ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Bahçeli: ‘Her anne övünç kaynağıdır’
Bahçeli: ‘Her anne övünç kaynağıdır’
Meteorolojiden  yağmur ve kar uyarısı
Meteorolojiden  yağmur ve kar uyarısı
Erzurum Söğütlü’de hortum
Erzurum Söğütlü’de hortum
Varto yolunda feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı
Varto yolunda feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı
Erdoğan’dan Anneler Günü mesajı
Erdoğan’dan Anneler Günü mesajı
HABERLER>ASAYİŞ
27 Temmuz 2012 Cuma - 00:03

Polis katili yargı önünde

Erzurum’da eşinin şikayeti üzerine evine gelen polis memurunu bıçaklayarak öldüren sanığın yargılanmasına başlandı. Katil zanlısı ifadesinde, "Polisler, tırnaklarımı söker, elektriğe mi verirler korkusu ile saldırmışım” dedi. Zanlının İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan ‘cezai ehliyetinin olup olmadığı’ yönünden gelecek raporun beklenilmesi için duruşma ertelendi.

Polis katili yargı önünde

ERZURUM (İHA) - Erzurum’da eşinin şikayeti üzerine evine gelen polis memurunu bıçaklayarak öldüren sanığın yargılanmasına başlandı. Katil zanlısı ifadesinde, "Polisler, tırnaklarımı söker, elektriğe mi verirler korkusu ile saldırmışım” dedi. Zanlının İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan ‘cezai ehliyetinin olup olmadığı’ yönünden gelecek raporun beklenilmesi için duruşma ertelendi.
Erzurum’da geçtiğimiz 3 Ocak'ta merkez Aziziye ilçesindeki TOKİ konutlarında meydana gelen ve polis memuru Suat Orak’ı bıçaklayarak öldüren 36 yaşındaki Selim K.’nın yargılanmasına Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıl hapis cezası istenen katil zanlısı Selim K., "Polisler, tırnaklarımı söker, elektriğe mi verirler korkusu ile saldırmışım” dedi. Katil zanlısı Selim K.'nın eşi Meral K. ise, 2010 yılından beri psikolojik rahatsızlık geçirdiğini ifade ederek, "Kendi kendine hayal görerek duvarları yumrukluyordu. Eşimin psikolojik rahatsızlığı var” dedi. Zanlının İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan ‘cezai ehliyetinin olup olmadığı’ yönünden gelecek raporun beklenilmesi için duruşma ertelendi.
Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıkarak çelişkili ifadeler veren katil zanlısı güvenlik görevlisi Selim K., “Ben hasta bir insanım” diyerek verdiği ifadesinde şunları konuştu:
“Ben hasta bir insanım. 10 yıla aşkın süredir psikolojik tedavi görüyorum. Geceleri sabaha kadar sesler duyuyorum. Beynim patlayacak gibi oluyor. Yoruluyorum. Her yerde insanlar beni izliyorlarmış gibi ne yaptığımı biliyorlarmış gibi geliyor. Tanımadığım insanlar beni sevdikleri için kendi şehirlerine gitmemi istiyorlar. Hatalarını düzelteyim benimle konuşacaklar diyorum. Sabah kahvaltı yapıyordum. İçimde korku vardı. Zile bastılar, kapının dürbününden baktım polis memurlarının olduğunu anladım. Polis memurlarının da beni gereksiz bir insan olduğumu düşündüklerini sandım. Beni götürüp, nezarete atacaklarını, işkence yapacaklarını düşündüm. Bıçağı elime ne zaman aldım tam olarak hatırlamıyorum. Kapıyı açtığımda bıçağın elimde olduğunu tahmin ediyorum. Polis memurlarının bana tahrik edici bir hareketi olmadı. Benim sadece içimde korku vardı. Bana ‘Bizimle beraber karakola geleceksin’ uyarısında bulundular. Bende kendilerine benim karakolda ne işim olabilir. Bana ‘İlla geleceksin’ dedikleri için çok korktum. Elimdeki bıçakla nasıl vurdum hatırlamıyorum. Bundan yarım saat sonra tekrar kapı çaldı. Kapıyı açtım. Beni götürüp tırnaklarımı sökerler, elektrik mi verirler diye düşünerek korku içinde gelen memura da saldırmışım. Neresine vurdum hatırlamıyorum. Ben yaşantım süresince bir çok çile çektim. Benim polis memurlarına zerre kadar kinim yok. Ben her namazımda polisimize, askerimize dua ediyorum. Ben bıçağı eşimin eve bıçak al demesi üzerine bıçağı almıştım. Polis memurlarının eve geleceğini bilmiyordum. Birilerini bıçaklamak için bu bıçağı almadım. Eşimin söylediği 'Ben sana demedim mi kapıma gelen polisleri öldürürüm, gebersinler’ böyle sözler söylediğimi hatırlamıyorum.”

”KENDİ KENDİNE HAYAL GÖRÜP, DUVARLARI YUMRUKLUYOR”
Duruşmada tanık olarak dinlenilen iki çocuk annesi Selim K.’nın eşi Meral K. ise, "Eşimin psikolojik rahatsızlığından dolayı hastaneye yatırılması amacıyla polise gitmiştim. Hayaller görüyordu. Kendi kendine bazen konuşuyordu. Duvarları yumrukluyordu. Hastalığı nedeniyle herkesi düşman olarak görüyordu. Köyden bir ekmek bıçağı getirmişti. Hastalığı nedeniyle ben kendi canımdan da korkuyordum. Polise hastalığını ve bıçağı olduğunu anlattım. Kapıya iki polis memuru geldi. Kapıyı ben açmaya yeltendim. Eşim izin vermedi. Bıçağı elinde tutuyor. Kapının arkasında saklıyordu. Kapıyı açtı. Polis memurları eşimin karakola gelmesi yönünde davette bulundular. Polis memurlarının eşime yönelik tahrik edici sözler söylendiğini duymadım. Eşim bir şey söylemeden polis memuruna bıçağı salladı. Sonra, polis memurları gitti 15 dakika sonra kalabalık bir polis gurubu geldi. Kapıyı çaldılar polis memuru, ‘Selim bey ne yaptın’ daha sonra ikinci kez eşim gelen polis memurlarının üzerine bıçakla saldırdı. Olaydan sonra elimi yüzüme kapatarak odaya giderek ağladım. Benim eşimin rahatsızlığı 2010 yıldan beri devam ediyor. Eşimin bir süreden beri psikolojik rahatsızlığı vardı. Eşimin polisi bıçaklanmasından sonra ‘ne yaptın’ diye sorduğumda sinirinden dolayı 'Ben sana demedim mi kapıma gelen polisi öldürürüm, gebersinler’ diye söylemişti" dedi.
ADLİ TIP’TAN RAPOR BEKLENİYOR
Polis memuru Suat Orak’ı bıçaklayarak öldüren güvenlik görevlisi Selim K.’nın akli dengesinin yerinde olup olmadığı yönünde İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan ‘cezai ehliyetinin olup olmadığı yönünden’ gelecek rapor bekleniyor. Mahkeme heyeti, Selim K.’nın tutukluluk halinin devamına karar vererek, raporun beklenilmesi ile duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Olay, geçen 3 Ocak'ta merkez Aziziye ilçesindeki TOKİ konutlarında meydana geldi. Yeşil Mahalle'deki TOKİ konutlarının 4'üncü katında yaşayan ve şizofreni teşhisiyle tedavi gören Selim K., yeniden hastaneye yatması gerektiğini söyleyen eşi Meral K.'ye şiddet uyguladı. Bunun üzerine eşi, polisi arayarak yardım istedi. TEDAŞ’ta 1998'den beri güvenlik görevlisi olarak çalışan Selim K., gelen polislerin bir anlık dikkatsizliğinden yararlanarak bıçakla saldırdı. İki çocuk babası Selim K., Şehit Abdulkadir Batıbeyi Polis Merkezi Amirliği'nde görevli polis memuru 31 yaşındaki Suat Orak'ı kalbinden, 32 yaşındaki Selçuk Erel'i sırtından bıçakladı. Yaralı polislerden Suat Orak, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi'nde tüm müdahalelere karşın kurtarılamayarak şehit oldu. Selçuk Erel ise Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Selim K. olay yerine gelen özel hareket timi tarafından gözaltına alınarak ardından çıkarıldığı 1'nci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak Erzurum E Tipi Cezaevi'ne konmuştu.

 
Arakan katliamına tepki
 
‘Ayı beni öldü sandı bıraktı’
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MÖKKEM DADAŞ 2 Ağustos 2012 Perşembe 09:01

paçayı yırtmak için deli ayakları yapıyor rahatsızmış bütün toplum sizden rahatsız bu katil deli ayagı ile çıktımı yine bi yuva söndürür bunlar toplumun içindeki sülükler as sınlar

Yorumu oyla      6      4  
1 Ağustos 2012 Çarşamba 22:56

var mı öyle karakolda doğruyu söyleyip mahkemede şaşmak!KARARTTIĞI HAYATLARIN HESABINI VERECEK. aksi halde adalete olan GÜVENİMİZ kalmayacak. suçlular dışarı da suçsuzlar içerde.bu nasıl MÜLK bu nasıl TEMEL!

Yorumu oyla      6      4  
misafir 26 Temmuz 2012 Perşembe 16:39

kısas a kısas.bu adamıda öldürsünler

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
1 terörist ölü ele geçirildi
Bingöl’ün Genç ilçesinde çıkan çatışmada 1 terörist ölü ele geçirildi.
Doğubeyazıt duruşması ertelendi
Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ...
16 bin paket sigara ele geçirildi
Erzurum’da polisin yaptığı yol uygulamasında bir otomobil içerisinden ...
 
Bakkala girip bisküvi çaldılar
Erzurum’da bakkalın camını kırarak içeri giren hırsızlar bozuk paraları, ...
10 bin paket sigara yakalandı
Erzurum’da Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafında ...
Bu da Facebook dolandırıcılığı
Erzurumlu Maket Sanatçısı Doğan Hattaoğlu’nun Sosyal Paylaşım sitesi Facebook’ta ...
 
50 bin paket sigara yakalandı
Erzurum’un Köprüköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce son 2 ay içerisinde, kaçakçılıkla ...
Otomobil takla attı: 4 yaralı
Erzurum’un Pasinler İlçesi’nde meydana gelen kazada dört kişi yaralandı.
SGK davası sonuçlandı
SGK dolandırıcılarına hapis cezası verildi. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva