ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi başarılı öğrencileri ağırladı
Çiftçi başarılı öğrencileri ağırladı
Futsal kadınlarda Gümüşhane şampiyon
Futsal kadınlarda Gümüşhane şampiyon
Atatürk Üniversitesinde öncelik kalite
Atatürk Üniversitesinde öncelik kalite
ETÜ – Büyükşehir sanayi iş birliği
ETÜ – Büyükşehir sanayi iş birliği
Olur Belediyesinde tebrik gündemi
Olur Belediyesinde tebrik gündemi
HABERLER>BÖLGEDEN
23 Aralık 2021 Perşembe - 16:07

Palandöken kar kalınlık ve kalitesinde önde

Erzurum Palandöken Kış Spor ve Turizm Merkezinde kar kalınlığı 1 metreyi aştı. Palandöken, Bolu Kartalkaya ile birlikte kar kalınlığı bazında ülkedeki tüm kayak merkezlerini geride bıraktı.

Palandöken kar kalınlık ve kalitesinde önde

Erzurum Palandöken Kış Spor ve Turizm Merkezinde kar kalınlığı 1 metreyi aştı. Palandöken, Bolu Kartalkaya ile birlikte  kar kalınlığı bazında ülkedeki tüm kayak merkezlerini geride bıraktı. Kar kalınlığı Hakkari Kayak Merkezinde 70, Bingöl Hasarek Kayak Merkezinde 67, Tatvan Nemrut Kayak Merkezinde 61 santimetre oldu.

VAN'DA 109 YERLEŞİM YERİNİN YOLU ULAŞIMA KAPANDI
Van'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 109 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.
Van'da etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Bahçesaray’da 16, Başkale'de 17, Çatak’ta 38, Gevaş’ta 11, Gürpınar’da 25, Tuşba 2 olmak üzere toplam 109 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kapalı yolları açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

TUNCELİ’DE KARLA MÜCADELE SÜRÜYOR

Tunceli’de kar yağışının ardından kapanan 7 köy yolunu ulaşıma açma çalışmaları sürüyor. Öte yandan çığ tehlikesi nedeniyle trafiğe kapatılan Ovacık-Hozat yolu da yeniden ulaşıma açıldı.

Tunceli’de etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarının büyük bölümü İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekiplerinin çalışmasıyla yeniden ulaşıma açıldı. İl genelinde kapalı bulunan 7 köy yolunu ise ulaşıma açma çalışmaları devam ediyor.

Öte yandan, yoğun kar yağışı ve çığ tehlikesi nedeniyle trafiğe kapatılan Ovacık-Hozat yolu, bu sabah saatleri itibariyle yeniden trafiğe açıldı. Karayolları ekiplerinin yolda tuzlama ve yol genişletme çalışmaları devam ediyor.

MUŞ’TA 39 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI

Muş’ta etkili olan kar ve tipi nedeniyle 39 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.

Kentte 4 gün boyunca yağan karın ardından etkili olmaya başlayan soğuk hava ve tipi hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Ulaşıma kapanan yollarda çalışma başlatan İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı 39 köy yolunu açmak için gece gündüz aralıksız çalışıyor. Çalışmalarla ilgili bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, merkezde 12, Varto’da 18, Korkut’ta 8 ve Hasköy’de 1 köy olmak üzere toplam 39 yerleşim yerinin ulaşıma kapalı olduğunu bildirdi. Yentür, yolların yeniden ulaşıma açılması için aralıksız çalıştıklarını ifade etti.

MUŞ’TA BİN 600 RAKIMLI DAĞ KÖYLERİ KARA GÖMÜLDÜ

Muş’ta etkili olan kar yağışı ve tipi, bin 600 rakımlı dağ köylerini kara gömdü.

Kentte etkili olan kar yağışı ve soğuk hava kırsaldaki yaşamı olumsuz etkiliyor. Merkeze 34 kilometre mesafede bulunan Savaşçılar köyündeki tek katlı evler kara gömülürken, kar kalınlığının 1 metreye ulaştığı bölgede besicilik yapan vatandaşlar, hayvanlarını günde iki defa kar üzerinde besliyor. Hayatın durma noktasına geldiği köylerde, iş makinelerinin giremediği sokaklar ise hedik (kar ayakkabısı) yardımıyla açılıyor.

Köy sakinlerinden Selim Güler, kar kalınlığının köyde 1 metreyi aştığını belirterek, karda yol açmanın çok zor olduğunu söyledi. Güler, “Karda ulaşım zor. İş makineleri sokaklar dar olduğu için buralara giremiyor, ondan dolayı hedikleri kullanıyoruz. Komşularımıza bu şekilde gidip geliyoruz” dedi.

ARDAHAN'DA BELEDİYE EKİPLERİNİN KARLA MÜCADELESİ

Ardahan Belediyesi karla mücadele ekipleri kar yağışı ve buzlanma nedeniyle vatandaşların günlük yaşamının olumsuz etkilenmemesi için gece boyunca kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptı.

Ardahan Belediyesi ekipleri iki gün önce başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı ile birlikte teyakkuza geçti. Fen İşleri ekipleri kar yağışının etkilediği bölgelere müdahale ederek kapanan yolları trafiğe açtı. Kar yağışı sonrası yollarda oluşabilecek buzlanma nedeniyle araçların kaymasına sebep olmaması için sabaha kadar nöbet tutan ekipler, gece saatlerinden itibaren başta ana arterler olmak üzere ara arterler ve mahallelerde tuzlama ve kar temizliği çalışması yaptı.

Karla Mücadele ekipleri yapılan planlamalar doğrultusunda 7/24 esasına göre çalışmalarını sürdürecek.

HAKKARİ'DE 105 YERLEŞİM YERİ ULAŞIMA KAPANDI

Hakkari merkez Yüksekova ve Şemdinli ilçesinde 105 yerleşim yeri ulaşıma kapandı.

Hakkari'de etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan köy ve mezra yollarındaki karla mücadele çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor. Hakkari İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Müdürlüğü yetkilileri, il genelinde saat: 07:00 itibari ile 22 köy, 83 Mezra yolunun ulaşıma kapandığını belirttiler. Yetkililer, "Hakkari merkez bağlı 4 köy, 14 mezra, Yüksekova ilçesinde 9 köy, 20 mezra ve Şemdinli ilçesinde 9 köy, 49 mezra yolunun ulaşıma kapalı bulunuyor. Yolların yeniden ulaşıma açılması için karla mücadele ekipleri çalışmalarını sürdürüyor" denildi.

YÜZEYİ BUZ TUTAN ARDIÇLI GÖLÜ MEST EDİYOR

Erzincan'ın güneyindeki Munzur dağlarının eteğinde 2 bin 970 rakımda bulunan ve yüzeyi soğuk havanın etkisiyle buz tutan gölde güzel kış manzaraları oluştu. Gölün bulunduğu Ergan Dağı Kış Sporları Merkezinde, yeni sezon için çalışmalar tamamlandı. Kar kalınlığının 50 santimetreyi bulduğu kayak merkezi pistlerini Cumartesi günü kayak severlerin hizmetine açacak.

Erzincan'da hava sıcaklığının yüksek kesimlerde sıfırın altında 10 dereceye kadar düştüğü Erzincan'da, Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizm Merkezi'nde bulunan Ardıçlı Gölü'nün yüzeyi buz tuttu. Böylelikle göl ile çevresi, seyrine doyumsuz bir manzara oluşturdu.

Derinliği 5 metre olan gölü görmeye gelen ziyaretçiler, ortamın çok güzel olduğunu söyledi. Göl, fotoğraf tutkunlarının uğrak mekânı haline geldi.

Ardıçlı Gölü'ndeki kış güzelliği, drone ile de havadan görüntülendi.

‘Ergan Dağı Kış Sporları Merkezi sezona hazır’

Türkiye’nin gözde kayak merkezleri arasında yer alan ve sezon öncesi hazırlıklar tamamlanan Erzincan’da ki Ergan Dağı Kayak Merkezi yeni sezon için çalışmalarını tamamladı. Pist uzunluğu ve kar kalitesi ile Türkiye’deki önemli kayak tesislerinden birisi olan Ergan Dağı Kayak Merkezi´nde yapılan çalışmalar ile kayak merkezi yeni sezona hazırlandı.

Her yıl yurt içi ve yurt dışından binlerce kayak severi ağırlayan kayak merkezi, doğasıyla da ziyaretçilerine eşsiz manzaraya karşı kayak yapma imkânı sunuyor. Erzincan il merkezine 17 kilometre, havalimanına 13 dakika mesafede bulunan Ergan Dağı´nda yer alan, 12 kilometre kayak yapma alanına sahip kayak merkezinde farklı zorluk derecesine sahip 4 pistiyle de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Kayak Merkezi tesis şefi Fikret Özer, tüm hazırlıkların tamamlandığını ifade ederek, "Beklenen kar yağdı, pistlerimiz hazır. Cumartesi günü Allah'ın izni ile açılışı yapacağız. Bütün kayak severleri Ergan Dağına bekliyoruz" dedi.

Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizm Merkezi'nde sezonu cumartesi günü açacaklarını belirten tesis çalışanı Orhan Ozansoy, kayak severlerin akın edeceği pistleri test ederek açılışa hazır hale getirdiklerini söyledi.

Sezon öncesi kayak merkezini gezmeye gelen Hüseyin Karakoyun, 'Çok güzel bir tesisi var, pistleri çok güzel. Sezon açılışıyla birlikte kayak yapmaya da geleceğiz" dedi.

BİTLİS’TE 195 KÖY YOLU ULAŞIMA AÇILDI

Bitlis’te günlerdir etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan 258 köy yolundan 196'sı, İl Özel İdarenin geceli gündüzlü çalışması neticesinde ulaşıma açıldı.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, dün itibari ile kent genelinde kapanan 258 köy yolunu açma çalışmalarının aralıksız sürdürdüklerini belirterek bugün itibari ise kapalı köy yolu sayısının 63'e indiğini ifade etti. Bitlis Belediyesine bağlı kar ekibi, özellikle iş makinelerinin giremediği dar sokak ve merdivenlerde karla insan gücüyle mücadele ediyor. Hüsrevpaşa Mahallesinde bulunan tek katlı evler ve yön tabelaları da kardan nasibin alarak neredeyse karda kayboldular. Özellikle Rahva mevkiinde etkili olan kar ve tipi hem vatandaşlara hem de sürücülere zor anlar yaşattı. Öte yandan bir grup genç ise kar yağışını fırsata çevirerek kar üstünde halay çekti.

Köy yollarında özel idare ana ve ara arterlerde ise Karayolları Genel Müdürlüğü ve belediye ekipleri karla mücadeleye aralıksız devam ediyor.

ÇOBANDAN İÇLERİ ISITAN HAREKET, KIYAFETLERİNİ ÇIKARIP BUZAĞIYA SARDI

- Bingöl’de yeni doğan bir buzağının karda üşümemesi için çoban, üzerindeki elbiseyi çıkararak yavru buzağıya sardı.

Alınan bilgilere göre, merkeze bağlı Çobantaşı köyünde besicilik yapan Doğan Koç’a ait gebe olan anaç inek, çiftlikten kaçtı. Kırsala doğru kaçan ineğin peşinden giden yabancı uyruklu çoban Erfanullah Issahzheı, ineğin doğum yaptığını ve doğan buzağının kar üstünde olduğunu gördü. Çoban, buzağının daha fazla üşümemesi için soğuk havaya rağmen üstündeki kıyafeti çıkarıp buzağıya sardı.

Buzağı ve çobanın yanına gelen besici Doğan Koç ise o anın fotoğrafını çekerek, sosyal medya hesabından, “Sabah kaybolan inek dağda doğum yaptı, Veli baba danayı üstündeki elbiseyle çıkartıp korumaya aldı biz yetişene kadar emek teri merhamet öyle bir şey” sözleri ile paylaştı.

KARLIOVA’DA KAR YAĞIŞI DURDU, HAVA SICAKLIĞI EKSİ 20'E DÜŞTÜ

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde kar yağışı yerini kuru soğuklara bıraktı, ilçede hava sıcaklığı eksi 20’lere kadar düştü.

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde 5 gün boyunca etkili olan kar yağışı, yerini soğuk havaya bıraktı. İlçede gece saatlerinde hava sıcaklığı eksi 20’lere kadar düşerken, gündüz ise ortalama eksi 15 derecelerde oldu. İlçe merkezindeki çatılarda buz sarkıtları oluşurken, caddeler de buz pistine döndü. İlçede sürücüler, araçlarını çalıştırmakta zorlandı.

İlçe merkezindeki kar taşıma çalışmalarının tamamlandığı ve kar yağışının yerini soğuklara bıraktığını dile getiren belediye çalışanı Turan Eroğlu, “Yoğun kar yağışından sonra ilçe merkezinde kuru soğuk başladı. Geceleri eksi 22 dereceye kadar çıkıyor. Biz belediye ekipleri olarak şehir merkezindeki gerek sokaklarda gerekse caddelerdeki temizliğimizi bitirdik. Çok büyük bir kuru soğuk var. Allah yardımcımız olsun” dedi.

Eksi 20’leri gören ilçede aracı çalışmayan sürücü Cengiz Parlatıcı ise, “Eksi 20’ye kadar gitti, arabalar da bu sabah ne yaptım çalışmıyor. Allah bize yardım etsin ne yapalım” şeklinde konuştu.

VALİ VAROL, KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, karla mücadele kapsamında yürütülen yol temizleme faaliyetlerini yerinde denetledi.

İl Özel İdaresine bağlı ekipler tarafından karın yağdığı ilk andan itibaren başlayan ve aralıksız sürdürülen karla mücadele çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Dr. Osman Varol, vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşatmamak için il genelinde 97 personel 78 iş makinesi ileköy yollarımızda görev yürüttüğünüvurguladı.

Yukarı Saklıca köyü ile Güvenli köyü arasındaki yolda, çalışmalarını büyük bir özveri ile sürdüren ekiplere tatlı ikramında bulunan Vali Varol, bir süre sohbet ettiği personelimize kolaylıklar diledi.

ŞEMDİNLİ’DE RAHATSIZLANAN KADIN HASTANEYE ULAŞTIRILDI

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde rahatsızlanan kadın, sağlık ekipleri tarafından hastaneye ulaştırıldı.

Doğu Anadolu Bölgesini dünden buyana etkisi altına alan kar yağışı, Şemdinli ilçesinde de etkili oluyor. İlçeye bağlı Altınsu köyünde aşırı karın ağrısı nedeniyle rahatsızlanan Nurdan Özel’in (21) yakınları, yolun kardan kapanması nedeniyle 112 Acil Sağlık ekiplerinden yardım istedi. Bunun üzerine, olay yerine giden 112 Acil Sağlık ekipleri hasta kadını sedye üzerinde taşıyarak ambulansa ulaştırdı.

İlk müdahaleden sonra ambulansla Şemdinli Devlet Hastanesine kaldırılan hastanın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Hastanın babası İhsan Özel, “Kızım aniden rahatsızlandı. Karın sancısı oldu. Bende 112 Acil Sağlık ekiplerini aradım. Onlarda geldi ve hastamızı aldılar. Kendilerine teşekkür ederim” dedi.

AĞRI'DA KAR YAĞIŞI SONRASI 237 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI.

Ağrı'da bir süredir etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 237 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapanan yolların ulaşıma açılması için, İl Özel İdaresi'nin karla mücadele ekipleri 82 iş makinası, 91 personel ve 8 mobil ekip ile ulaşımın sağlanabilmesi için seferber oldu.

92 YAŞINDAKİ YAŞLI ADAM İÇİN EKİPLER SEFERBER OLDU

Ağrı’nın Hamur ilçesinde kar nedeniyle ulaşıma kapanan köyde rahatsızlanan 92 yaşındaki İbrahim Aslangiri, sağlık ekipleri tarafından uzun uğraşlar sonucu hastaneye kaldırıldı.

Ağrı’nın Hamur ilçesine 24 kilometre uzaklıkta bulunan Alakoyun köyünde yaşayan 92 yaşındaki İbrahim Aslangiri, evinde rahatsızlandı. Kar ve tipi nedeniyle yolu ulaşıma kapanan köyünden çıkıp hastaneye gidemeyen Aslangiri’nin yakınları durumu 112 Acil Sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine yola çıkan ekipler hem ambulans hem de paletli ambulanslar ile güçlükle köye 5 kilometre mesafede bulunan Tükenmez köyüne ulaştı. İl Özel İdaresine bağlı ekipler ise başka bir köyden Alakoyun köyüne ulaşarak Aslangiri’yi hafif ticari araç yardımıyla Tükenmez köyüne getirdi. Burada sağlık ekiplerine teslim edilen hasta, Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

İbrahim Aslangiri'nin oğlu Bülent Aslangiri, köy yolu ulaşıma kapanınca ekiplerden destek istediklerini belirterek, "Babam 92 yaşında. Hastaydı, köy yolları kapalı olunca hastaneye götüremedik. Yetkililere haber verdik ve kepçe gelip yolu açtı. Biz de hastamızı alarak kepçenin arkasından aracımızla Tükenmez köyüne geldik. Burada babamı ambulansa bindirdik. Babam yaşlı ve rahatsızlığı var. Daha önceden herhangi bir rahatsızlığı yoktu" ifadelerini kullandı.

RİZE’DE KAR YAĞIŞI NEDENİYLE 283 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Rize’yi etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle 283 köy yolu ulaşıma kapandı.

Dün akşam saatlerinde başlayarak tüm şehri etki altına alan kar yağışı ulaşımı da aksatmaya başladı. Bar yağışı nedeniyle Merkez’de 50, Ardeşen’de 21, Çamlıhemşin’de 24, Çayeli’nde 54, Derepazarı’nda 8, Fındıklı’da 23, Güneysu’da 7, Hemşin’de 8, İkizdere’de 29, İyidere’de 7, Kalkandere’de 22, Pazar’da 30 olmak üzere 283 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar kalınlığının 1 metreleri bulduğu kırsal alanda Rize Özel İdare ekipleri 73 kişilik personelle yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

 

 
Denizlispor’da Erzurumspor maçı mesaisi
 
Jandarmadan Üniversite öğrencilerine KADES semineri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
 Yakutiye’de karla mücadele mesaisi
Yakutiye Belediyesi Fen İşleri Ekipleri, vardiyalı sistemle karla mücadele ...
118 düzensiz göçmen yakalandı
Iğdır'da, göçmen kaçakçılığı yapanlara yönelik yapılan çalışmalarda Afganistan ...
AK Parti İlçe Danışma Toplantıları devam ediyor
AK Parti İlçe Danışma Toplantıları Karayazı ve Karaçoban’la devam etti. ...
 
681 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor
Erzincan, Erzurum ile Ağrı’da kar ve tipi nedeniyle 681 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor.
Mahsur kalan sürücülere jandarma sahip çıktı
Varto'da iki günden beri etkili olan kar yağışının ardında Erzurum’un ...
Mahsur kalan 20 öğrenci kurtarıldı
Bitlis merkeze bağlı Kömüryakan ve Konuksayar köyleri arasında kar ve ...
 
Bingöl yolunda tipi ulaşımı aksattı
Bingöl’de etkili olan kar ve tipi nedeniyle bazı minibüsler yolda mahsur ...
Kop’ta kar ve tipi ulaşımı olumsuz etkiledi
Doğu Karadeniz’i Doğu Anadolu’ya bağlayan en önemli karayolu güzergâhlarından ...
Palandöken’de şiddetli kar fırtınası yaşandı
Erzurum’da şiddetli kar fırtınası Palandöken Kayak Merkezinde kayak yapan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva