ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Bayraktar maden sahasında incelemede bulundu
Bayraktar maden sahasında incelemede bulundu
FETÖ firarisi 2 kişi tutuklandı
FETÖ firarisi 2 kişi tutuklandı
MİT'ten Süleymaniye’de nokta operasyon
MİT'ten Süleymaniye’de nokta operasyon
Snowboard’da Erzurum 2’inci oldu
Snowboard’da Erzurum 2’inci oldu
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
16 Mayıs 2018 Çarşamba - 11:49

‘Ramazan İkliminde Müzakereler’ başlıyor

Başkan Sekmen, “Milli ve maneviyatına gönülden bağlı olan mübarek şehrimizde manevi iklime uygun bir şekilde teravih namazı sonrası Yakutiye Medresesi içinde ‘Ramazan İkliminde Müzakereler’ adlı sohbet programları düzenleyeceğiz” dedi.

‘Ramazan İkliminde Müzakereler’ başlıyor

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, on bir ayın sultanı olan Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Başkan Sekmen, mübarek Ramazan ayı ile ilgili yayımladığı mesajında rahmet ayını şöyle anlattı:

“Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem ateşinden kurtuluş olan Ramazan ayı, ilahi rahmetin müminlerin gönüllerini doldurduğu müstesna bir aydır. Ramazan, oruç, Kur’an, takva, şükür, tövbe, itikâf, tefekkür, zekât-sadaka, hayır ve hasenat ayıdır. Ramazan, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni içinde saklayan aydır. Fahri Kâinat Efendimiz, Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed (S.A.V.), Ramazan ayının önemini şöyle belirtmiştir: ‘Kim faziletine inanarak ve karşılığını Allah’tan bekleyerek Ramazan orucu tutarsa, geçmiş günahları bağışlanır.’ İşte bu nedenledir ki Ramazan ayı, hasat mevsimi ve bir arınma iklimidir.”

Başkan Mehmet Sekmen, mübarek Ramazan ayında birlik ve beraberlik sofralarının bu yıl da kurulacağını ifade etti. Sekmen, şunları kaydetti:

“Ramazan ayı nedeniyle şehir merkezindeki Havuzbaşı Kent Meydanı’nda 8 bin kişilik, Narmanlı Cami yanında da 2 bin kişilik iftar çadırı kurduk. Tüm ilçelerimizde birlik ve beraberlik sofralarında vatandaşlarımızla birlikte iftarımızı açacağız. Her gün bir ilçemizde kuracağımız kardeşlik sofrasıyla ilçelerde yaklaşık 1000 kişiye, günlük toplamda da 11 bin vatandaşımıza iftar yemeği vereceğiz. Bu yıl kent merkezi ve ilçelerimizde bir ay boyunca toplam 200 bin vatandaşımızı iftar çadırı ve birlik sofralarında ağırlamayı planlıyoruz. Bu yıl da Ramazan öncesi 2 bin 50 vatandaşımıza gıda kartları dağıtıldı. Mübarek ay içerisinde maddi durumdan yoksun vatandaşlarımıza gıda kolisi dağıtacağız. Ramazan Geceleri’nin yaşatılması için çocuklara Geleneksel Türk Tiyatrosu, kumpanya ve meddah gösterileri düzenlenecek. Çocuklara da ayrıca oyun parkurları kuruyoruz. Bu ayda da maddi durumdan yoksun olan 2050 aileye günlük 7 bin 500, bir ayda ise toplam 242 bin 500 ekmek dağıtacağız. Doğu’nun en büyük iyilik hareketi olan Hayır Çarşısı, Ramazan ayında yardımlarını artırarak devam ettirecek.”

Başkan Sekmen, “Milli ve maneviyatına gönülden bağlı olan mübarek şehrimizde manevi iklime uygun bir şekilde teravih namazı sonrası Yakutiye Medresesi içinde ‘Ramazan İkliminde Müzakereler’ adlı sohbet programları düzenleyeceğiz” dedi.

Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Musikiden edebiyata, medyadan tarihe, Kur’an’ı Kerim tilavetlerinden Dini sohbetlere, beşeri bilimlerden tasavvufi konserlere varıncaya kadar alanında yetkin olan müellif, akademisyen, yazar, şair ve sanatçıların yer aldığı ‘Ramazan İkliminde Müzakereler’ adlı programlara birbirinden seçkin isimler katılacak. İlk program 16 Mayıs tarihinde Serdar Tuncer ile başlayıp 09 Haziran tarihinde İlber Ortaylı ile sona erecek. Programlara; Canan Karatay, Mehmet Ercan, Mehmet Kemiksiz, Dursun Ali Erzincanlı, Grup Tillo, Lütfü Sunar, Ahmet Şimşirgil, Hayati İnanç, Halil Necipoğlu, Yavuz Değirmenci, Yusuf Kaplan, Grup Genç, Abdurrahman Dilipak, Esat Kabaklı, Şevki Yılmaz, Bahadır Yenişehirlioğlu, Muhammet Mağ, İbrahim Sadri, Ender Doğan, Ömer Tuğrul İnançer, Rasim Cinisli ve Nurullah Genç katılacak.” İslami Yayınlar Fuarı’nın da açılacağını ifade eden Başkan Sekmen, sözlerini şöyle tamamladı: “Erzurumlu kitapçılarımızın ve Diyanet Vakfı Yayınları’nın katılımıyla Erzurum Büyükşehir Belediyemiz tarafından 16 Mayıs - 9 Haziran tarihleri, 12.00 - 23.30 arası İslami Yayınlar Fuarı düzenlenecek. Ayrıca Ramazan ayı boyunca her gün ilçelerimizde ve Erzurum merkezde Ulu Cami Karşısı Kale Meydanı’nda çocuklarımız için saat 10.00 - 19.00 arası şişme çocuk oyun parkları kurulacaktır. Bu sene de Lala Mustafa Paşa Çeşmesi’nde Ramazan ayı boyunca 21.00 - 00.00 saatleri arasında ücretsiz Osmanlı Şerbeti ikramı yapılacaktır. Ayrıca toplu ulaşım vasıtaları da sahur vaktine göre saat: 01.30’a kadar vatandaşlarımıza hizmet verecek.”

 
Erzurumspor’a 20 bin TL ceza
 
Aşkale’de gıda denetimcileri iş başında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aşkale’de yetim çocuklar yararına kermes
Aşkale'de eğitim gören yetim çocuklar yararına kermes düzenlendi.
TRT THM Gençlik Korosundan Yıl Sonu Konseri !
Yılsonu Konserini dün akşam Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde veren ...
Erkal eserleriyle anıldı
Geçtiğimiz yıl geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden sanatçı ...
 
TYB’den Kitap Fuarı teşekkürü
İspirli beşincisi düzenlenen ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından ...
Kitap Fuarı yoğun ilgi gördü
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim ve kültür projelerinden biri ...
Sekmen Kitap Fuarı’nı değerlendirdi
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ...
 
TRT Erzurum gençlik korosundan yılsonu konseri
TRT Erzurum Müdürlüğü bünyesinde ve Erzurum Radyosu sorumluluğunda faaliyet ...
ATAUNİ 2018 Bahar Şenlikleri yoğun ilgi buldu
Birçok etkinliğe ev sahipliği yapan ve üç gün süren bahar şenlikleri, ...
ABİGEM’den öğrencilere kültürel moral
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) AB Bilgi Merkezi Koordinatörlüğü, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva