ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>EĞİTİM
11 Mayıs 2022 Çarşamba - 00:55

Rektör Çomaklı Nahçıvan’da bir dizi temaslarda bulundu

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Nahçıvan Özerk Cumhuriyetine düzenlediği ziyaret çerçevesinde çeşitli temaslarda bulundu.

Rektör Çomaklı Nahçıvan’da bir dizi temaslarda bulundu

Nahçıvan Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Elbrus İsayev’in misafiri olarak gittiği Nahçıvan’da ilk olarak Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Yüksek Meclis Başkanı ve Milletvekili Vasıf Talıbov ile bir araya gelen Rektör Çomaklı, iki komşu ülkenin tarihsel birlikteliğinin son yıllarda atılan adımlarla daha da pekiştiğine vurgu yaptı. Ardından Türkiye Cumhuriyeti Nahçıvan Başkonsolosu Mehmet Emin Kiraz ile bir araya gelen Çomaklı, ülkemizin Nahçıvan ile olan bağına ve gelecek sürece yönelik yapılması planlanan çalışmalara yönelik bir sohbet gerçekleştirdi.

Konsolosluk ziyaretinden sonra iki üniversite arasında gerçekleşecek iş birliği için Nahçıvan Devlet Üniversitesine geçen Rektör Çomaklı, mevkidaşı Rektör Prof. Dr. Elbrus İsayev ve ekibinin katılımıyla senato salonunda gerçekleşen toplantıya katıldı. Toplantının ardından iki üniversite arasında imzalanan protokol ile birçok konuda anlaşma sağlandı. Ortak eğitim, kültürel ve araştırma faaliyetleri ile dersler ve müzakereler için öğretim elemanlarının değişimi, ortak ya da bağımsız araştırma yapmak üzere lisans ve lisansüstü öğrencilerin değişimi konularında mutabakata varıldı.

Protokolde ayrıca, seminerlere ve akademik toplantılara katılım, akademik malzeme, yayın ve diğer bilgilerin karşılıklı olarak değişimi, lisans ve lisansüstü öğrenciler için yarıyıllık ve yıllık yurtdışı eğitim-öğretim programları, akademik kredi ve resmi transkript olanaklarının sunulması kararlaştırıldı.

İmza töreninde, ülkelerin birbirleriyle iş birliği yapmasının önemli olduğunu, ancak bunların içerisinde en önemlisinin eğitim alanında yapılan iş birlikleri olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, pek çok ülkeden üniversite ile iş birliği yaptıklarına söyledi.

“Dağlık Karabağ’ın Özgürlüğüne Kavuşmasıyla Yeni Bir Dönem Başladı”

Azerbaycan ve Nahçıvan’ı Türkiye’den ayrı tutmadıklarını söyleyen Rektör Çomaklı, kardeş ülke üniversiteleriyle gerçekleştirilen anlaşmalarının kendileri için değerli olduğunu vurguladı.

Nahçıvan Devlet Üniversitesi ile yapılan iş birliğinin iki kurumun tecrübelerini paylaşmalarına zemin oluşturacağına ve bilgi birikimlerinin karşılıklı faydaya dönüştürülmesine katkı sağlayacağına inandığını belirten Prof. Dr. Çomaklı şunları söyledi: “Ar-Ge faaliyetleri olmadan eğitimin sağlıklı yürütülmesi mümkün değil. Biz sadece eğitim ve Ar-Ge alanında değil, aynı zamanda lisans ve lisansüstü programlarıyla da Nahçıvan Devlet Üniversitesine kapılarımızı açacağız. Değişim programlarıyla Türkiye’den Nahçıvan’a, Nahçıvan’dan da Türkiye’ye öğrenci gelmesini arzu ediyoruz.”

“30 yıllık esaretin ardından Dağlık Karabağ’ın özgürlüğüne kavuşmasıyla yeni bir dönem başladığını belirten Çomaklı: “Bu dönemde Nahçıvan ile Azerbaycan arasında bir koridorun da açılıyor olması hasebiyle Türkiye, Azerbaycan ve Nahçıvan arasındaki kara bağlantısı ülkelerin ikili ilişkilerine çok ciddi katkılar sağlayacak” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’den Gelen Misafirlerimizi Ağırlamaktan Son Derece Mutluyuz”

Nahçıvan Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Elbrus İsayev, Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve ekibini Nahçıvan’da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, ülkeler ve üniversiteler arası ilişkiler açısından bu ziyaretin önem arz ettiğini söyledi.

Türkiye ile Azerbaycan’ın, “Tek millet iki devlet” sözünün Dağlık Karabağ Savaşı sırasında bütün dünyaya bir kez daha gösterdiğini belirten İsayev; birlik, beraberlik ve dayanışma içinde birçok ortak projede yer almaktan mutluluk duyacaklarını aktardı.

Nahçıvan Devlet Üniversitesinin 80’i Türkiye’de olmak üzere dünyada 130 üniversiteyle iş birliğinde bulunduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. İsayev, özellikle Türk Üniversiteleriyle yapılan protokollerin kendileri için özel olduğuna dikkat çekerek, akademik ve öğrenci değişim programlarıyla bu iş birliklerini daha da mükemmel hale geleceğini ifade etti.

İmza töreninin ardından Nahçıvan’ın tarihi ve turistik yerlerini ziyaret eden heyet, daha sonra özel olarak düzenlenen konser programına katıldı.

 
Yeni ehliyetlerde 'TOGG' detayı
 
“Utanç verici bir alçalma halidir”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğrenciler eTwinning projeleri ile geleceğe hazırlanıyorlar
eTwinning faaliyeti temelde Avrupa’nın farklı ülkelerinden öğretmenlerin, ...
Değerlerle hayatına renk kat eTwinning projesi
Kuruculuğu Erzurum’un iki lisesi tarafından yapılan Konya, Isparta ve ...
Atatürk Üniversitesi Başarısı
Atatürk Üniversitesi, The Impact Rankings 2022’de büyük bir başarı göstererek ...
 
Tarih Lisans Programı akredite oldu
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Lisans Programı 2 yıl süreyle akreditasyon edildi.
Eğitim Bir-Sen’den tepki!
Erzurum’un Karayazı ilçe girişindeki Kürtçe ve Türkçe "Hoş geldiniz" yazılı ...
Özer 2022 Anaokulu vizyonunu açıkladı
Özer, "Her gittiğimiz ilde arazisi olan ve ihtiyaç olan 3-5 yaş arasındaki ...
 
2022 Bilimsel Teşvik Ödülleri sahiplerini buldu
Atatürk Üniversitesi 2022 Bilimsel Teşvik Ödülleri, Rektörlük makamında ...
EFL öğrencileri bilgilendirildi
Erzurum İbrahim Hakkı Fen Lisesi ‘’İklimi Değil Kendini Değiştir’’ adlı ...
Veteriner Fakültesinde önlük giyme töreni
Veteriner Fakültesine bu yıl başlayan öğrenciler ile pandemi nedeniyle ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva