ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 2024 FİNTÜRK-3 verileri açıklandı
Erzurum 2024 FİNTÜRK-3 verileri açıklandı
Erzurum’da 4 ayda 774 kaza, 5 ölü
Erzurum’da 4 ayda 774 kaza, 5 ölü
Taraftar ‘Kutlu’ diyor
Taraftar ‘Kutlu’ diyor
TRENDYOL 1. Ligde veda haftası
TRENDYOL 1. Ligde veda haftası
Trendyol 1. Lig'de son haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de son haftanın programı açıklandı
HABERLER>GUNCEL
30 Ocak 2013 Çarşamba - 00:33

Rektör Budak dualarla anıldı

Erzurum ’da hayatını kaybeden Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Budak için Bayburt Üniversitesinde bir anma töreni düzenlendi.

Rektör Budak dualarla anıldı

YAŞAR YILDIZ
BAYBURT (İHA) - Önceki gün Erzurum ’da hayatını kaybeden Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Budak için Bayburt Üniversitesinde bir anma töreni düzenlendi.
Tören Yakutiye Cami İmam Hatibi Enis Aslan hocanın Kuran-ı Kerim okumasıyla başladı. Kuran-ı Kerim okunmasının ardından Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Coşkun ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin Tozlu, Rektörün çalışmaları, Bayburt Üniversitesi ile ilgili projeleri ve kişiliği ile ilgili düşüncelerini dile getirdiler.
ŞİMŞEK’TEN DUYGU YÜKLÜ KONUŞMA
Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Rektör Gökhan Budak’ın dönem arkadaşı olan Prof. Dr.Önder Şimşek duygu dolu konuşmasında; “Bayburt Üniversitesi çok değerli Rektörünü Atatürk Üniversitesi değerli bilim adamını bende 23 yılık arkadaşımı kaybettim bunun derin ve üzüntülü acısını yaşamaktayım. Bu acıyı, bu üzüntüyü kelimelerle anlatmak gerçekten çok zor, herhalde sözün bittiği yer burası olsa gerek. Değerli arkadaşım canım kardeşim ile birlikte 1990 yılında Atatürk Üniversitesinde mastır yapmaya başlamıştık. Aynı alanda çalıştık, beraber çok güzel çalışmalar yaptık yapmış olduğumuz çalışmalarımızı Uluslar arası nitelikli dergilerde yayımlamayı başardık. Rahmetli Rektörümüz çalışmayı çok severdi, üretmeyi çok sever bilimselliği her zaman ön planda tutardı. Bayburt Üniversitesi Rektörü olduğu zaman kendisini çok büyük heyecan içerisinde görmüştüm bana önder’ciğim Bayburt Üniversitesini Ulusal ve Uluslar arası nitelikli Üniversiteler arasına beraber taşıyacağız onun için ne gerekiyorsa hep beraber yapacağız diyordu. Çok büyük idealleri, güzel projeleri vardı. Bayburt’a sevdalıydı Bayburt Üniversitesine hizmet etmek ona büyük zevk verirdi. Herkese eşit yakınlıkta olan herkese yakın olan herkesin problemini çözmek için uğraşırdı. Herkesi severdi kimseyi düşüncesinden dolayı farklı görmezdi herkese eşit yakınlıktaydı. Üniversiteyi adaletli ve istişareyle yönetmeyi arzulardı, her zaman bizlerle istişare ederdi. Hocamızı kaybettik bende canım kardeşimi kaybettim kendisine Allahtan rahmet diliyorum hepimizin başı sağ olsun “ diyerek duygularını dile getirdi.
ÖZBEK’İN SUNUMU
Milletvekili Bünyamin Özbek ise konuşmasında; “Gökhan hocamızla hedeflerimiz vardı. Bayburt olarak yeni bir kampus yapma hedefimiz vardı. Bayburt’a vizyon kazandırma hevesimiz vardı. Üniversitesiyle, öğretim elemanıyla ve öğrencisiyle Bayburt’u büyütme hevesi vardı. Takdiri ilahi çok erken aramızdan ayrıldı. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Hocamızın eğitim ve yönetici kariyerinin dışında insani duyguları ön planda olan bir kişiydi. Bir gün sayın rektörümüz beni telefonla aradı. “Bizim acilen Maddi durumu iyi olmayan Bayburtlu öğrencilerimize burs bulmamız gerekiyor, burs sağlamak suretiyle bunlara yardımcı olmamız gerekiyor” diye ricada bulunmuştu. Biz de kısa sürede Gökhan hocamızın sayesinde öğrencilerimize burs ayarlamaya çalıştık. Burs işi devletimizin ve farklı kuruluşların göreviydi ama hocamız merhametinden dolayı kendine görev üstlenmişti. Çok merhametli biriydi. İnsanları seven, insanları üzmek istemeyen heyecanlı bir insandı. Bundan sonra Bayburt olarak Bayburt Üniversitesi olarak yolumuza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Buradaki çalışma arkadaşlarıyla mutlaka bir vizyonu vardı. Gökhan hocamızın o vizyonuyla bundan sonra devam edeceğiz. O’nun heyecanıyla devam edeceğiz. Gökhan hocamızın ruhunun şad olması için gerekli gayreti göstereceğiz. Ben kendisine tekrar Allah’tan rahmet diliyorum. Bayburt’umuzun başı sağ olsun.”dedi
VALİ İPEK’İN KONUŞMASI
Bayburt Valisi Hasan İpek ise konuşmasında; “Gökhan hocamızla birlikte uzun süre çalışmadık ama çok uzun mesai yaparak birlikte çalıştık. Kendisi hem üniversiteye hem Bayburt’a hem de ülkemize için güzel şeyler yapabilmek için sürekli bir gayretin içerisindeydi. Bizde ona sürekli olarak destek vereceğimizi her zaman gösterdik, birlikte çalıştık projelere başladık. Ama ömrü bu kadarmış Cenabı Allah onu bizden aldı. Kesinlikle çok iyi bir insan ve iyi bir Müslümandı. Arkasından kendisine dua edecek insanlar bıraktı. Ben kendisine dua ediyorum. Cenabı Allah onu rahmetiyle yargılasın, mekanı cennet olsun.” diyerek duygularına dile getirdi.
Anma törenin ardından rektörlük binasına geçen Vali İpek burada rektör için hazırlanan Anma Defterine duygularını aktardı.
 

 
Atasever iddiaları cevaplandırdı
 
EDT’den 2 oyun
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hilmi 30 Ocak 2013 Çarşamba 18:32

Allah rahmet eylesin. Ama bu haberleri artık abartmayalım, ölüyü rahat bırakalım. Dinimiz de böyle ister.

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gazeteci Nursima Özonur'un mutlu günü
Doğan Haber Ajansı Erzurum Bürosu Muhabirlerinden Nursima Özonur, Narman ...
Budak olayı mercek altında
Hafta sonu tatilini geçirmek için Erzurum’a ailesinin yanına gelen Bayburt ...
İtfaiye buz mesaisinde
Kar yağışının ardından Erzurum’da soğuk hava etkisini artırırken, saçaklarda ...
 
MÜSİAD’tan Akdağ’a teşekkür
Bekmez, “Türkiye de adeta bir devrim gerçekleştiren sağlık Bakanımız Sayın ...
Budak olayı soruşturuluyor
Atatürk Üniversitesi Kampusunda bulunan lojmanda önce bileklerini kesip ...
Erzurum’da 335 köy yolu kapandı
Erzurum'da 335, Kars'ta 75, Ağrı 74 olmak üzere 484 köy yolu ulaşıma kapalı ...
 
Nüfusta şok sonuç..!
TÜİK ADNKS 2012 sonuçlarını açıkladı. 2011 yılında nüfusu binde 15.2 oranında ...
Teşekkürler Akdağ…
112 Komuta Merkezi, Hava ambulans sistemi ve Sağlık kampüsüyle bölgenin ...
Budak gözyaşlarıyla defnedildi
Erzurum'da kaldığı lojmanda bileklerini kestikten sonra balkondan atlayan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva