ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
HABERLER>EKONOMİ
17 Eylül 2019 Salı - 16:11

Polat yılın ahisi seçildi

Ahilik Haftası Erzurum’da düzenlenen törenlerle kutlandı. Tören sonunda yılın ahisine plaket verildi. Ahilik Haftası etkinlikleri Yakutiye Kent Meydanı’nda düzenlendi

Polat yılın ahisi seçildi

Ahilik Haftası Erzurum’da düzenlenen törenlerle kutlandı. Tören sonunda yılın ahisine plaket verildi.

Ahilik Haftası etkinlikleri Yakutiye Kent Meydanı’nda düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin organize ettiği etkinliklerde ilk olarak Mehteran Takımı mini bir konser verdi. Vali Okay Memiş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, Oda Başkanları, esnaflar ve çok sayıda vatandaşın katıldığı organizasyonda açılış konuşmasını ESOB Başkanı Rasim Fırat yaptı.

Ahiliğin Anadolu’da yaşayan halkı, çeşitli meslek alanlarında hem ekonomik hem de ahlaki yönden yetiştiren, çalışma yaşamını, iyi insan meziyetlerini esas alarak düzenleyen, bir insanlık sanatı olduğunu kaydeden Başkan Fırat, “Bu kurum, zamanla tüm Anadolu’da kabul görmüş bir sosyo-ekonomik düzen olarak Selçuklu ve Osmanlı’nın devlet felsefelerinin yapı taşlarından biri haline gelmiştir. Ahi ahlakı, Müslüman, Hristiyan, Musevi tüm Anadolu yasayanlarına mutluluk veren, huzur ve refah sunan bir ahlak, bir yaşam tarzı olarak kabul görüyor, benimseniyor. Bu ahlak topluma egemen oluyor, ve “futuvet ehli” denen, güvenilir, toplumlarına saygılı ve faydalı, insanlığa ve topluma hizmet etmeyi kendilerine amaç edinmiş insanlar yetişiyor” dedi.

Günümüzde bu ilke ve prensiplere olan ihtiyacın daha da arttığını kaydeden Başkan Rasim Fırat, “Çünkü popüler kültürün bizlere dayattığı tüketim kültürü ve onun getirdiği yozlaşma nedeni ile toplumsal bağlarımız, aile hayatımız, iş dünyamız çürüme tehlikesi ile karşı karşıya kalmaktadır. Unutulmuş toplumsal genetik mirasımız olan Ahilik yeteneklerimizi, tekrar harekete geçirilebiliriz. Böylelikle, ayakta durabilmek için kendine güvenen gençler, çıkar peşinde koşmayan vatandaşlar,

ve doğru olmayan yollara sapmayan işletmeler var olabilecektir. Bu vesileyle bütün Esnaf ve Sanatkarlarımın bayramlarını kutluyor, bu duygu ve düşüncelerle hepinize teşkilatım ve şahsım adına saygılarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Medeniyet tarihine kültürün armağan ettiği birçok değer olduğunu anımsatan Vali Okay Memiş ise bu değerlerden birinin de Ahilik olduğunu dile getirdi. Ahilik kurumunun Anadolu’da kök salarak, varlığını yüzyıllar boyunca devam ettirdiğini ve Türk toplumunun toplumsal, ekonomik, dini, ahlaki ve kültürel hayatını tanzim ettiğini belirten Vali Memiş, “Temelleri 13. yüzyılda Ahi Evran tarafından Anadolu’da atılan Ahilik teşkilatı; Türk insanının mesleğini, sanatını, mertlik, dayanışma ve güzel ahlak ile bütünleştiren, milli birlik ve bütünlük anlayışıyla asırlar boyu toplumda düzeni sağlayan, üretici-tüketici ilişkisini en iyi şekilde düzenlemeyi amaç edinen kültürel, sosyal ve ekonomik oluşumdur. Fazileti ve çalışkanlığı esas alan Ahilik Teşkilatı Türk tarihinde önemli bir yere sahiptir. Değişen sanayi ve ticaret hayatına rağmen ön gördüğü erdemlerle Türk Milleti’nin karakterini ortaya koymaktadır” dedi. Vali Memiş ayrıca Erzurum’un Ahilik kavramının beşiği kentlerden biri olduğunu vurgulayarak, “Bu yansımayı bugünkü esnafımızda görmek mümkün. Çok iyi, işini bile, ahlaklı bir esnaf kesimimiz var” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Erzurum Büyükşehir Belediyesi İbrahim Erkal Kültür Merkezi oyuncuları Ahilik geleneğini canlandırırken, ESOB tarafından seçilen Yılın Ahisi Fevzi Polat’a, Yılın Kalfası Tolgahan Efe’ye ve Yılın Çırağı Oğuzhan Muslu’ya plaket ve beratları verildi. Törenin ardından vatandaşları Ahilik Pilavı ikram edildi.

 
ATAUNİ’den Fuat Sezgin’e vefa
 
‘Mevlam ülkemizi, devletimizi ve milletimizi korusun’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aşkale’de Tarla Günü şenliği
Aşkale ilçesinde düzenlenen Tarla Günü Şenlikleri renkli görüntülere sahne ...
Erzurum ortalamaları geçti
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - Erzurum ocak-ağustos döneminde, il geliri tahsilatında ...
Sekmen: ‘Ahilik doğruluktur’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Geçmişten günümüze ulaşmış ...
 
GAP’tan DAP’a istişare köprüsü
Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin ...
TESK’ten özel bankalara çağrı
TESK Başkanı Bendevi Palandöken, “Özel bankalarda devlet bankalarını örnek ...
ATAUNİ’den organik tarım açılımı
Atatürk Üniversitesinin kendi birimlerinde üretilen ve tamamı organik ...
 
ETSO’dan Dış Ticaret bilgilendirme semineri
Ticaret Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Doğu Anadolu ...
Erzurum’un payı yüzde 16.6’ya yükseldi
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - Erzurum’da vergi tahsilat oranı yüzde 55.29’a yükseldi. ...
Temmuz ayı bölgesel teşvik verileri yayımlandı
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama ve ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva