ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>SİYASET
2 Mayıs 2016 Pazartesi - 15:48

Palandöken’de Mescid-i Aksa gündemi

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği (Mirasımız) Derneği Genel Başkanı Muhammet Demirci ve Yönetim Kurulu Üyelerini makamında ağırladı.

Palandöken’de Mescid-i Aksa gündemi

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği (Mirasımız) Derneği Genel Başkanı Muhammet Demirci ve Yönetim Kurulu Üyelerini makamında ağırladı.

İstişare etmek ve Erzurum da düzenleyecekleri Miraç’ta Mescid-i Aksa Buluşmaları konulu programa davet etmek amacıyla Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutları ziyaret eden Mirasımız Derneği Genel Başkanı Muhammet Demirci, Dernek faaliyetleri hakkın da Başkan Bulutlar’a bilgi verdi. Mirasımız Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Demirci,” Amaçlarımız; Kudüs, Mescid-i Aksa ve Civarındaki Osmanlı eserlerinin kayıt altına alınmasını sağlamak, Osmanlı eserlerinin karşı karşıya kaldığı tehlikeler yıkım çalışmaları, amaç dışı kullanılan cami ve medreseleri onarmak, Kayıp ve tahrip edilmiş eserlerin ortaya çıkarılmasını sağlamak, Kudüs ve civarındaki tarihi eserlerimizin aslına uygun olarak onarımını yapmak, Dünyadaki benzer kurum ve kuruluşlarla ortak projeler yapmak ve bunları koordine etmek, bu alanda öncü olmak, Eserlerimizin sürekliliğini sağlayan faaliyetler ve projeler yapmak, Kamuoyunu sürekli ve anında bilgilendirmektir. Şükürler olsun uzun yıllardır amacımıza uygun çalışarak bugünlere geldik. Bizler Müslümanlar olarak dünyanın her neresinde olursa olsun zulüm gören kardeşlerimize destek olmakla yükümlüyüz. Kimse oturduğu yerden ah vah ederek bu sorumluluğun kendi üzerinden kalktığını düşünmemelidir. Kudüs meselesi bizim için akidevi bir meseledir. Burada yaşayan ve Peygamber mirası Mescid-i Aksa’mıza sahip çıkmak uğruna türlü eziyetlere katlanan Müslüman kardeşlerimize sahip çıkmak zorundayız. Bugün ise Erzurum’umuz da Miraç’ta Mescid-i Aksa Buluşmaları konulu programımızın ikinci kısmın da yer alan ve 03 Mayıs 2016 Salı günü saat 16.00’da Ulu Camii de düzenleyeceğimiz Mescid-i Aksa Maketini açılış töreninde tüm Erzurumluları bekliyoruz. Gün birlik ve beraberlik günüdür” diye konuştu.

BAŞKAN BULUTLAR; İLK KIBLEMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar,” Hz. Peygamberimizin Miraç yolculuğuna çıkmadan önce Müslümanların kıblesi olan Mescid-i Aksâ'ya getirildiği İsra sûresinin ilk âyetinde açıkça belirtilmiş ve Hicret'in ardından Mescid-i Aksâ kıble oluşu on altı-on yedi ay kadar sürdüğü söylenmektedir. Tüm İslam Amelîm için bu kadar değerli olduğu bilinen bu kutsal mekanda Barış Dini olan Müslüman toplumu karşı yıllarıdır sürdürülen zülüm artık durmalı ve Bizlere ait olan bu mirasımıza sahip çıkmalıyız. Bu bağlam da şahsi ve kanunlar çerçevesin de kurum olarak üzerimize düşen sorumluluğunu gereğini yapmaya hazırız” dedi. Başkan Bulutlar ayrıca idrak edeceğimiz Mübarek Miraç Kandilini en içten dileklerimle kutlar, Milletimize ve İslam âlemine hayırlar getirmesini dilerim. İfadelerini kulandı. Ziyaret sonrası Başkan Bulutlar,Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği (Mirasımız) Derneği Genel Başkanı Muhammet Demirci ve Yönetim Kurulu Üyelerine oltu taşı tesbih hediye ederken Mirasımız Derneği Genel Başkanı Muhammet Demirci ise Başkan Bulutlara Mescid-i Aksâ bahçesinde yetişen zeytin dalı, toprağı ve elde edilen küçük bir şişe zeytin yağı hediye etti.

 
ATUGEM Robot Günleri başladı
 
Palandöken beyaz örtü altında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir'den Kent Konseyi istişaresi
Aydemir, Erzurum Kent Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Bozkurt ve ...
Ilıcalı Köprüköylülerle buluştu
AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Pasinler ve Köprüköy ...
Sekmen: ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ...
 
Ilıcalı Fransız Turistlere Erzurum’u tanıttı
AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı bisiklet tutkunu Fransız turistlere rehberlik etti.
Akdağ ‘Memleket Meseleleri’ni anlattı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Recep Akdağ, "Eski Türkiye’ye gidelim, ...
‘Teröre hayır, kardeşliğe evet’
Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, 'Teröre hayır, ...
 
Orhan ‘Uluslararası öğrencileri’ ağırladı
Erzurum Uluslararası Öğrenci Derneği gerçekleştirmiş olduğu 9.Uluslararası ...
Taşkesenlioğlu: “ ‘Oku’ emriyle yetişen bir Milletiz”
AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, “Biz ‘Oku’ emriyle ...
Sekmen: “Erzurum, dünden daha farklı olacak”
Sekmen, Erzurum’un dünden daha farklı olacağını kaydetti. Başkan Sekmen, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva