ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
Kaçakçılara darbe
Kaçakçılara darbe
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Jandarmadan terör operasyonu
Jandarmadan terör operasyonu
HABERLER>BÖLGEDEN
13 Aralık 2019 Cuma - 16:01

Palandöken’de kar kalınlığı farkı

Erzurum Palandöken Kayak Merkezinde kar kalınlığı yarım metreyi geçti, Konaklı Kayak merkezinde ise kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı. Palandöken kar kalınlığı bakımından ülkedeki tüm kayak merkezlerini geride bıraktı.

Palandöken’de kar kalınlığı farkı

Erzurum Palandöken Kayak Merkezinde kar kalınlığı yarım metreyi geçti, Konaklı Kayak merkezinde ise kar kalınlığı  30 santimetreye ulaştı. Palandöken kar kalınlığı bakımından ülkedeki tüm  kayak merkezlerini geride bıraktı.

Doğu Anadolu Bölgesi illerinde kar yağışı etkili oluyor. Yoğun yağışın kaydedildiği bazı illerde çok sayıda köy yolu kapanırken, Karayolları ekipleri ulaşımı açık tutmak için yoğun mesai harcıyor. Erzurum’da da devam eden yağış özellikle yüksek kesimlerde hayatı zorlaştırıyor.

KARLIOVA’DA KAR YAĞIŞI

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde gece saatlerinde başlayan kar yağışı ilçeyi beyaza bürüdü.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünün uyarısının ardından Karlıova ilçesinde kar yağışı etkisini gösterdi. Gece saatlerinde başlayan kar yağışı ilçenin tamamını beyaza bürürken, ortaya kartpostallık görüntüler çıktı. Sabah iş yerini açan esnaf kar temizliği yaptı. Karın tadını her zaman olduğu gibi okula giden çocuklar çıkardı. Karın yağmasından dolayı mutlu olduklarını belirten çocuklar, kar yağışını özlediklerini söylediler.

Geçen yıl kar yağışından dolayı mağduriyet yaşadıklarını dile getiren ilçe sakinlerinden Tekin Özyıldırım, “Geçen seneki gibi olmaz inşallah, bu sene az yağar. Kardan dolayı bunaldık ve mağdur olduk. İnşallah bu sene öyle olmaz” dedi.

Öte yandan İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri, kapalı köy yolunun bulunmadığını bildirdi.

TUNCELİ’DE KAR 71 KÖY YOLUNU ULAŞIMA KAPATTI

Tunceli’de kar yağışı nedeniyle 71 köy yolu ulaşıma kapandı.

Tunceli’de dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı Pülümür, Ovacık ve Hozat İlçelerinde etkili oldu. Kar yağışı nedeniyle kent genelinde 71 köy yolu ulaşıma kapandı.

Valilik koordinesinde İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ne bağlı ekipler, kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için çalışma başlattı.

Öte yandan sürücülerin zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyarı yapıldı.

KARS’TA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLUYOR

Kars’ta soğuk hava yerini kar yağışına bıraktı. Sabah erken saatlerde başlayan kar yağışı etrafı yeniden beyaza bürüdü.

Karslılar sabah güne kar yağışı ile başladı. Kısa sürede etkisini arttıran kar yağışı kenti beyaza bürürken, Belediye ve Özel İdare ekipleri kar temizleme çalışması yaptı. Vatandaşlar, iş yerlerinin önünde biriken karları temizledi.

Kent merkezinde kar yağışı aralıklarla devam ederken, kar yağışından en çok yüksek kesimlerde etkili oluyor. Kars Hanlar Geçidi ile Kars Göle yolu Boğatepe Geçidi’nde etkili olan tipi sürücülere zor anlar yaşatıyor. Kar yağışının Kars’ta etkisin artırması bekleniyor.

VAN'DA 16 YERLEŞİM YERİ YOLU KAPANDI

Van'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 16 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.

Van'da etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Bahçesaray’da 7, Başkale ilçesinde ise 9 olmak üzere toplam 16 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, kapalı yolları açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

AÇILAN 4 KÖY YOLU GECE YAĞAN KAR İLE YENİDEN KAPANDI

Elazığ’ın yüksek kesimlerinde dün gece etkili olan kar yağışı nedeniyle önceki gün açılan 4 köy yolu tekrar ulaşıma kapandı.

Meteroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nün uyarısını yaptığı kar ve karla karışık yağmur uyarısı yüksek rakımlı bölgelerde etkili oldu. Sivrice ilçesinin yüksek rakımlı bölgesinde etkili olan kar nedeniyle önceki gün kapanan ve ekiplerin çalışmasıyla açılan 4 köy yolu tekrar kapandı.

Bölgede valilik koordinesinde önceden hazır edilen Özel İdare Genel Sekreterliğine bağlı Karla Mücadele ekiplerinin tekrar kapanan köy yollarını açmak için çalışma başlattığı öğrenildi

MUŞ’TA 35 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Muş’ta gece etkili olan kar, fırtına ve tipi nedeniyle 35 köy yolu ulaşıma kapandı.

Muş’ta etkili olan kar yağışı, özellikle kırsal kesimde hayatı olumsuz yönde etkilemeye başladı. Gece saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde kapanan 35 köy yolunda, Muş İl Özel İdaresi ekipleri çalışma başlattı.

YÜKSEKOVA’DA KAR YAĞIŞI

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde gece saatlerinde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Yüksekova ilçesinde gece etkili olan kar yağışı nedeniyle 11 köy ve 27 mezra yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışıyla birlikte görüş mesafesi düşerken, sürücüler de zor anlar yaşadı. Kar yağışıyla birlikte karayolları, il özel idaresi ve belediye ekipleri, karla mücadele çalışması başlattı.

Kar yağışının hayatı olumsuz etkilediği ilçede, yetkililer özellikle yollarda oluşan buzlanmaya karşı sürücüleri uyardı.

HAKKARİ’DE 19 KÖY İLE 40 MEZRA YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Hakkari’de etkili olan kar yağışı nedeniyle 19 köy ve 40 mezra yolu ulaşıma kapandı.

Hakkari’de akşam saatlerinde etkili olan yoğun kar yağışı birçok köy ve mezra yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu. Hakkari merkezde 8 köy ve 13 mezra, Yüksekova ilçesinde 11 köy ve 27 mezra olmak üzere 19 köy ve 40 mezra yolu ulaşıma kapandı. Yolların açılması için karla mücadele ekiplerinin çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdüğü belirtildi.

BİNGÖL’DE KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLUYOR

Bingöl-Elazığ karayolunda kar yağışı nedeniyle ekipler olumsuzluk yaşanmaması için çalışmalara başladı

Bingöl'de gece saatlerinden itibaren kar yağışı etkisini göstermeye başladı.

Meteoroloji 13.Bölge Müdürlüğünün yaptığı uyarının ardından kar yağışı gece saatlerinde Bingöl'ün kent merkezi hariç birçok bölgesinde etkili oldu. Özellikle Bingöl-Elazığ karayolunun 15. kilometresinden itibaren etkili olan kar yer yer 15 santimetreye kadar ulaştı. Karayolunda görüş mesafesi belirli bölgelerde sıfıra kadar düştü. Karayolları 84. Şube Şefliği ekipleri de, Bingöl-Elazığ Karayolu’nda çalışma başlattı. 2 adet kar küreme ve 1 adet greyder, sürücülerin mağduriyet yaşamaması için yolu temizledi.

Öte yandan Bingöl’ün yüksek rakımlı ilçelerinde de kar yağışının sürdüğü öğrenildi.Karlıova ilçe merkezinde ise kar 20 santimetreye kadar ulaştı.

Valilik koordinesinde Karlıova, Yedisu, Yayladere ve Solhan yollarında da karla mücadele ekiplerinin çalışma yaptığı bildirildi.

KAR KALINLIKLARI

Erzurum Palandöken Kayak Merkezinde kar kalınlığı 53 santimetreye ulaştı. Meteoroloji verilerine göre kar kalınlığı, Çamlıhemşin/Huser Yaylasında 56, Palandöken Kayak Merkezinde 53, Bahçesaray/Kirapit Tepesinde 51, Gümüşhane/Olucak Karayaylada 46, Nemrut Kayak Merkezinde 39, Elazığ Hazarbaba Dağında 37, Erciyes Kayak Merkezinde 36, Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezinde 36, Rize İkizdere/Çağrankaya Yaylasında 31, Konaklı Kayak Merkezinde 28, Yakutiye/Kırkgöze Dumluda 24, Uludağ Kayak Merkezinde 20 santimetre olarak kaydedildi.

 

 
Ölü ele geçirilen teröristlerin görüntüleri ortaya çıktı
 
Öğrenciler sordu, Çomaklı cevaplandırdı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kop Dağı'nda çığ eğitimi
Bayburt Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce (AFAD) “AFAD Gönüllüğü Projesi” ...
Aşkale ESMEK yoğun ilgi görüyor
Aşkale Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün ...
Narman MYO’da UCİM gündemi
Narman Meslek Yüksekokulu’nda “ Çocuk İstismarına Yönelik Farkındalık Konferansı” düzenlendi
 
Türkiye’nin ilk Dağcılık Müzesi Doğu’da kurulacak
Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar, Ağrı’ya Dağcılık ...
Orhan’dan çözüm odaklı yaklaşım
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, halk gününde vatandaşlarla buluştu.
Sunar muhtarlarla istişare etti
Palandöken İlçe Belediye Başkanı Muhammet Sunar, muhtarlarla istişare toplantısı düzenledi.
 
Evlat nöbeti 101’inci gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği toplandı
Aralarında Erzurum’unda yer aldığı belediyelerin katılımıyla Uluslararası ...
Sunar: ‘Önemli olan vatandaş memnuniyeti’
Sunar,’’ Yaptığımız çalışmalarla alakalı vatandaşlardan olumlu sonuç alıyoruz. ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva