ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
Horasan’da Ramazan bereketi
Horasan’da Ramazan bereketi
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
4 Haziran 2016 Cumartesi - 07:13

Palandöken’de ‘Yaşamıma Dokunun’ Projesi

M.COŞKUN-Palandöken Kaymakamlığı’nın hazırladığı ‘Yaşamıma Dokunun’ projesi Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde faaliyete geçti.

Palandöken’de ‘Yaşamıma Dokunun’ Projesi

2015 yılı SODES Projeleri kapsamında Palandöken Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı adına sunulan ‘Yaşamıma Dokunun” isimli proje hayata geçti. Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde hizmete açılan yerle başta pediatrik onkoloji hastası çocuklar olmak üzere, hastane bünyesinde ayakta ya da yatarak uzun süre tedavi almak durumunda olan çocuklarımız için tecrübeli sağlık personelinin hizmet vereceği, psikolojik ve sosyal desteklerin yer alacağı bir merkez oluşturuluyor. Çevre 12 ilin ihtiyacına cevap veren Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi hayata geçirilen proje alanında Doğu Anadolu Bölgesinde ilk ve tek olma özelliğine sahip.

ÇOCUKLAR MERKEZİ SEVDİ

Proje kapsamında açılan merkezde tedavi olmak amaçlı gelen çocuk hastalar, verilen sağlık hizmeti ve sunulan ortamdan oldukça memnu oldular. Proje ilgili bilgi veren Palandöken Kaymakamı Gürbüz Karakuş, “Proje 219 Bin 561 TL bütçeye sahiptir. Proje ortağımız Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi özellikle pediatrik onkoloji ve çocuk psikiyatrisi alanında bölgemizin en büyük hastanesidir. Çevre 12 ilin ihtiyacına cevap veren hastanemizde hayata geçirilen projemiz alanında Doğu Anadolu Bölgesinde ilk ve tek projedir.   Projenin temel amacı, başta pediatrik onkoloji hastası çocuklar olmak üzere, hastane bünyesinde ayakta ya da yatarak uzun süre tedavi almak durumunda olan çocuklarımız için tecrübeli sağlık personelinin hizmet vereceği, psikolojik ve sosyal desteklerin yer alacağı bir merkez oluşturmaktır. Böylelikle çocuklarımızı hastane ortamının korkutucu ve kasvetli havasından çıkarıp, onlara evlerindeki huzur ve sıcaklığı verecek bir ortam sağlanmaya çalışılmıştır. Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Çocuk Psikiyatrisi Polikliniği içerisinde oluşturulan bu merkezde öncelikle çocuklarımızın ve ailelerinin karşılanacağı ilk görüşme odasında ailelerimizin ve çocuklarımızın hastalık tanı ve tedavi aşamasında karşılaştıkları sorunların çözümüne katkı sağlamak için, uzman doktorlar tarafından bilgi verilecek ve ihtiyaçları doğrultusunda yönlendirileceklerdir.” dedi.

HEM EĞLENECEKLER HEM TEDAVİ OLACAKLAR

Prjenin çocuklar üzerinde olan hastane yapısını değiştireceklerini dile getiren Karakuş, “Bu aşamadan sonra onkoloji tedavisi ve diğer tedavileri alan çocuklarımızın hastanede geçirdikleri zamanı daha eğlenceli ve verimli hale getirebilmek amacı ile oluşturulan etkinlik atölyesinde, 3-15 yaş arası çocukların seviyesine uygun kitapların bulunduğu zengin bir kütüphane kurulmuştur. Bu atölyede resim, müzik, drama ve el sanatları etkinlikleri yapmaları için gerekli materyal desteği sağlanmıştır. Proje için özel hazırlanan boya kitaplarımız, boya kalemlerimiz, resim etkinlikleri için gerekli olan tüm malzemelerle, onların kendi dünyalarını özgürce ve içlerinden geldiği gibi ifade etmelerine olanak sağlanacaktır. Çocuklarımız bu etkinlikleri eğlenceli bir ortamda ve çocuk gelişim uzmanı ile bir hemşire ablaları eşliğinde yapacaklardır. Yine proje kapsamında oluşturulan oyun terapi odasıyla tedavi sürecindeki çocukların oyuncak ve oyunlarla kendilerini ifade edebilmeleri, doğru iletişimi kurarak sorunlarını çözmelerine, olumsuz davranışlarını değiştirmelerine ve kendilerine olan güven ve hastalıklarını yenebileceklerine olan inançlarının güçlenmesine yardımcı olunacaktır.” diye konuştu.

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Projenin kendi alanında bir ilk olduğuna dikkat çeken Karakuş, “Projemiz aynı zamanda Türkiye’de bir ilk olarak tasarlanan kahraman karakterli serum kılıfları ile, tedavi sürecini kahraman olma sürecine dönüştürmeyi amaçlamaktadır. Hali hazırda proje kapsamında görevlendirilen arkadaşlarımız, kemoterapi sürecini tamamlayan ya da halen hastanede yatarak tedavi gören çocuklarımızı ziyaret ederek, telefonla ulaşarak projeye katılım sağlamaktadırlar. Projenin ilerleyen aşamalarında çocuklarımız ve aileleri ile birlikte il içi gezileri düzenlenecek, hobi bahçelerinde, hastaneden uzak keyifli zaman geçirmeleri için zemin oluşturulacaktır.” diye konuştu.

 
Erzurumlu besicilere yeni destek
 
Gökcan amatörlerin beklentilerini açıkladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Ramazan’a rahmetle girecek
DİLEK BAYRAK-Ramazan ayının büyük bölümünü içeren Haziran ayında yağışlı ...
Akdağ: ‘Erzurum kalkınıyor’
Bakan Akdağ, Erzurum’un huzur ve uyum içinde kalkınmaya devam ettiğini vurguladı
Akdağ: Tarih parmak kaldırmalarıyla değişmez
Bakan Akdağ, 'Tarih birilerinin siyasi maksatlarla parlamentolarında parmak ...
 
Büyükşehir’den sosyal Sorumluluk Projesi
Erzurum Büyükşehir Belediyesi il genelinde çevre bilincini yaygınlaştırmak ...
Bu hastalıkların temeli diş çürümesi
M.COŞKUN-Diş çürümesi zamanında tedbir alınmadığı zaman başka hastalıklara davetiye çıkarabiliyor
‘Engelim Siz Olmayın..!’
M.COŞKUN-Palandöken Kaymakamlığı Proje Ofisi tarafından Gençlik Hizmetleri ...
 
Aydın, dar gelirlileri sevindirdi
Horasan Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın, ilçede bulunan dar gelirli ailelere arsa tapusu verdi.
Akdağ:" Doğum kontrolüne karşıyız"
Akdağ, "Eğer konu toplumun demografik anlamda ülke nüfusuyla ilgili, ülkenin ...
Narman’da mantar sezonu
Baharın gelmesiyle birlikte başlayan yağışlı havaların yavaş yavaş yerini ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva