ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
HABERLER>EKONOMİ
20 Aralık 2012 Perşembe - 07:32

Refah düzeyimiz artıyor..

Her üç aileden birinin otomobil sahibi olduğu Erzurum’un refah düzeyi artıyor. İller gelişmişlik performansı sıralamasında 2011 yılında 59’uncu olan Erzurum, otomobil sayısı bakımından sıra atlıyor.

Refah düzeyimiz artıyor..

Her üç aileden birinin otomobil sahibi olduğu Erzurum’un refah düzeyi artıyor. İller gelişmişlik performansı sıralamasında  2011 yılında 59’uncu olan Erzurum, otomobil sayısı bakımından sıra atlıyor.
TÜİK VERİLERİ
Erzurum’da motorlu kara taşıtı sayısı aylık bazda yüzde 0.55, yıllık ölçütte yüzde 6.7; otomobil sayısı ise aylık kategoride yüzde 0.64, yıllık ölçüde ise yüzde 7.1 oranında artış kaydetti. Ekim ayı verilerine göre Erzurum trafiğine bir yılda 5 bin 808 motorlu araç, 3 bin 44 otomobil, bir ayda ise 510 motorlu araç, 294 otomobil kaydoldu.
ERZURUM ARAÇ SAYISI
TÜİK ekim ayı motorlu kara taşıtı verilerine göre Erzurum’da 45 bin 585 otomobil, 2 bin 896 minibüs, ben 124 otobüs, 20 bin 419 kamyonet, 5 bin 672 kamyon, 2 bin 330 motosiklet, 365 özel amaçlı taşıt, 13 bin 903 traktör olmak üzere toplam 92 bin 294 motorlu kara taşıtı trafiğe kayıtlı bulunuyor.
ERZURUM’UN PAYI
Erzurum’un motorlu karataşıtı sayısı Türkiye toplamında yüzde 0.54, Doğu Anadolu’da yüzde 15.8, Kuzeydoğu Anadolu’da yüzde 37.4, KUDAKA sorumluluk bölgesinde yüzde 62.5; ilin otomobil sayısı ise ülke toplamında yüzde 0.53, Doğu Anadolu’da yüzde 18.5, Kuzeydoğu Anadolu’da yüzde 47.4, KUDAKA’ya bağlı illerde ise yüzde 65.2’lik pay gösterdi.
ARAÇ BAŞINA DÜŞEN NÜFUS
TÜİK verileri üzerinden yapılan hesaplamaya göre, Erzurum’da motorlu kara taşıtı başına 8.4, otomobil başına ise 17 kişinin düştüğü görüldü. Hane halkı ortalamasına göre yapılan hesaplamada ise motorlu karataşıtı başına 1.6, otomobil başına ise 3 ailenin düştüğü kaydedildi. Otomobil başına düşen nüfus Türkiye’de 8.7, Doğu Anadolu’da 23.8, Kuzeydoğu’da 23.2, KUDAKA bölgesinde ise 15.3 olarak hesaplandı.

 

 
Taraftar’dan Mavi Beyazlı destek
 
KUDAKA’dan turizme yeni destek
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet Nas 20 Aralık 2012 Perşembe 22:50

aslında bu haberin en büyük hayrı ya da olumlu sonucu kredi kartı tartışması, tüketim ekonomisinin irdelenmesidir. Bu gibi haberler böyle yüksek düzeyli tartışmalara, fikir fırtınasına yol açıyorki, doğru bir yoldur. Gelin bunları erzurum adına, ilçemiz köyümüz mahallemiz adına hatta ailemiz adına tartışalım. Yanlışları ortaya koyalım. erzurumun düzeyini de ortaya koyalım. Mesela kredi kartı kullanmak zorunmayız, yada illa arabamız mı olmalı, yada..Statümüzü araba sahibi ev sahibi olmada mı aramalıyız, güzel giyinmede mi, kredi kartıyla sanal bir refah mı yaşıyoruz, yoksa hakettiğimizi mi alıyoruz, ya da toplumda herkesin arabası olmak zorunda mı, ben bu haber etrafındaki tartışmaları çok beğendim.

Yorumu oyla      6      4  
Murat Beycan 20 Aralık 2012 Perşembe 20:47

Ülke olarak fakirimiz de çok, zenginimiz de. Fakir, zengin gibi yaşamak için banka kredisi ve kredi kartına yükleniyor. Sonuç toplum patlaması olacak malesef. Aile içi huzursuzluklar, iş hayatında verimsizlik, dini bağlardan kopuş vs. Elimizden gelse de hiç bankalarla muhatap olmasak. Ya da Allah rızası için şunları kontrol altına almak mümkün olsa.

Yorumu oyla      6      4  
UHUD 20 Aralık 2012 Perşembe 19:45

BANKALAR MİLLETİN KANINI EMİYOR HÜKÜMET SEYREDİYOR.260 TRİLYON HALKIN BANKALARA BORCU VAR.1000 TL MAAŞ ALANA BANKA 20 MİLYAR KREDİ VERİYOR SONRA İCRA VE İFLAS..BANKACILIK SİSTEMİ ORTADAN KALKMADAN FAİZLİ KREDİ KARTLI SATIŞLAR DURMADAN İSRAF ÖNLENMEZ.İFLASLAR DURMAZ.BANKADAN FAZİLE KREDİ ALAN İŞİNE,EKMEĞİNE SİDİK KATMIŞ OLUR.

Yorumu oyla      6      4  
dadaş.. 20 Aralık 2012 Perşembe 18:39

sayın d.k. o kömür taksitini ödemeyenlere,icralık olanlara,elektrik doğalgaz işletmek istemeyenlere git bak en kral şekilde yaşıyorlar..çocuklarının ve kendilerinin elinde 3g telefonlar laptoplar,0 mobilya eşyalar..araba meselesinide aşağıdaki yorumcu söylemiş zaten aynen katılıyorum..yolda karşıdan karşıya geçmek için dakikalarca durup bekliyoruz...buda madalyonun diğer yüzü..akıllı olan insan,ekonomisini bilen insan icralık olmaz..hava civa peşinde olan insanında icralık olması kendi hatasının sonucu..

Yorumu oyla      7      4  
D.K. Sen Ne diyorsun ki 20 Aralık 2012 Perşembe 14:27

Şimdi erzurum'da ortalığı arabaların alması yalan mı. Evlerin önünde arabadan geçiliyormu. Gelir düzeylerini az bildiğimiz Fırın işçisinden temizlikçiye, güvenlikçiden gündelikçiye herkesin arabası var. Bunlar neynen dönüyor, eskiden hali vakti yerinde olanlar bile böyle şeyler alırken 40 kere düşünürdü şimdi öylemi. Sabah kalkan araba alıyor, sabah er kalkan en lüks elbiseyi giyiyor, palandöken kayakeviin önü arkası erzurumlu dolu, öyle zenginler değil, orta sınıf hatta daha altı. bütün bunlar kredi kartıyla oluyor kimse kazandığıyla geçinmiyor, herkes kredi kartı sayısıyla geçiniyor, ondan sonra icra dairesi çoğalmış diyon, elbette o kredi kartlarının sahibi de var oda hakkını istiyor. Dourduk yere yoksulluk nutku atma, erzuruma iyi bak aziz kardeşim iyi bak.

Yorumu oyla      6      5  
D.K. 20 Aralık 2012 Perşembe 14:14

Doğru REFAH Düzeyimiz artiyor Erzurımda 7 içra dairsi, faal Bankalarda kredikuyruğu alan razi satan Razi üstüne üslük batanlarda razı DOĞRU REFAH DÜZYİMİZ ARTİYOR SAYGILAR Ne diyelim Doğalgaz fazlagelir diye kombiyiyakmayanlar , kömür taksitlerini ödeyameyen komşular sonunda kavga ne diyelim REFAH düzyimiz artiyor ALLAH RAST GETİRE.

Yorumu oyla      10      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kamu-Sen’den zam protestosu
Kamu-Sen Mersin İl Temsilciliği üyeleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi ...
‘Çalışanın saygın olması önemli’
Sendikal çalışmalarda bulunmak üzere Bayburt’a Gelen Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen ...
Pasinler’den sığınmacılara yardım eli
Pasinler Mehmet Akif Ersoy İlköğretim okulu öğrencileri ve Kızılay kulübü ...
 
İl Ekonomisinde denge dönemi
Erzurum’da kasım ayında gelirin gideri karşılama oranı bakımından son ...
KUDAKA’dan KAYS uyarısı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 2013 yılı Mali destek programına ...
Babuşcu Bankacılıkta Kariyeri anlattı
Atatürk Üniversitesi İİBF Ekonomi Kulübü`nün düzenlediği etkinlikte, Eğitmen ...
 
Vergide hedef tutturuldu
Erzurum’da bu yılın 11 ayında vergi tahsilatının tahakkuka oranında, hedeflenen ...
ETSO İcra Komiteleri açıklandı
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Genç Girişimciler Kurulu (GGK) ...
İşçiler toplu iş sözleşme bekliyor
Aksakal, belediye işçilerinin kışın zor şartlarda çalıştığını belirterek, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva