ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>GUNCEL
9 Ekim 2010 Cumartesi - 03:03

Panelde "Dinlenme Paranoyası" vurgusu

Telekomünikasyon İletişim Başkanı (TİB) Fethi Şimşek, son 10 ayda dinleme paranoyasına rağmen Türk halkının 150 milyar dakika cep telefonları ile görüşme yaptığını açıkladı.

Panelde  Dinlenme Paranoyası  vurgusu

Telekomünikasyon İletişim Başkanı (TİB) Fethi Şimşek, son 10 ayda dinleme paranoyasına rağmen Türk halkının 150 milyar dakika cep telefonları ile görüşme yaptığını açıkladı. Ses kayıtları internet ortamına düşenlerin Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmaları gerektiğini anımsatan Şimşek, "TİB görevlisi olmamıza rağmen 'Acaba bizi de bu şekilde kayda alan var mı?' diye düşünüyorum. TİB'in ortam dinlemesiyle ilgili yakından uzaktan ilişkisi yoktur. Hakim kararıyla yapılacak ortam dinlemesi soruşturmada delil olarak kullanılabilir. Bunun dışında yapılan dinlemeler suçtur" dedi.
//ŞİMŞEK DİNLEME PARANOYASINI ANLATTI
Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Ceza hukukunun güncel sorunları' konulu panele konuşmacı olarak katılan Telekomünikasyon İletişim Başkanı Fethi Şimşek, Türkiye kamuoyunu meşgul eden telefon ve ortam dinlemeleri konusunda açıklamalarda bulundu. İnternete düşen ortam dinlemesi ve telefon konuşmalarının herkesi tedirgin ettiğini, bu durumun paronoyaya dönüştüğünü vurgulayan Şimşek, "Biz de toplum içerisinde yaşıyoruz. TİB'de görevli olmamıza rağmen 'Acaba bizi de bu şekilde kayda alanlar var mı?' diye düşünüyorum. Çok samimi söylüyorum. İleşitim Başkanlığı'nın bu konuyla uzaktan yakından ilişkisi yoktur. Telekomünikasyon yoluyla, mobil telefon, sabit telefon, uydu bağlantıları, internet, SMS gibi dinlemeler tamam. Ancak ortam dinlemesinin bizimle ilgisi yoktur" diye konuştu.
//SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNSUNLAR
Ortam dinlemelerinin hakim kararıyla ya da yasal olmayan şekillerde yapıldığını ifade eden Şimşek, şunları söyledi: "Hakim kararıyla yapılacak ortam dinlemesi soruşturmada delil olarak kullanılabilir. Bunun dışında yapılan dinlemeler suçtur. Kim tarafından yapılırsa yapılsın. Toplumda malesef başkalarının açıklarını yakalama konusunda bazı zafarlar var. Hepimizin taşıdığı telefon makinası çok önemli ortam dinleme kayıt aracıdır. Bir ortamda bulunan telefon kanalıyla ortam dinlemesi yapılabilir, bu kayıtlarda rahatlıkla internet ortamına atılabilir. Bunun ne TİB'le ne de kamu görevlisiyle alakası var. Ses kayıtları internet ortamına düşenlerin yapacakları en önemli şey en yakın Cumhuriyet Savcılığına giderek suç duyurusunda bulunmaktır. Kurum olarak 3 yıldan beri internet ortamına düşen ses kayıtlarını inceledik. Telefon görüşmesi olarak tespit ettiğimiz kayıt yok. Bu konuda her hangi bir şikayete de rastlamadık."
//TİBE’E YÖNELTİLEN ELEŞTİRİLER
Dinlemeler konusunda TİB'in acımasızca eleştirildiğini anlatan Fethi Şimşek, "Yargı ve yargı mensuplarına yönelik eleştriler hukuki ve cezai sorumluluk getirdiği için bu konuda daha çok acımasız eleştirilen bir kurumdur TİB. Son 2-3 yıl içinde haketmediğimiz halde dinleme kararlarını biz vermediğimiz halde en çok eleştirilen bir kurumuz. 2005 yılında TİB Kanunun çıkmadan öncede dinleme yapılıyordu. Bu konuda hiç tartışma yapıldığını görmedik. 2005 yılı öncesinde de hakim ve savcılardan dinleme talebi geliyordu. Bunun yanında istihbari çalışma olmamasına rağmen kılıfına uydurularak da dinleme yapılabildiğini biz araştırmalarımızda tespit ettik" dedi.
//2010'DA 150 MİLYAR DAKİKA KONUŞTUK
TİB görevlilerinin, 'kimin dinlendiği', 'seslerin kime ait olduğu' konularında hiçbir bilgisi ve müdahalesi olmadığını kaydeden Şimşek, ilgili kurumdan dinleme talebi geldikten sonra kurumda bulunan uzman 35- 40 görevlinin hemen çalışmalara başladığını belirtti. Türkiye'de mobil telefon abone sayısının 2009 yılı itibariyle 68 milyona ulaştığını belirten Şimşek, dinleme paranoyasına rağmen cep telefonlarıyla konuşmanın sürekli arttığını belirttti. Şimşek, "Mobil kullanım hızla artıyor. Türkiye'de dinleme paranoyası olduğunu görüyoruz. Ancak buna rağmen konuşmaktan vazgeçmiyoruz. 2009 yılı itibariyle mobil telefonlardan 128 milyar, 2010 yılının ilk 10 ayında 150 milyar dakikaya ulaştı. Toplum paranoyaya aldırmadan konuşmasını sürdürüyor. Konuşmanın yanında Türk milleti aynı zamanda mesaj seven bir millet. Yarışma programları ve diğer etkinlikler için atılan SMS'ler 2007 yılına göre 2008'de yüzde 114'lük bir artış göstermiştir" diye konuştu.
//İNTERNETTE AB VE ABD ÜLKELERİNİ YAKALADIK
Telekomünikasyon İnternet Daire Başkanı Osman Nihat Şen ise Türkiye'de internetin 17 yaşına girdiğini, 1998 yılında interneti en az kullanan ülkeler arasında yer alan Türkiye'nin 2010 yılında Avrupa Birliği ve Amerika ülkelerini yakaladığını bildirdi.
Salih TEKİN/Erzurum, (DHA)
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şehit Kızından Mehmetçik Vakfına destek
Üç aylıkken babası şehit düşen 1 çocuk annesi Meryem Fidan, Erzurum’un ...
Yaz saati, ay sonunda bitiyor
Yaz saati uygulaması sona eriyor. 31 Ekim Pazar günü (Cumartesi gününü, ...
Yakutiye’de tarım seferberliği
Yakutiye İlçe Tarım Müdürlüğü görevine yeni atanan Çetin Tokur, işe hızlı ...
 
Soba satışlarında patlama
Erzurum'da havaların aniden soğumasıyla birlikte soba satışlarında geçen ...
Şehitler yine susuz kaldı
Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Şehitler Mahallesi, sebebi oldukça ...
Geç oldu, güç olmasın..
Çat Barajı’nın koruma alanı içerisinde bulunan ve içme suyu tartışmalarının ...
 
“Verilmeyecek hesabımız yok”
İl Genel Meclisi için yaklaşık 5 milyon liraya yeni bina yaptıran İl Genel ...
Teşekkürler Altınok..
Erzurum İl Özel İdaresi, birinci ve ikinci Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ...
TCDD yolcularını ağırlayacak
Erzurum istikametine demiryolu ile seyahati tercih edenler, artık konaklama ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva