ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
Milli İrade Milli Coşkuda yüreklerini buluşturdu
Milli İrade Milli Coşkuda yüreklerini buluşturdu
Temsili Vali’den çevre hassasiyeti
Temsili Vali’den çevre hassasiyeti
Uzundere 23 Nisan coşkusuyla şenlendi
Uzundere 23 Nisan coşkusuyla şenlendi
HABERLER>BÖLGEDEN
4 Ekim 2018 Perşembe - 13:00

Ramazan, kollarına kavuşacağı günü bekliyor

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde geçtiğimiz yıl elektrik direğine takılan kuşu kurtarmak isterken akıma kapılan ve tedavi gördüğü hastanede kolları kesilen 17 yaşındaki Ramazan Taşdemir protez kollarının bir an önce takılmasını istiyor.

Ramazan, kollarına kavuşacağı günü bekliyor

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde geçtiğimiz yıl elektrik direğine takılan kuşu kurtarmak isterken akıma kapılan ve tedavi gördüğü hastanede kolları kesilen 17 yaşındaki Ramazan Taşdemir protez kollarının bir an önce takılmasını istiyor. Taşdemir, "Düştüğüm bu hal ölümden beter. Büyük bir karanlığa düşmüşüm, gündüze çıkarmalarını istiyorum" dedi.

Olay, Ağrı’nın Diyadin ilçesine bağlı Günbuldu Köyü’nde 9 Ekim 2017 tarihinde meydana geldi. Köyde hayvan otlatan Ramazan Taşdemir (17) çobanlığının son gününde elektrik direğinde yaralı kuşu kurtarmak için direğe çıktıktan bir süre sonra akıma kapılıp yaralandı. Direkte 1,5 saat elektrik tellerinde asılı kalan Ramazan, TEDAŞ ekiplerince direkten indirilip ambulans ile hastaneye kaldırılarak tedavi edildikten sonra Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Merkezi Yoğun Bakım Servisi’ne sevk edildi. Üçüncü derece yanık olduğu belirlenen Taşdemir’in her iki kolu yapılan tedavinin ardından dirsek altından kesildi.

Bir süre Erzurum’da tedavi gören Ramazan Taşdemir, protez kollarının takılması için Ankara’da tedavisine devam ediyor. 1 yıldız kolsuz bir şekilde ailesinin yardımı ile hayata tutunmaya çalışan Ramazan, protez kollarına kavuşmak için tüm Türkiye’den yardım istedi. Takılacak protez kolların ne zaman yapılacağı hakkında kimsenin bilgi sahibi olmadığını söyleyen Taşdemir, anne ve babasına yük olmak istemediğini belirtti.

"HAYALİM MÜHENDİS OLMAKTI. AMA OLMADI, OLMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIM"

Kolsuz bir şekilde karanlığa gömüldüğünü ve bu karanlıktan uyanmak istediğini dile getiren Taşdemir, "Çabucak kollarıma kavuşmak istiyorum. Anneme ve babama muhtaç kalmayayım. Bir şey yapmaya çalışıyorum yapamayınca çok zoruma gidiyor. Keşke ölseydim bu şekilde yaşamasaydım diyorum. Bir an önce protez kollarımın takılmasını istiyorum. Hastanede bana söz de verdiler. Aynı zamanda okumak için kendimi açıköğretim lisesine de yazdırdım. Okumak istiyorum. Hayalim mühendis olmaktı. Ama olmadı, olması için çalışacağım. İnsanın istediği bir şey için engel yoktur. Protez kollarımın ne zaman yapılacağına dair tarih belli değil. Doktorlar protez kollarımın yapılan ihale ile yurt dışından getirileceğini söyledi. Ne zaman gelirse bize haber verecekler. Ben de o haberi bekliyorum. Aradan bir sene geçti. Kapıyı açtığımda bir işle uğraştığımda çok zoruma gidiyor. Keşke bir kolum olsa kapıyı açabilseydim diyorum. Allah’tan gelen bir şey zoruma gitmiyor ama yine de bir şey yapamayınca çok zoruma gidiyor. Ben böyle bir hale mi düşecektim diyorum. Tüm bunlar benim çok zoruma gidiyor, çabucak kollarıma kavuşmak istiyorum. Lütfen yardım edin, kollarıma kavuşmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

"BİR ELBİSEYİ GİYDİĞİMDE ÜZERİMDE SARKITMASIN"

Kendisine yardım eden ve moral veren herkese teşekkür eden Taşdemir, "Kuşu kurtardığım için pişman değilim. Yine çık derlerse yine çıkarım. Ölsem bile yine kuşu kurtarırım. Düştüğüm bu hal ölümden beter. Büyük bir karanlığa düşmüşüm, gündüze çıkarmalarını istiyorum. Bugüne kadar onların yardımı dolayısıyla ayakta durabildim. Moral verip beni ayakta tuttular. Koşup top oynamak istemiyorum. Kollarım olmadığı için düşeceğimden korkuyorum. Düşer kafamı kırarım. Koşmak ve top oynamak yapılacak kollarıma bağlı. Bir elbiseyi giydiğimde üzerimde sarkıtmasın. Yeter ki protez takılsın" şeklinde konuştu.

"BEN VE ANNESİ OĞLUMUZA YEMEK VERİRKEN İÇİMİZ YANIYOR"

Oğlunun gözleri önünde eridiğini ve bir an önce protez kolların takılması gerektiğini dile getiren baba Mehmet Taşdemir, "Oğlum böyle yanımda durunca çok üzülüyorum. Ben ve annesi oğlumuza yemek verirken içimiz yanıyor. Ama ne yapabiliriz. Allah’ın takdiri böyle. Biz de bekliyoruz. Annesi her gün ağlıyor. Protez kollar takılırsa biz çok memnun oluruz. Bize yardım eden herkesten Allah razı olsun. Oğlum Ankara’da tedavi görürken birçok kişi gelip bizi ziyaret etti" diye konuştu.

Türkçe bilmeyen ve tercüman eşliğinde konuşan gözü yaşlı anne Fatma Taşdemir, bazı kesimlerce ‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından size 1 milyon lira yardım parası yapıldı’ iddialarının yalan olduğu ve kendilerini çok rahatsız ettiğini kaydetti. Taşdemir, "Ramazan’a yemek verirken çok üzülüyorum, ciğerim yanıyor. Üzüntümü ona yansıtmak istiyorum. Üzülmemesi için elimden geleni yapıyorum" dedi.

 
Şehit Ercan Çelik’e vefa
 
Ata Botanik Park doğal stüdyo oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şehit Ercan Çelik’e vefa
Çobanbey’de Afad Lojistik Merkezinde yaptırılan camiye, Cerablus’ta ilk ...
Pasinler’de Milli İrade gündemi
Pasinler İbrahim Hakkı İlkokulu öğrencileri tarafından 15 Temmuz destanı program düzenlendi.
Doğu, Hazan mevsiminde bir başka güzel
Doğu Anadolu Bölgesinde sıcak yaz ayları geride kaldı ve kışın habercisi ...
 
Ebu İshak Vakfı Kilis Çobanbey Camisi açıldı
Suriye’nin Halep kentine bağlı Çobanbey ilçesinde bulunan AFAD Lojistik ...
115 üniversite başkanı Doğu’da buluştu
Anadolu Öğrenci Birliği Öğrenci Meclisi Toplantısı, 62 ilden 115 üniversite ...
Bölge tarımında Çiftlik Danışmanlık Sistemi
Erzurum'da yapılan Erzincan ilinin de arasında bulunduğu ve bölge illerinin ...
 
Şükrüpaşa’ya bisiklet yolu
Yakutiye Belediyesi, Ömer Nasuhi Bilmen Mahallesi Şükrüpaşa semti girişi ...
Aziziye şantiyeye dönüştü
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, 7/24 esasına dayalı bir ...
MHP’de Pasinler buluşması
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, İl Yönetim ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva