ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi, Gazi Durmuş’u ziyaret etti
Çiftçi, Gazi Durmuş’u ziyaret etti
Tanfer’den toplumsal duyarlılık mesajı
Tanfer’den toplumsal duyarlılık mesajı
Erzurum’da 'Başarı engel tanımaz' etkinliği
Erzurum’da 'Başarı engel tanımaz' etkinliği
Atatürk Üniversitesinde Tapu Mirası sergisi açıldı
Atatürk Üniversitesinde Tapu Mirası sergisi açıldı
Trendyol 1. Lig: Keçiörengücü: 1 - Altay: 1
Trendyol 1. Lig: Keçiörengücü: 1 - Altay: 1
HABERLER>GUNCEL
28 Nisan 2014 Pazartesi - 17:33

Pasinler tanıtımında Türk Dünyası açılımı

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü bünyesinde faaliyet gösteren Türk Dünyası Kulübü, Pasinler’e gezi düzenledi.

Pasinler tanıtımında Türk Dünyası açılımı

ERZURUM (İHA) - Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü bünyesinde faaliyet gösteren Türk Dünyası Kulübü, Pasinler’e gezi düzenledi.

Ev sahipliğini Pasinler Ticaret Odası Meclis Başkanı Aydın Taşbaşı'nın yaptığı “Türk Dünyası Kulübü ve Pasinler” adlı gezi etkinliğiyle, Türk Dünyası Kulübü öğrencileri ve Atatürk Üniversitesinde okuyan Türk dünyası öğrencileri bir araya geldiler. Kazakistan, Türkmenistan, Kırgızistan ve Azerbaycan’dan gelen öğrencilerin yoğun olarak iştirak ettiği gezi oldukça renkli ve eğlenceli geçti. Aydın Taşbaşı ve Emir Şeyh Mahallesi muhtarı Metin Akpınar öğrencilerle yakından ilgilendiler. Otobüs, Pasinler Belediyesi'nin katkılarıyla Atatürk Üniversitesi'nden sabah erkenden hareket etti. İlk durak Alvarlı Efe Hazretleri Türbesi oldu. Daha sonra Epsemce Köyü’nde bulunan M. Vehbi Efe Hazretleri Türbesi, Çoban Dede Köprüsü, Ferruh Hatun Kümbeti ve Pasinler Kalesi ziyaret edildi.

Pasinler Turizm ve Yaylacılığı Geliştirme Derneği Başkanı Ünsal Kırmacı gezi boyunca tarihi bilgilerle öğrencileri aydınlattı. Kültür gezisi sonrası Pasinler Bahçesi'nde piknik yapıldı. Türk Dünyası Kulübü bünyesinde geziye katılan Türk dünyası öğrencilerine ızgara ve çay ikram edildi. Pikniğe, Pasinler Belediyesi Başkan Vekili Adem Genç, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Baydemir ve aynı bölüm öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Recai Kızıltunç da katıldı.

Ziyafetten sonra Türk dünyası öğrencileri gösteriler düzenledi. Türk dünyasının önemli çalgılarından dombra eşliğinde şarkılar söylendi, şiirler okundu. Türk dünyasından gelen öğrencilerin “Dadaş” temalı şiirler okuması ve Türkçe şarkılar söylemeleri eğlenceye ayrı bir boyut kattı. Türk dünyası halkoyunlarından nümuneler sunuldu. Türk Dünyası'ndan gelen misafir öğrencilerin oyunlarına Pasinler İlçesi gençlerinin de katılmasıyla renkli sahneler oluştu. Bu kaynaşmaya halk yoğun ilgi gösterdi. Türk Dünyası Kulübü öğrencileri ''Tarihi zenginliklerimizin tanıtılması, gösterilen misafirperverlik ve yoğun ilgiden dolayı çok mutluyuz. Böyle bir etkinliğe önayak olması ve bizlerle yakından ilgilenmesi hasebiyle başta Aydın Taşbaşı olmak üzere, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz'' diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.

Belediye Başkan Vekili Adem Genç “Pasinler’in tanıtılması adına Türk Dünyası Kulübü öğrencilerini ilçemizde ağırlamaktan çok memnunuz” diyerek, ilçenin tanıtımına çok önem verdiklerini ifade etti.

Yrd. Doç. Dr. Recai Kızıltunç “Bu tür geziler, tanıtım ve kaynaşma adına oldukça önemlidir. Maksadımız hem güzel ilçemizi Türk dünyasından gelen arkadaşlara tanıtmak hem de bu soydaşlarımızla Anadolu insanını kaynaştırmaktır. Bu geziye vesile olan ve emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ederim” şeklinde memnuniyetini dile getirdi.

Doç. Dr. Hüseyin Baydemir, gelecek yıllarda Pasinler’de Türk dünyası kültür programları düzenleyebileceklerini söyledi. Türk Dünyası Kulüp Başkanı Serdar Acar ise “Türk dünyasının dört bir tarafından gelen arkadaşlarla burada olmak, Pasinlerli gençlerle ve yöneticilerle birlikte misafirleri ağırlamaktan dolayı oldukça bahtiyarım” diyerek katkı veren ve katılım sağlayan herkese teşekkür etti. Gezi, kaplıca işletmeleri ziyaretiyle sona erdi.

 
Su birikintisine düştü hastanelik oldu
 
Altıparmak ve Sekmen’den Başsoy’a tebrik ziyareti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KUDAKA Erzincan'da toplandı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 55. Yönetim Kurulu Toplantısı, ...
Pasinler'de hafif şiddetli deprem
Erzurum'un Pasinler ilçesinde 3. 8 büyüklüğünde hafif şiddetli bir deprem meydana geldi.
Mısır’a tepki yağdı
Erzurum’da kefen giyen yaklaşık bin kişi Mısır’daki 529 kişinin idam edilmesini ...
 
Ermeni zulmü lanetlendi…
Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) tarafından Ermeni ...
Sekmen Erzurumspor için söz verdi
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO), Nisan ayı meclis toplantısına ...
ETSO’da ‘Erzurumspor’ gündemi
Yücelik, kendisinin futboldan anlamadığını, ancak şehrin sosyal hayatına ...
 
Türk'e Türk'ten öte dost yok!
Türkiye’nin Başbakan Erdoğan imzasıyla yaptığı Ermenilere taziye açıklamasının ...
‘5 milyona hitap eden bir Erzurum var.’
Altıparmak: “Diğer illerde yapılan bilboard tanıtımlarıyla Erzurum'un ...
81 hafız icazet aldı
Yakutiye Müftülüğüne bağlı kuran kurslarından mezun olan 81 hafıza diplomaları ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva