ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>SPOR
30 Temmuz 2010 Cuma - 00:16

Palandöken “Uğur Dağı”

Haftalarca Erzurum Palandöken’de kamp yaparak Avrupa şampiyonasına hazırlanan ve geçtiğimiz günlerde selden kıl payı ile kurtularak Barcelona’ya uçan Elvan Abeylegesse 10 bin metrede Avrupa Şampiyonu olurken, Erzurumluları da sevince boğdu.

Palandöken “Uğur Dağı”

RECEP DAĞ/ERZURUM GAZETESİ
Haftalarca Erzurum Palandöken’de kamp yaparak Avrupa şampiyonasına hazırlanan ve geçtiğimiz günlerde selden kıl payı ile kurtularak Barcelona’ya uçan Elvan Abeylegesse 10 bin metrede Avrupa Şampiyonu olurken, Erzurumluları da sevince boğdu.
Erzurum’da Avrupa Atletizm Şampiyonasına hazırlanan Milli atlet ve Türkiye’nin gurur kaynağı Elvan Abeylegesse, 10 bin metre yarışlarından birinci olarak tarih yazdı ve Türkiye’nin yanı sıra Erzurum halkını da sevince boğdu.
//ŞAMPİYONAYA ARZURUMDAN HAZIRLANDI
Erzurum’da haftalarca kalan ve Palandöken’de kamp yapan Milli atlet Elvan Abeylegesse’nin tarihi başarısı Erzurum’da da büyük bir yankı buldu. Çünkü Milli atlet Erzurum’da yaptığı kamp sırasında selden kıl payı ile kurtulmuştu. Aşırı yağan yağmur sonucunda meydana gelen sel Palandöken Dağı’nın eteklerinde Milli Atlet Elvan Abeylegesse’yi oldukça zor durumda bırakmıştı. Avrupa Şampiyonu Elvan, selden iş makinaları ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’ın gayretleri sonucu selden kurtarılarak, İspanya’nın Barcelona kentine uğurlanmıştı.
//10 BİN METREDE AVRUPA ŞAMPİYONU
Palandöken’de yoğun bir kamp dönemi geçiren Milli Atlet Elvan Abeylegesse, İspanya'da devam eden Avrupa Büyükler Atletizm Şampiyonasında 10 bin metrede rakiplerine fark atarak Avrupa şampiyonu oldu ve ülkemizin en büyük gurur kaynaklarından biri oldu. Milli gururumuz Elvan Abeylegesse Barcelona'da Bayanlar 10 bin metrede 31.10.24'lük derecesiyle zafer elde etti ve Avrupa şampiyonu oldu. Elvan bu başarısı ile Erzurum’un ideal bir kamp merkezi olduğunu da kanıtlamış oldu. Avrupa Şampiyonu Milli atlet Elvan Abeylegesse,yarış sonrası Avrupa şampiyonu olduğu için çok mutlu olduğunu belirterek, ülkemize böylesi bir gururu yaşattığı için tarif edilemez bir sevinç yaşadığını belirtti.
Elvan Abeylegesse, ''Çok mutluyum. Antrenörümle çok güzel bir hazırlık yaptık. Herkes moral verdi. Rakiplerin güçlü olmasından ve rüzgardan dolayı yarış öncesi biraz korktum. Allah emeklerimin takdirini verdi. Hep gümüş alıyordum, bugün altın aldım. Çalışıp, kazandığım için çok mutluyum'' dedi.
//PALANDÖKEN’DEN BARCELONA’YA
Avrupa şampiyonu olan Elvan Abeylegesse’nin şampiyonluk macerası Erzurum’da başladı. Kamp yaptığı Palandöken’de oluşan selden kıl payı kurtulan Elvan, anlamlı bir şampiyonluğa imza atmanın gururunu yaşadı.
Barcelona'ya gelmeden önce Erzurum’da selden kaynaklanan bir sorun yaşayan Elvan, ''Altın madalya ile birlikte stresimi attım. Ama selde yaşadığım korkuyu hala atamadım''şeklinde konuştu.Erzurum’da yaptığı kamp sayesinde 10 bin metrede Avrupa şampiyonluğuna ulaşan Elvan, Erzurum halkını da sevince boğdu.
//ÇİNTİMAR SEVİNCİMİZ İKİYE KATLANDI
Milli atlet Elvan Abeylegesse’nin 10 bin metrede Avrupa şampiyonu olmasının Erzurum’da sevincin ikiye katlanmasına neden olduğunu belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, “Elvan, ilimizde uzun süre yükseklik kampı yaptı ve kampın son gününde talihsiz bir an yaşadı. Kendisini selden zor kurtardık. O da bu atmosfer altında çıktığı bir yarış sonrasında Avrupa şampiyonu olarak göğsümüzü kabarttı. Hem Avrupa şampiyonu olduğu için sevindik, hem de ilimizde şampiyonaya hazırlandığı ve böylesi büyük bir zafere imza attığı için sevindik. Yani Türkiye Elvan’ın büyük başarısına alkış tuttu. Ancak biz Erzurumlular Elvan’nın Avrupa şampiyonluğuna daha çok sevindik, çünkü sevincimiz ikiye katlandı” dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
narman 30 Temmuz 2010 Cuma 08:42

palandöken gercekten atletizm yapanlar için iyi bir şans keske kendi ilimizdende böyle avrupa şampiyonları çıksa eminimki çocuklarımızı spora yönlendirecek olursak bu başarılara erzurumlu çocuklarda bu başarıları alabilir elvanı kutluyorum

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bölükbaşı'na coşkulu karşılama
RECEP DAĞ/ERZURUM gazetesi - Erzurum’da her geçen gün başka bir sporcu ...
Taekwondocular madalya peşinde
RECEP DAĞ/ERZURUM gazetesi - Erzurumlu taekwondocular, Nevşehir’de madalya peşinde koşuyor.
“Erzurumspor mutlaka kurtarılmalı”
Erzurum’da yoğun bir gün geçiren Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet ...
 
“Erzurumsporsuz Erzurum eksik kalır”
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, “UNİVERSİADE 2011’e ev ...
6 Curlingçimiz Milli Takımda
RECEP DAĞ/ERZURUM gazetesi - Erzurum’dan altı sporcu Curling Milli takım seçmelerini kazandı.
Erzurumlu okçulardan milli başarı
RECEP DAĞ/ERZURUM gazetesi Erzurum’un yetiştirdiği milli okçulardan Doğan ...
 
Karateciler Kongre Kupası için yarıştı
RECEP DAĞ/ERZURUM gazetes/ 23 Temmuz Kongre Kupası Minikler Karate Müsabakaları ...
FİFA’dan ASA’ya destek geliyor
RECEP DAĞ/ERZURUM gazetesi/ Türkiye'nin spor adına bugüne kadar yapılan ...
Kano yarışlarında Erzurum damgası
RECEP DAĞ/ERZURUM gazetesi- Kano Federasyonunca ilk kez Türkiye çapında ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva