ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>GUNCEL
25 Ocak 2014 Cumartesi - 13:14

Palandöken’de ‘ücret’ protestosu

Palandöken Kayak Merkezinde mekanik tesislerin kullanımından kayak antrenörlerinden ücret talep edilmesi, kayak kulüpleri, hocalar ve öğrenciler tarafından protesto edildi.

Palandöken’de ‘ücret’ protestosu

AHMET AKBUĞA - ÖZGE BOZO
ERZURUM (İHA) - Erzurum Palandöken Kayak Merkezinde mekanik tesislerin kullanımından kayak antrenörlerinden ücret talep edilmesi, kayak kulüpleri, hocalar ve öğrenciler tarafından protesto edildi.
2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları ile birlikte yıldızı parlayan ve dünyanın sayılı kayak merkezleri arasında gösterilen Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri, bir süre önce Başbakanlık tarafından özelleştirme kapsamına alınmış, Ayhan Kabaktepe Daire Başkanı olarak atanmıştı. Yapılan özelleştirme sonrasında Palandöken’deki kayak öğretmenleri için tesislerde kullanım ücreti talep edilmesi eleştiri konusu oldu. Ders için de olsa ücret alınmasının doğru olmadığını belirten kayak kulüpleri, hocalar ve öğrenciler bugün mekanik tesisler önünde toplanarak protestoda bulundu.
Kayak öğretmenlerinin, hiçbir kayak merkezinde bu sıkıntıyı yaşamadıklarını belirten hocalar, bunun Palandöken turizmi adına yanlış bir karar olduğunu kaydetti. Palandöken Dağı’nın kayak öğretmenleri için spor salonu olduğunu ifade eden kayak antrenörü Temel Yavuz, “Palandöken Dağı şu anda Özelleştirme Daire Başkanlığına ait. Palandöken Özelleştirme Dairesine devredildi. Kayak öğretmenleri olarak, dünyanın her yerinde kimliğimi gösterdiğim zaman Ski - Pass alabiliyorum. Çünkü zaten bu benim hakkım. Ben normal bir turist ile aynı konumdayım. Burası benim spor salonum. Ben kendi spor salonuma neden para ödeyeyim. Palandöken’deki kayak hocaları hatta turistler de dahil hepimiz ayaklandık. Hiç birimiz derse çıkmıyoruz. Özelleştirildikten sonra kendilerince bir sistem uygulamak istendi. Kayak hocaları bu dağın bir ayağıdır. Kapalı spor salonlarında ya da yüzme salonlarında antrenörler para mı veriyorlar? Elbette hayır! Palandöken Dağı da bizim spor salonumuz. Dünyanın neresine gidersem gideyim Ski - Pass gösterdiğim zaman ücretsiz bir şekilde yararlanabiliyorum” dedi.
Öte yandan, konuyla ilgili Özelleştirme Daire Başkanlığından bir açıklama yapılmazken, mekanik tesislerin bulunduğu girişe “Dikkat fırtına nedeniyle kapalıdır” uyarı levhasının fırtına olmamasına rağmen asılması dikkat çekti.

 
CHP’li Gençler Mumcu’yu andı
 
Kızıloğlu, Hınıs adayını tanıttı
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
RAHMET 5 Şubat 2014 Çarşamba 01:21

ARKADAŞLARIM AYRICA TESİSLER 62 YILINDA SİZLERİN MAÇ İZLEDİĞİ TESİSLER GİBİ AYNI AMAÇLA YAPILDI. DHA SONRA TURİZM GELİRİ OLARAK ORTAYA BİR ŞEY ÇIKINCA OLANLAR OLDU. DÜŞÜNÜN FUTBOL SAHASI YAPACAKSINIZ PARASINI VEREN GELSİN OYNASIN, BUZ SALONU YAPACAKSINIZ HER SAATİ HALK SEANSI OLACAK, VOLEYBOL SEANSINA VOLEYBOLCULAR GİRMEYECEK NE GÜZEL BİR MANTIK

Yorumu oyla      6      5  
RAHMET 5 Şubat 2014 Çarşamba 01:18

SEVGİLİ YORUMCULAR, HANGİNİZ AKŞAM 4 TE PİSTTEN İNİPTE ARKANIZDA 4 - 6 YADA 10 ÇOCUK KAYDIRDINIZ BİLMİYORUM. YADA SELPAK SATAN ÇOCUKLAR KAYAK ÖĞRENSİN DİYE KULÜBÜNÜZDEN HEM KAYAK, HEM YEMEK HEM DE SERVİS PAASI VERDİNİZ. YADA GÜNÜN SONUNDA AYAKKABILARDAN ŞİŞMİŞ AYAKLA CANINIZ YANARAK EVİNİZE GELDİNİZ. BEDEN İŞÇİSİ OLARAK ÇALIŞAN BU İNSANLARDAN NE İSTERSİNİZ BİLMİYORUM. DAĞDA KAYAK ÖĞRETMENİ OLAN HERKES 3 KADEME KIDEMLİ ANTRENÖR YADA ANTRENÖRLÜK BELGESİ ALMAK İÇİN YILLARCA BU SPORU YAPTIKTAN SONRA EMEKLERİNİN KARŞILIĞINDA ORADA OLAN İNSANLARDIR. SİZ HİÇ FIRTINADA TEKLİ SANDALYEDE DR. SADIK AHMET TEPESİNE YOLCULUK YAPTINIZ MI BİLMİYORUM. DAHA ÖNCE BU KONULARI HİÇ KONUŞMAYAN SİZLER NE OLDU DA BU KONUDA YARGILAR OLDUNUZ ANLAMIYORUM.

Yorumu oyla      6      5  
misafir 27 Ocak 2014 Pazartesi 09:52

Maliyeyi göreve davet ediyorum kayak hocalarından vergi alınması için şu anda email ve vergi şikayet hattına telefon ediyorum.

Yorumu oyla      8      4  
veli 27 Ocak 2014 Pazartesi 00:32

ski-passs gösterip eş dost ve kursiyerleri beleş kaydıran kayak hocaları hiç bir şey göstermeden ücretini verip yatırım yapan devletine saygı duyan vadandaşları örnek alsın.kayak hocalarına ski-pass geç ,vatandaştan para al böyle bir haksızlığı önledikleri için yetkilileri tebrik ediyorum.

Yorumu oyla      8      4  
ali 26 Ocak 2014 Pazar 23:56

mili eğitimde kadrolu öğretmenlik yapıp uydurma rapor ve görevlendirmelerle dağda kayak dersi verip para kazananlar asli görevlerini yapmayıp hem devletten hem kayak kurslarından para almaktalar.bu da yetmemiş gibi devletin tesiislerindende beleş faydalanmak istiyorlar.vadandaş parasını ödesin senin ne ayrıcalığın var tabiki ödeyeceksin. utanmadan protesto yapıyorlar.yetkililer görevini yapmıştır.

Yorumu oyla      8      4  
ali 26 Ocak 2014 Pazar 23:47

kazandıkları paranın vergisini vermeyen bu yetmezmiş gibi devletin tesislerini beleş kullanan sırada vadandaşın sıra hakkını alan bu kişiler önce asgari ücretliden alınan vergiyi düşünüp kendi vergilerini ödemeeliler.maliye yetkililerinin bu konuyu takip etmeleri gerekmektedir.

Yorumu oyla      9      4  
25 Ocak 2014 Cumartesi 22:03

kayak hocaları allah dan gorkun

Yorumu oyla      8      4  
çok doğru bir uygulama 25 Ocak 2014 Cumartesi 17:45

siz saatini 100 dolara ders verin 35 tele devlete tesis parası vermekten kaçın yok öğle geçti o dönem. 200 300 milyonluk luks ciplere binin sonra tesise para vermekten kaçının kim bu uygulamayı başlattı ise Allah razı olasun

Yorumu oyla      12      4  
Kendileri para alanda iyi 25 Ocak 2014 Cumartesi 13:22

Bu kayak öğretmenleri kayağı allah rızası için mi öğretiyorlar, hepsi de dünyanın parasını alıyorlar, elbetteki onlardanda para istenecek. Bunun garipliği nedir? Ha biz beleş öğretiyoruz, öğreteceğiz derlerse tamam. ama sen bir kayağa para al,bu iyi, senden para istenende kötü, bu nasıl bir mantık

Yorumu oyla      17      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KUDAKA Teknik Yardım süreci başladı
KUDAKA teknik yardım randevu kayıtlarının başladığı bildirildi.
Altıparmak’tan Erzurum ve Erzurumlu tarifi
Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Mieczyslaw Cieniuch ve Türkiye'nin Varşova ...
Valilik Yıldız’ı uğurladı
Emniyet Müdürleri kararnamesiyle başka bir görevde değerlendirmek üzere ...
 
Palandöken’de kar temizliği seferberliği
Palandöken’de yaşanan kar sevincinin beyaz bir esarete dönüşmemesi için ...
Bilirdönmez’i saygı ve rahmetle anıyoruz
İhlas Haber Ajansı (İHA) eski Erzurum Bölge Müdürü gazeteci Durdemir Bilirdönmez, ...
Köprüköy'de hafif şiddetli deprem
Köprüköy ilçesinde hafif şiddetli bir deprem meydana geldi
 
Tekman’da deprem
Erzurum Tekman ilçesinde bugün öğle saatlerinde hafif şiddetli bir deprem meydana geldi.
Altıparmak Gürcistan Devlet Başkanı’nı ağırladı
VALİLİK BASIN BÜRO-Gürcistan Devlet Başkanı Giorgi Margvelashvili, Erzurum’a ...
HSYK Kararnamesi açıklandı
Sedat Bayrak Erzurum Cumhuriyet Savcılığından Adana Cumhuriyet Savcılığına, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva