzurum Fahri Hemşerilik ve Fahri Belediye Reisliği Payesini’ iade etmiştir.
Bu vesileyle Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne, Meclis Başkanı Sayın Eyüp Tavlaşoğlu’na ve elbette ŞEHİRDER’in önerisine sahip çıkan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’e teşekkür ediyoruz.”

 
Ertaş: 'Teşekkürler EBB'
 
Birlik Günü’nde toplu taşıma ücretsiz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ertaş: 'Teşekkürler EBB'
Ertaş, Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Adnan Menderes’a yeniden ...
İbrahim Erkal adı Sanat Merkezi'nde yaşatılacak
NESRİN ÇETİNKAYA-Ahmet Hulusi Sanat Merkezi Müdür Yardımcısı Y. Ziya Kibar, ...
İHA Foto Muhabiri Çoşkun o fotoğrafı anlattı
15 Temmuz gazisi Metin Doğan’ı fotoğraflayan İhlas Haber Ajansı Foto Muhabiri ...
 
Fikret Hakan hayatını kaybetti
Türk sinemasının duayen isimlerinden Fikret Hakan, Kartal'da akciğer kanseri ...
İHA muhabirlerinin gözünden 15 Temmuz Destanı
İhlas Haber Ajansı, darbe girişimi gecesinin başlangıcından itibaren meydanlarda ...
STK'lardan Palandöken seferberliği
Palandöken’in yaz turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması ve tanıtılması ...
 
912 öğrenciye kültür-sanat desteği
Palandöken Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi ve Spor Kompleksin ...
Aydın’ın ‘Çoban Çiçeği’ ilgi topladı
ELİF YILMAZ-Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yakutiye ...
Temmuz ayı ihale ayı
NESRİN ÇETİNKAYA-İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz kamuoyu ile paylaşılan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva