ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>BÖLGEDEN
5 Mayıs 2017 Cuma - 11:55

Paşayeva’dan tokat gibi tarih dersi...!

“Türk Dünyası’nın Kanayan Yaraları, Yıkılmış Medeniyet Beşiği Şuşa” konulu konferansa katılan Azerbaycan Bağımsız Milletvekili Dr. Ganire Paşayeva, Üniversite öğrencilerine adeta tarih dersi verdi.

Paşayeva’dan tokat gibi tarih dersi...!

Azerbaycan Bağımsız Milletvekili Dr. Ganire Paşayeva, Yahudilerin bu coğrafyada bir devlet kurduğunu ve herkese kafa tuttuğunu belirtti.
Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü tarafından düzenlenen “Türk Dünyası’nın Kanayan Yaraları, Yıkılmış Medeniyet Beşiği Şuşa” konulu konferansa katılan Azerbaycan Bağımsız Milletvekili Dr. Ganire Paşayeva, Üniversite öğrencilerine adeta tarih dersi verdi.
Birlikten kuvvet doğar sözünü verdiği çeşitli örneklerle katılımcılara hatırlatan Paşayeva, biz birbirimize kenetlenseydik, 10 milyonlarla olsaydık, Kerkük öyle durumda olmazdı, Karabağ davasının arkasında biz 10 milyonlarca olsaydık, bugün Karabağ o durumda olmazdı diyerek tüm Türk Dünyasını bir ve beraber olmaya çağırdı.
“Yahudiler, İsrail o coğrafyada bir devlet kurmuş, herkese kafa tutuyor”
Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Prof. Necdet Leloğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “Türk Dünyası’nın Kanayan Yaraları, Yıkılmış Medeniyet Beşiği Şuşa” konulu konferansa katılan Azerbaycan Bağımsız Milletvekili Dr. Ganire Paşayeva, “Siz bana dünyada bir Yahudi gösterebilir misiniz desin ki Nazi Almanya’sında Yahudilere yapılmış soykırımdan bana ne? Ben Lübnan’da doğmuşum. Ben Amerika’da doğuşum. Almanya’da yaşamış, Almanya’da o acıyı, o faciayı yaşamış Yahudi’den bana ne? Ben Almanya’nın Yahudi’si değilim ki, duydunuz mu böyle bir insanı? Bütün Dünya Yahudilik konusunda birliktedir. Şimdi biliyor musunuz güç nereden alınır. Hiç düşünmediniz mi biz her yerde söylüyoruz, bu Yahudiler, İsrail o coğrafyada bir devlet kurmuş, herkese kafa tutuyor. Bu coğrafyada bunalar ne kadar ki, hiç düşündünüz mü? Sizin rakamlarınıza göre 15 milyon, Azerbaycan’ın kaçta biridir? Türkiye Türklerinin, Anadolu Türklerinin, ben hele coğrafya içerisinde söyleyeceğim. Tüm Türklerin demeyeceğim. Kaçta biridir. Hiç düşünmediniz mi? Nereden alıyorlar o zaman bu gücü?” dedi.
“Senin kendin bilmiyorsun, benden duyarlılık bekliyorsun”
Ama ben bu güzel Kars’ta Ermeni zulmünden az çekmemiş, siz gençlerden kim bana Karabağ’ı Şuşa’yı anlata bilir? diyen Ganire Paşayeva, “25 yıl değil sadece Karabağ, Şuşa bizim 100 yıldan fazladır. Kanayan yaramızdır. Ama 25 yıl direk gidemediğimiz için, işgalde olduğu için 25 yılı söylüyorum. Ama bir genç kardeşimiz gelipte burada bana anlatmadı. Şimdi ben size soruyorum. Dünya’da kritik yapıyoruz demi eleştiriyoruz. Ruslar ne kadar duyarsız, İngilizler ne kadar duyarsız, Fransızlar ne kadar duyarsız, o Fransız’ın, İngiliz’in, Rus’un birisi dönüp demez mi kardeşim siz kendiniz duyarlı mısınız? Senin kendin bilmiyorsun, benden duyarlılık bekliyorsun. Ben neden duyarlı olayım ki, benim dedelerim 100 yıllardır sıcak denizlere girme politikası uğrunda mücadele vermiş. Ben neden meraklı olayım ki onu bilmekte, biz 20. yüzyılın evvelinde bu topraklarda ki gücümüzü artıralım dedik, dedeleriniz mücadele etti. Biz ölüm kalım savaşı verdik. Ben niye meraklı olayım ki, değerli gençlerimiz; bizim kanayan yaralarımız o kadar çoktur ki, bizim böyle insanlarımız davalarımız arkasında küçük, küçük bölündük. Kırım davası Kırım Türklerinin, Ahıska davası Ahıska Türklerinin, Karabağ davası, Azerbaycan Türklerinin, Kerkük davası, Irak Türklerinin, Türkmen dağı Suriye Türklerinin, bunların davasıdır dedik. Bana ne var. Irak Türklerinin yanında Kerkük davasında, biz 10 milyonlarla olsaydık. O Kerkük öyle durumda olmazdı. Karabağ davasının arkasında biz 10 milyonlarca olsaydık. Bugün o durumda olmazdı” diye konuştu.
“Türkler en çok eğlenmek için sosyal medyayı kullanıyor”
Bu günler hangi diziler izlenir. Ben biraz acımasızım, sertim. Bana bazen gençler der ki, ‘hocam sizinle çay içeriz, yemek yeriz, her şey söyleriz, ama derse gelince başka bir hoca çıkıyor karşımıza’ dostluk, dostluk, iş iş, okumak okumaktır. Bunda tavize yer olmadığını ifade eden Azerbaycan Bağımsız Milletvekili Dr. Ganire Paşayeva, “Çünkü bizim gençlik milletin geleceğine gelecek gençliktir. Siz bizden daha iyi olmanız gerekir ki, kalkınma olsun, kalkınma bu demek gelen neslin kendisinden evvelki nesilden daha iyi olması gerekir. Siz benden daha iyi olmazsanız biz neden konuşabiliriz ki burada, neden konuşabiliriz? Siz benden daha şanslı nesilsiniz. Ben ortaokulda okuduğumda ne ki Türk tarihi, kendi Azerbaycan coğrafyası içerisindeki tarihimiz bile okumak yasaktı. Bize Türk-Rus savaşlarını okutanda, düşmanlar diye okutuyorlardı. Yani Türkler düşmanlar, Rus-Türk harplerinde neden bu dizler sizin hayatınızı, bu anlamsız programlar neden almış değerli gençlerimiz. Bakın Avrupa Birliği’ne bağlı bir STK’nın, Sivil Toplum Örgütü’nün bir araştırması vardı. Ben onu yürek acısıyla okudum. Biliyor musunuz neden. Çünkü onlar hiçbir araştırmayı boşuna yapmıyorlar. Hiçbir araştırmaya boşuna para harcamazlar. Onu ilk önce araştırırlar, arkasından da politika üretirler. Araştırma bu, hangi toplumun gençleri sosyal medyayı daha çok ne için kullanır? İngilizler, haber okur daha çok, Fransızlar bilgi alır, biz Türklerde eğleniriz” şeklinde konuştu.
Yaklaşık 1,5 saat süren konferansta adeta katılımcılara tarih dersi veren Paşayeva, konferens sonrası ayakta alkışlandı. Paşayeva’ya konferansa katılımlardan dolayı bir de plaket verildi.
KAÜ Necdet Leloğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa; KAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Ural, Azerbaycan Kars Başkonsolos Yardımcısı Arzu Haydarova, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 
Makina Mühendisleri gizemi çözdü
 
Azerbaycan'dan da Kerkük'e varıp...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Palandöken'den Pamukkale’ye Kardeşlik Köprüsü
“Palandöken'den Pamukkale’ye Kardeşlik Köprüsü” projesi kapsamında TEOG ...
'Tabuttan kılıç çıkmadı'
Rus general veya üst düzey subaya ait olduğu düşünülen cesedin bulunduğu ...
DAİB Gürcistan'la ticarete yoğunlaştı
Gürcistan ekonomisinin giderek gelişmesiyle Doğu Anadolu İhracatçılar ...
 
KUDAKA Bayburt'ta toplandı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 87. Yönetim Kurulu Toplantısı, ...
Tanpınar ilham kaynağı oldu
Bursa’nın Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 16’ıncısı düzenlenen ...
Akçakale Mağarası ilgi odağı oldu
Türkiye’nin en büyük mağaralarından birisi: Akçakale Mağarası
 
Hizmet İş'ten Erzurum buluşması
Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (Hak-İş) bağlı Hizmet İş Sendikası ...
9 yıldır güneşe hasret
Ağrı’nın Hamur ilçesine bağlı Aşağı Gözlüce köyünde oturan 14 yaşındaki ...
9 terörist öldürüldü, 8 terörist teslim oldu
Tunceli Valiliği, Kızılmescit ile Aliboğazı bölgesinde süren operasyonlarda ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva