ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Oltu Çayının debisi yükseldi
Oltu Çayının debisi yükseldi
 ETSO’da, ‘Dijitalleşme ile Ticaretin Geleceği’ gündemi
 ETSO’da, ‘Dijitalleşme ile Ticaretin Geleceği’ gündemi
Meteorolojiden kar ve yağmur uyarısı
Meteorolojiden kar ve yağmur uyarısı
Erzurumlu masterler Bakü’de yarıştı
Erzurumlu masterler Bakü’de yarıştı
MİT’ten sınır ötesinde nokta operasyon
MİT’ten sınır ötesinde nokta operasyon
HABERLER>BÖLGEDEN
18 Nisan 2012 Çarşamba - 14:19

Polat’a Sanat Onur ödülü

Bayburt Sanatçılar Derneği tarafından bu yıl ilki düzenlenen Sanat Kurumu Onur Ödülleri kapsamında Belediye Başkanı Hacı Ali Polat’a çalışmalarından ötürü yılın yerel yönetimler dalında ödül verildi.

Polat’a Sanat Onur ödülü

YAŞAR YILDIZ
ERZURUM (İHA) - Bayburt Sanatçılar Derneği tarafından bu yıl ilki düzenlenen Sanat Kurumu Onur Ödülleri kapsamında Belediye Başkanı Hacı Ali Polat’a çalışmalarından ötürü yılın yerel yönetimler dalında ödül verildi.
Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu’nda Bayburt Sanatçılar Derneği (BAYSANDER) tarafından düzenlenen gecede Sanat Kurumu Onur Ödülleri verilerek Bayburtlu sanatçı Muhsin Bayburtlu tarafından halk konseri verildi.
“KİMSE BAYBURT’TA SANATSAL ETKİNLİK YOK DİYEMEZ”
2012 Sanat Kurumu onur ödülleri ve Muhsin Bayburtlu Halk Konseri programı öncesi yine Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu’nda Bayburtlu ressam Havva Yılmaz tarafından hazırlanan resim sergisinin açılışı yapıldı. Belediye Başkanımı Hacı Ali Polat, Polis Okulu Müdürü Abdullah Şahin, Milli Eğitim Müdürü Seydi Dooğan ve davetliler tarafından açılan sergide bir konuşma yapan Belediye Başkanı Polat, sergi için emeğini, göz nurunu tuvale aksettiren ressam Havva Yılmaz’a emeklerinden dolayı teşekkür ederek, “İstiyoruz ki Bayburt’ta her şey yerli yerinde olsun, her alan da Bayburt’ta bir şeyler olsun. Kimse Bayburt’ta sanatsal etkinlik yok diyemez, kültürel etkinlik yok diyemez. Sportif faaliyetler yok diyemez. Bu alanlarda bizden destek isteyenlere yakından ilgi gösteriyoruz. Herkesin Bayburt için yapacağı bir şeyler vardır. Bayburt’u daha yaşanılabilir hale getirmek adına fiziki mekânlarını, kültürel ortamlarını, sanatsal çevrelerini bir araya getirmek suretiyle Bayburt’u daha gündemde tutmanın, Bayburt’u daha yaşanılır hale getirmenin, Bayburt’u daha özlemle kendisine gidilmeye çalışılan mekân haline getirmenin mücadelesini vermeye devam ediyoruz. İl dışından programa gelen hemşehrilerime hoş geldiniz diyorum. Bu programda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Daha sonra Bayburt Sanatçılar Derneği tarafından düzenlenen Sanat Kurumu Onur Ödülleri programının yapılacağı salona geçildi. Dernek Başkanı Ülkü Koçan’ın açılış konuşması ile başlayan program, slayt sunumları ile devam etti. Daha sonra 10 dalda yılın onur ödüllerine layık görülen isimler, sunucular Arzu Yılan ve Naci Ahıskalıoğlu tarafından anons edilerek ödülleri takdim edildi.
“BAYBURT’UN GÜZELLEŞMESİ ADINA HERKESİN YAPACAĞI BİR ŞEYLER VARDIR”
İlk olarak yılın yerel yönetimler dalında ödülü takdim edilmek üzere sahneye davet edilen Belediye Başkanı Hacı Ali Polat’a ödülü Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Sayın Abdullah Şahin tarafından verildi. Burada bir konuşma yapan Belediye Başkanı Polat, “Hepinizi bu aldığım ödülle selamlamanın gururunu yaşıyorum” dedi. Ödülü kendisine layık gören dernek yöneticilerine teşekkür eden Belediye Başkanımız Polat, Belediyeciliğin sadece zaruri işleri yapmakla yeterli olmadığını, hem zaruri işlerin yapılması hem de şehir için geleceğe ışık tutan çalışmalara da imza atılması gerektiğini vurgulayarak, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Bizim yaptığımız işler herkesin gözü önündedir. Çünkü bizim yaptığımız her iş başkalarının beğenisine sunuluyor. Yaptığımız işlerde ana çerçevede hata yapmamaya gayret ediyoruz. Ayrıntıda da inisiyatifimizi kullanıyoruz. Ben Bayburt’un daha güzel olacağına inanıyorum. Bayburt’ta güzelleşme ve potansiyelleşme vardır. 2 bin yıllık kalesiyle Türkiye’nin en büyük 3’üncü kalesi Bayburt’tadır. Ortasından nehir akan çok istisnai şehirlerden birisidir Bayburt. Onun için biz yüzümüzü nehre çevirdik. Çoruh nehrine çok hizmet verdik, vermeye de devam edeceğiz. Tarihi değerlerimize bakmaya devam edeceğiz.
Doğal güzelliklerimize sahip olmaya ve onlara estetik mekânlar katmaya devam edeceğiz. Bayburt’un güzelleşmesi adına herkesin yapacağı bir şeyler vardır. Bu sadece Bayburt Belediyesi’nin yapacağı uygulamalarla ortaya çıkmaz. Avrupa şehirlerindeki görsel güzelliklerin % 10’unda kamunun payı varsa %90’ında da halkın, fertlerin payı vardır. Bayburt’a zaman zaman Şehitosman’dan Kale’den bakıyorum, maalesef çatılarımız hiç güzel değil. Binalarımızın boyaları güzel değil, bir biriyle uyumlu değil. Binalarımızda simetri maalesef yok, estetik ve görsellik maalesef yoktur. Onun için bu yıl uygulayacağımız SODES projelerinden bir tanesinde 400 tane binanın dış cephesini boyayacağız. Ama Bayburt’ta 10 bin tane bina var. Bunların hepsine yetişemeyiz. Burada herkese önemli görevler düşüyor. Sorumluluk düşüyor. Biz de üzerimize düşeni yapmaya gayret edeceğiz. Biz ödül almak için yapmıyoruz. Güzel bir şey ortaya çıkarmak için yapıyoruz. Ödüller kendiliğinden geliyor. Bu ödülü düşünenlere de ayrıca teşekkür ediyorum.”
“PEYGAMBER EFENDİMİZİN HAYATINDAN ALINACAK EN GÜZEL ÖRNEKLER VARDIR”
Ayrıca konuşmasında içinde bulunduğumuz Kutlu Doğum Haftası’na da yer yeren Başkan Polat, “Bu hafta ayrıca çok önemli bir haftayı idrak ediyoruz. Peygamber Efendimizin doğumunun 1441’inci yıldönümü, Kutlu Doğum Haftası yani. Bu manada bir ilahiyatçı olarak hepinize bir çağrıda bulunmak istiyorum. Yüce Allah O’nu bize örnek olarak göndermiş. Bir insan nasıl yaşar, nasıl hayatını sürdürür; Tüccar olarak, sanatçı olarak, ev reisi olarak, baba olarak, eğitimci olarak, hayatın hangi alanında görev alırsanız alın, her alanla ilgi Peygamber Efendimizin hayatından alınacak en güzel örnekler vardır. Onun için herkesi Peygamber Efendimizi bu vesileyle tanımaya, okumaya onun hayatından hayatımıza esintiler katmaya çağırıyorum”diye konuştu.
Belediye Başkanı Polat’ın konuşmalarının ardından 2012 Sanat Kurumu onur ödülleri kapsamında ödüle layık görülen isimler, sahneye çağrılarak ödülleri verildi.
BAYSANDER'in 2012 Sanat Kurumu yılın onur ödüllerine layık görülen isimler şu şekilde sıralandı:
Yerel yönetimler dalında Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali POLAT
Beste ve yorum dalında Merhum Mustafa AHISKALIOĞLU
Toplum gönüllüleri dalında Marmara Bölgesi Dernekler Genel Başkanı Ali Kemal BİRGÜL
Toplum gönüllüleri dalında Dr. Eriş ÖZKAN
Süreli basın yayım dalında Haber 69 dergisi imtiyaz sahibi Remzi KIRIK
Türk Halk Müziği sanatçısı dalında Muhsin BAYBURTLU
Genç kuşak sanatçısı dalında ressam Havva YILMAZ
Girişimci genç işadamı dalında Ali GÜLER
Plastik sanatlar dalında İmge Sanatçı Gurubu
Ayrıca 2012 yılının en iyi sanatçısı dalında heykeltıraş Tekin Koçan ise 21 Şubat Anıt tasarım çalışmalarından dolayı ödüle layık görüldü.
Ödüllerin takdim edilmesinden sonra gecenin anısına toplu fotoğraf çektirilerek Muhsin Bayburtlu halk konserine geçildi. Seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle salondakileri coşturan sanatçı Muhsin Bayburtlu, geceye ayrı bir renk kattı.

 
‘Kardeşlik Allah’ın lütfudur’
 
Polis saldırgan kocayı arıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otomobil nehre uçtu: 3 ölü
Henüz plakası ve sürücüsünün ismi öğrenilemeyen bir otomobil, direksiyon ...
Gümüşhane'de trafik kazası: 8 yaralı
Gümüşhane’de dün meydana gelen trafik kazasında, kaygan yolda yan yatan ...
Kars yolunda uyuşturucu operasyonu
Kars’ta sabaha karşı yapılan operasyonda 3 kilo 400 gram esrar maddesi ...
 
Karsspor iki puan verdi
Spor Toto 3. Lig 2. grupta mücadele eden Karsspor kendi evinde Batman ...
Azerbaycan'dan Kars'a Modern Okul
Azerbaycan'ın merhum Lideri Haydar Aliyev, adına Kars'ta yapılan Endüstri ...
Kura nehri taştı
Ardahan’da havaların ısınmasının ardından karların erimesiyle Kura nehri taştı.
 
Rektörden üstgeçit teşekkürü
Karayolları 10. Bölge Müdürü Zeynel Abidin Yeşil, Bayburt Üniversitesi ...
Sarıgül’den siyaset dersi
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Erzincan Üniversitesi’nin (EÜ) ...
Van'da terör operasyonu
Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından PKK'nın dağ kadrosuna eleman ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva