ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
HABERLER>BÖLGEDEN
2 Nisan 2020 Perşembe - 03:47

Palandöken'de 1.3 metrelik kar rekoru

Doğu Anadolu Bölgesinin Malatya dışındaki tüm illerinde kar yağışı etkili oldu. Pek çok ilde köy yolları kapandı. Erzurum’da sabah başlayan kar yağışıyla kar kalınlığı kent merkezinde 15 santimetreye ulaştı. Kar kalınlığı İspir Ulutaş’ta 137, Palandöken’de 130 santimetreye çıktı.

Palandöken de 1.3 metrelik kar rekoru

ERZURUM'A NİSAN'DA KAR YAĞDI
Erzurum’da aniden bastıran kar yağışı kent merkezini beyaza bürüdü. Şehir merkezinde şiddetini artıran kar yağışına vatandaşlar ise hazırlıksız yakalandı.
Baharı bekleyen Erzurumlular Nisan ayının ilk gününde de kar sürpriziyle karşılaştı. Erzurum'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı kısa sürede etkisini arttırarak kent merkezini beyaza bürüdü.
Vatandaşlar, “Erzurum 1 Nisan şakasını yaptı. Lapa lapa yağan kar kent merkezini beyaza bürüdü” dedi.
Meteoroloji yetkilileri kar yağışıyla birlikte akşam saatlerinde don ve buzlanmaya karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

BİNGÖL’DE KAR YAĞIŞI, 281 KÖY YOLU KAPANDI

Bingöl'de kar yağışı etkili oldu, 281 köy yolu kapandı.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünün uyarısının ardından Bingöl merkez ve ilçelerinde kar yağışı etkili oldu.Sabahın ilk saatlerinden itibaren etkili olan kar şehir merkezi çevresini tamamen beyaza bürüdü. Kar yağışı Karlıova, Solhan ve diğer ilçelerde de görülürken, kar kalınlığı 20 santimetreye kadar ulaştı. Kar yağışı nedeniyle kent genelinde şuana kadar 281 köy yolunun ulaşıma kapandığı öğrenildi. Ekiplerin köy yollarını açmak için çalışma yaptığı bildirildi.

Kış aylarında Bingöl’de görmedikleri karın Nisan ayının ilk gününde yağdığını aktaran vatandaşlardan Kayahan Ataş, “Kış ayları boyunca geçen zamana rağmen görmediğimiz kar yağışını Nisan ayının ilk gününde görmeye başladık. Bingöl'ün tamamı beyaza büründü bugün” dedi.

Kar yağışının 1 Nisan şakası gibi olduğunu dile getiren vatandaşlardan Ahmet Kanat ise “Bu sabahtan itibaren sürpriz bir şekilde kar yağışını gördük. Biz güneşi, baharı ve yağmuru beklerken karla uyandık. Allah yardımcımız olsun” şeklinde konuştu.

Karlıova’da sabah saatlerinden itibaren etkili kar yağışı kazayı da beraberinde getirdi. İlçeye bağlı Boncukgöze köyü mevkisinde 25 AVV 745 plakalı araç, kar yağışının etkisiyle yoldan çıktı. Sürücü yara almadan kurtulurken araçta maddi hasar meydana geldi. Yine kar yağışının etkili olduğu Karlıova’da, rampayı çıkamayan bir tır yolda mahsur kaldı, ekipler yardım etti.

ELAZIĞ’DA KAR ETKİLİ OLDU, POLİS "EVDE KALIN" UYARISI YAPTI

Elazığ’ın yüksek rakımlı bölgelerinde kar yağışı etkili oldu, Bingöl yolunda polis ekipleri hem vatandaşı hem yol durumu, hem de korona virüsü nedeniyle uyararak evde kalmaları tavsiyesinde bulundu.

Meteoroloji’nin uyarısını yaptığı yağış Elazığ’da etkili oldu. Elazığ’ın kent merkezinde kuvvetli yağmur yağarken, Karakoçan ilçesi ile çevresinde kar yağdı. Kar yağışı nedeniyle Elazığ-Bingöl yolunda İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi’ne bağlı ekipler çalışma yaptı. Ekipler karayolları ile irtibata geçerek yolun temizlenmesini sağlarken, sürücüleri de uyardı. Polisler, sürücülere yol durumu hakkında bilgi verirken, korona virüsü nedeniyle de evde kalmalarını tavsiye etti. Kısmen kapanan yolun açılmasını sağlayan ekipler, yolda mahsur kalan sürücülere de yardım etti. Kar yağışı nedeniyle Elazığ-Bingöl yolu Kuruca mevkiinde maddi hasarlı kazalarda meydana geldi.

Öte yandan, ilçeye bağlı Sarıcan beldesi de kar yağışı nedeniyle kısa sürede beyaza büründü.

TUNCELİ’DE KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU, 32 KÖY YOLU KAPANDI

Tunceli’de Nisan ayının ilk günü etkili olan kar yağışı nedeniyle kent genelinde 32 köy yolu ulaşıma kapandı. Ekipler karla mücadele çalışmasına başladı.

Nisan ayının ilk gününde yoğun kar yağışı Pülümür, Nazımiye, Hozat ve Ovacık ilçelerinde etkili oldu. Yağış nedeniyle kent genelinde 32 köy yolu ulaşıma kapandı. Valilik koordinesinde kara yolları 86. Şube Şefliği ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ne bağlı ekipler kapanan yolları ulaşıma açmak için çalışma başlattı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren yol açma çalışması yürüttüklerini belirten kara yolları ekibinden Süleyman Odak, “Gece saat 4’ten beri yağış devam ediyor. Öncelikli yolları açtık çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Kar yağışından tomurcuk açan ağaçların yanı sıra ekili alanların da zarar gördüğü belirtilirken hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar, Nisan başındaki yağışı şaşkınlıkla karşıladıklarını söyledi.

Hozat’a bağlı Çığırlı köyünde hayvancılık yapan Nihat Yıldırım genelde 21 Mart’tan sonra kar yağışı beklemediklerini yağışla şaşırdıklarını aktardı.

BAŞKALE’DE ETKİLİ OLAN KAR YAĞIŞI İLÇEYİ BEYAZA BÜRÜDÜ

Van’ın Başkale ilçesinde nisan ayında etkili olan kar yağışı kenti beyaza bürüdü.

Başkale’de Nisan ayında etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. İlçede bir süredir mevsim normallerin üzerinde seyreden hava sıcaklığı yerini kar yağışına bıraktı. Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı ilçeyi beyaza bürüdü. Çatılarda ve araçların üzerinde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. Nisan ayında kar yağışıyla karşılaşan vatandaşlar büyük şaşkınlık yaşarken, esnaf ise iş yerlerinin önünü temizledi.

KARLIOVA’DA NİSAN'IN İLK GÜNÜNDE KAR YAĞIŞI

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde Nisan ayınının ilk gününde kar yağışı yeniden etkisini gösterdi, ilçe beyaza büründü.

Meteorolojinin uyarısını yaptığı yağış, Bingöl'ün Karlıova ilçesinde kar olarak etkisini gösterdi. Mart ayında sürekli kar yağışı olan ilçede Nisan ayının ilk gününde de kar etkili oldu. Kar yağışı nedeniyle ilçe beyaza büründü. Korona virüs tedbirleri kapsamında çok fazla kişinin sokağa çıkmaması nedeniyle kar yağışından dolayı olumsuz bir durum yaşanmadı.

Nisan ayının ilk gününe karla giriş yaptıklarını belirten ilçe sakinlerinden Latif Taşar, "Bugün 1 Nisan. Maşallah sabah kalktık baktık, yeniden kış ayına giriyoruz. Allah’ın izniyle bu kar da bitecek. Kar temizliği yaptık. İnşallah bitecek” dedi.

Vatandaşlardan Feytullah Yeşilova ise Nisan ayında ilk defa böyle bir yağış gördüğünü aktardı.

NİSAN AYINDA KAR SÜRPRİZİ

Muş’un Varto ilçesinde sabah saatlerinde etkili olan yağmur yağışı öğleden sonra yerini kara bıraktı.

Varto ilçesinde öğle saatlerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Nisan ayında baharı beklerken kar sürpriziyle karşılaştıklarını ifade eden vatandaşlar, hava sıcaklığında ise hissedilir derecede düşüş yaşandığını belirttiler.

Açıklamalarda bulunan İlçe Özel İdare Müdürü İmam Karahan, Varto ilçesine bağlı 90 köy ve 50 mezranın yolunun açık olduğu, şu an kardan kapalı olan yol olmadığı söyledi.

GÜMÜŞHANE’DE KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Gümüşhane’de mart ayının son günlerinde gerçekleşen kar yağışından etkilenen köy yolları İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmalarının ardından ulaşıma açıldı.

Önceki gece gerçekleşen kar yağışından en fazla etkilenen bölgelerden olan Yağmurdere vadisinde yer alan köylerde yer yer 20 santimetreyi bulan kar kalınlığının ardından İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri bölgede çalışma gerçekleştirdi.

Şehrin yüksek kesimleri beyaza bürüyen yağışın ardından eskilerin ‘Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır' sözünün gerçek olduğu bölgede çalışmaları gerçekleştiren ekipler köy yollarını ulaşıma açarak vatandaşların evlerine sorunsuz şekilde ulaşmalarını sağladı.

POSOF’TA YÜKSEK KESİMLERDE KAR ETKİLİ OLUYOR

Ardahan’ın Posof ilçesinde yüksek kesimlerde kar yağışı, ilçe merkezinde ise yağmur etkili oluyor.

Kazma, kürek yaktıran Mart ayı özelliğini kaybetmiyor. Bahar ayında olsak bile Posof ta kar yağışı devam ediyor. Merkez de yağmur yağarken Asmakonak ve Arılı köylerinden başlayan kar yağışı yüksekteki köylere de etkili oldu. Ulgar dağına yağan kar devam ederken oluşan sis ulaşımı etkiledi. Yoğun sis nedeniyle bölgede görüş mesafesi 20 metrenin altına düştü.

 
‘Kredileri sübvanse edeceğiz’
 
Albayrak, ekonomi gündemini yorumladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muş’ta 3 köy karantinaya alındı
Muş'taki bazı vatandaşların korona virüs testlerinin pozitif çıkması nedeniyle ...
“Şimdi değilse ne zaman”
Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Dadaş Ortaokulu Öğretmenleri ...
Horasan Belediyesi hijyen seti dağıttı
Horasan Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın, ilçede ikamet eden 65 yaş üstü ...
 
Uçar’dan vatandaşa mektuplu korona önerisi
Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, ilçede yaşayan vatandaşlara ...
Karayazılı minik Devran’dan duygulandıran bağış
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" sloganıyla ...
Tekmanlı kardeşlerden örnek destek
Tekmanlı Budak kardeşler Korona virüs nedeni ile Cumhurbaşkanımız tarafından ...
 
Kars’ta 3 köy ve 1 belde karantinaya alındı
Kars’ta 3 köy ve 1 belde, korona virüs kapsamında karantinaya alındı. ...
Erzincan’da 3 köy karantinaya alındı
Kemah ilçesine bağlı 3 köy korona virüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.
Ailelerin evlat nöbeti 211’inci gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva