ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>ASAYİŞ
5 Mayıs 2016 Perşembe - 05:52

Pkk’ya büyük darbe

Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalındaki 11 köyde dün ve önceki gün gerçekleştirilen geniş kapsamlı operasyonda, terör örgütü PKK’nın üst düzey yöneticileri ile 2 bombacısının da aralarında bulunduğu 10’un üzerinde terörist öldürüldü. Operasyonda, çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi.

Pkk’ya büyük darbe

Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalındaki 11 köyde dün ve önceki gün gerçekleştirilen geniş kapsamlı operasyonda, terör örgütü PKK’nın üst düzey yöneticileri ile 2 bombacısının da aralarında bulunduğu 10’un üzerinde terörist öldürüldü. Operasyonda, çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Diyarbakır Valiliği, öldürülen teröristlerin, Hani ve Dicle İlçe Jandarma Komutanlığı’na bombalı araç saldırısı gerçekleştirdiğini belirterek, saldırıda hayatını kaybeden şehidin defin işlemleri devam ederken teröristlerin bulunarak, etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Diyarbakır Valiliği, Lice ilçesi kırsalındaki 11 köyde önceki gün sokağa çıkma yasağı ilan edilmesiyle birlikte başlatılan ve dün sona eren hava destekli operasyona ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı’nca, Diyarbakır-Bingöl karayoluna mayın ve el yapımı patlayıcı tuzaklayan, yol kesen, vatandaşların seyahat özgürlüğünü kısıtlayan, güvenlik güçlerine saldırı yapan ve Hani ile Dicle İlçe Jandarma Komutanlığı’na bombalı araç saldırısı gerçekleştiren bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik operasyon yapıldığını belirtildi. Operasyonda, Hani ile Dicle İlçe Jandarma Komutanlığı’na bombalı araçla yapılan saldırıda hayatını kaybeden şehidin töreni esnasında bölücü terör örgütü mensuplarının yerlerinin tespit edildiğine ve şehidin defin işlemleri devam ederken teröristlerin etkisiz hale getirildiğine dikkat çekildi.

“10’DAN FAZLA TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ”

Operasyonda, Lice’nin kuzeyindeki Hedik ve Seyrek köyleri kırsalında aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu 10-12 örgüt mensubunun tespit edildiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

“2 Mayıs 2016 saat 14.00’den itibaren icra edilen operasyonda, 3 bölücü terör örgütü mensubu silah ve teçhizatı ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiş olup, toplam 10’dan fazla bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği, etkisiz hale getirilenler içerisinde üst düzey örgüt mensupları ile bölücü terör örgütünün 2 bombacısının da bulunduğu değerlendirilmektedir.”

Operasyonda, çok sayıda silah ve mühimmatın da ele geçirildiğine dikkat çekildi. Açıklamada, “Yaşanan çatışmada ölü ele geçirilen bölücü terör örgütü mensupları üzerinde, 1 adet Bixi makineli tüfeği, 10 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet M-16 piyade tüfeği, 5 adet M-16 şarjörü, 1 adet 9mm tabanca ve şarjörü, 1 adet Glock tabanca şarjörü ve 15 adet fişek, 1 adet gece görüş gözlüğü, 1 adet el telsizi (piller ile EYP düzeneği için hazırlanmış), 35 adet Kaleşnikof şarjörü, 200 adet Bixi makineli tüfek fişeği, 110 adet M-16 piyade tüfek fişeği, 793 adet Kaleşnikof piyade tüfek fişeği, 14 adet el bombası, 63 adet Kaleşnikof şarjör kılıfı, 1 adet balistik yelek, 1 adet balistik başlık, 3 adet telsiz anteni, 2 adet (4’lu) pil EYP düzeneği için hazırlanmış, 43 adet EYP yapımında kullanılan elektrikli fünye, EYP yapımında kullanılan çok sayıda koli bandı, 6 adet sırt çantası, 5 kalem muhtelif giyim malzemesi, 1 adet portatif çadır, 5 adet termal görüntüyü engellemek maksatlı şemsiye, 1 adet fotoğraf makinesi, 26 kilogram kubar esrar ile çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda tahkikata devam edilmekte olup, halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilecektir” denildi.

 
ER-VAK Erzurum'u temsil edecek
 
Şenkaya’da operasyon
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
325 terörist etkisiz hale getirildi
Mardin Nusaybin’de devam eden operasyonda; bir bölücü terör örgütü mensubu ...
Kaçakçılara geçit yok
Erzurum İl Jandarma ve Aşkale İlçe Jandarma ekipleri kaçakçılara göz açtırmıyor.
Emniyetten şüpheli çanta operasyonu
Oltu ilçesinde askeri lojmanların olduğu bölgede unutulan öğrenci çantası paniğe neden oldu.
 
Erzurum’da yargılanacaklar
Erzurum merkezli düzenlenen Fethullahçı Terör Örgütü-Paralel Devlet Yapılanması'na ...
624 terörist öldürüldü
Genelkurmay Başkanlığı, Nusaybin ve Şırnak'ta devam eden operasyonlarda ...
DBP bulanık eski ilçe eş başkanı tutuklandı
Muş'un Bulanık ilçesinde "öz yönetim" ilan ettiği iddiasıyla aranırken, ...
 
606 terörist etkisiz hale getirildi
Genelkurmay Başkanlığı, Nusaybin ve Şırnak'ta terör örgütüne yönelik operasyonlarda ...
281 terörist öldürüldü
Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak’ın Silopi ilçesinde bölücü terör örgütü ...
Hainler camilere de zarar verdi
Nusaybin ilçe merkezinde bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlara kararlılıkla ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva