ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Engelli gençlerin askerlik heyecanı
Engelli gençlerin askerlik heyecanı
7. Dede Korkut Günleri başladı
7. Dede Korkut Günleri başladı
Edebük şehitlerine vefa
Edebük şehitlerine vefa
Engellilere istihdam için eğitim desteği
Engellilere istihdam için eğitim desteği
Son bir haftada 47 terörist etkisiz hale getirildi
Son bir haftada 47 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
25 Haziran 2014 Çarşamba - 13:13

Palandöken Ramazan etkinlik programı açıklandı

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Ramazan ayı, her yıl olduğu gibi bu yıl da Palandöken'de coşku ve heyecan içinde geçeceğini söyledi.

Palandöken Ramazan etkinlik programı açıklandı

ERZURUM (İHA) - Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Ramazan ayı, her yıl olduğu gibi bu yıl da Palandöken'de coşku ve heyecan içinde geçeceğini söyledi. Ramazan ayının manevi atmosferine uygun birinden güzel çalışmalarla Palandöken halkının huzuruna çıkmaya hazırlandıklarını dile getiren Başkan Bulutlar, belediye olarak ilçe halkına doyumsuz bir Ramazan yaşatmak için tüm hazırlıklarını tamamlandığını ifade etti.

PALANDÖKEN DE İFTAR SOFRALARI KURULACAK

Ramazan Çalışmaları ile ilgili bilgi veren Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, ”Bu kapsamda Ramazan ayı boyunca ilçenin iki ayrı noktasın da iftar sofraları kuracağız. İlk iftar soframız belediyemiz tarafından çevre düzenlemesi yeni tamamlanmış Yenişehir Müftü Solakzade Camisi bahçesi ve ikincisi ise Yıldızkent Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi karşısına kurulacak olan iftar sofralarıyla konu komşu iftarda bir araya getirilerek iftar kaynaşması sağlanacak. Böylece Palandöken ilçesinde binlerce vatandaş aynı sofrada iftar açmanın hazzını yaşayacak.

YAŞLI VE HASTA VATANDAŞIN EVİNE YEMEK GİDECEK

Palandöken Belediyesi’nin son 5 yıldır uyguladığı kimsesiz, yaşlı ve hasta vatandaşların evine sıcak yemek götürme geleneği bu ramazanda da devam edeceğini hatırlatan Başkan Bulutlar,” Çeşitli nedenlerle iftar sofralarına gelemeyen kimsesiz, yaşlı ve hasta vatandaşların evlerine sıcak yemek götürülecek. İftar saati gelmeden daha önce tespit ettiğimiz vatandaşlara 16.00 ile 18.00 saatleri arasında ekiplerimiz vatandaşa sıcak yemek taşıyacak. İftar sofralarımız dan bir ay boyunca ilk etapta yaklaşık 40 ile 50 bin kişi sofralarımız da ağırlamak istiyoruz. 'Eve Teslim İftar' uygulamasından ise 250 ile 300 kişinin yararlanmasını umuyoruz.

İftar sofralarına alternatif olan ve Palandöken’de uygulanan bu model, vatandaşlar tarafından büyük ilgi ve beğeni ile karşılanıyor. Hijyenik bir ortam içerisinde her gün 3 ile 4 çeşit sıcak yemek belediye ekipleri tarafından, akşam ezanından önce vatandaşların evlerine teslim edilecek.

DAR GELİRLİYE GIDA DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

Her yıl Ramazan ayında ihtiyaç sahibi aileleri tespit eden Palandöken Belediyesine bağlı Ak Masa, bu yıl da hazırlayacağı gıda paketlerini ailelere ulaştırmaya devam edeceğini söyleyen Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar,” Belediyemiz yılın 12 ayın da aylık 26 bin ekmek ücretsiz olarak veriyor. Bu yardımlarımızı içerisin de Gıdadan, kıyafete, okul malzemesin den, yakacağa birçok kalemde yardım elini uzatan Belediyemizin Ak Masası bu ramazanda da mahallelerimizin muhtarlarıyla bir araya gelerek mahallelerde tespit edilen ailelerin gıda paketlerini adreslerine bizzat götürüp teslim edilecek. Böylece zengin bir menüden oluşan gıda paketleri ile ihtiyaç sahibi ailelerin evinde ramazan ayı boyunca kaynayan sıcak çorba yüzleri güldürecek. Palandöken Belediyesi olarak amacımız ihtiyaç sahibi ailelerin de diğer insanlar gibi tebessüm dolu bir Ramazan geçirmesini sağlamak. Bu mübarek ayda hemşerilerimizi memnun etmek ve onların tebessüm etmesini sağlamaktan daha güzel bir iş olamaz. Tespit ettiğimiz ailelerin gıda paketlerini arkadaşlarımız evlerine kadar götürerek teslim edecek böylece hemşerilerimizin de gururları incinmemiş olacak” dedi.

HUZURUN ADRESİ PALANDÖKEN AİLE ÇAY BAHÇESİ

Hasretle beklenen bereket dolu Ramazan ayı programını titizlikle hazırlayacaklarını belirten Palandöken Belediye Başkanı Bulutlar, ”İlçede ramazan ayının ramazanın ruhuna yakışır şekil de dolu dolu geçmesi için bir takım çalışmalar yapıyoruz. Sonsuz kerem sahibinden hudutsuz ikramların bol bol bahşedildiği, bereketi ve mağfirete vesile lütuf kapılarıyla inanan gönüllerin ayrı bir heyecanla beklediği bir Ramazana daha ulaşmak için çok az bir zaman kaldı. Tüm İslam aleminde olduğu gibi ülkemiz ve ilçemiz Palandökende de özlemle beklediğimiz bu mübarek ayın manevi ikramlarından azami ölçüde istifade ederken, neşe ve coşkusunu da yediden yetmişe tüm Palandökenlilerle paylaşacağımız bir Ramazan programıyla karşınızda olacağız. Hasretle beklediğimiz bereket dolu Ramazan ayı programını titizlikle hazırlıyoruz. Bu yıl Huzur ve Bereket Dolu Bir Ramazan, Palandöken’de Yaşanır ilkesiyle Palandöken Aile Çay Bahçesinde düzenleyeceğimiz program, yediden yetmişe bütün hemşehrilerimizin yanı sıra konuk edeceğimiz misafirlerimizin büyük ilgi ve beğenisini kazanacağını umuyoruz. Bu etkinliklerin coşkusunu yaşamak için, çevre ilçelerden de Palandöken Belediyesi Aile Çay Bahçesine gelerek ramazanın huzurunu yaşayacaklarını ümit ediyoruz" diye konuştu.

 
Uyuşturucu tacirleri tutuklandı
 
Ramazan yaklaştı, denetimler arttı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
misafir 25 Haziran 2014 Çarşamba 15:05

sazlı sözlü türkülerle milletin değerli vakti çalınmasın

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Palandöken Ramazan ayına hazır
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar sabah kahvaltısında basın mensuplarıyla ...
Türk Dünyası’nda Olimpiyat açılımı
Prof. Dr. Ceylan, iki yıldır çalışmalarını devam ettirdiği Türk Dünyası ...
Vuslat, icazet verdi
Vuslat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Erzurum’da düzenlenen ...
 
Erzurum Yolspor Halk Oyunları’nda 2’inci oldu
Edremit’te yapılan Türk Halk Oyunları Geleneksel Düzenlemesiz Dal’da Erzurum ...
Ünlü Hocaefendi Çöğender ve Alvar’ı ziyaret etti
Dünya ve Türkiye İslam Alimleri Erzurum’da buluşuyor programı için Erzurum’a ...
BAKSI’ya TBMM Onur Ödülü
Bayburt’un Bayraktar Köyü’nde bulunan Baksı müzesine TBMM onur ödülü verilmesiyle ...
 
Erzurum ‘Alim ve Medreseler’le Vuslat’a erdi
Vuslat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen icazet ...
‘Bir atım var ala paça, koymadı ki kırat kaça…’
9.Uluslararası Kars Aşıklar Bayramı ‘ Sazın ve Sözün Ustalarını Buluşturuyoruz’ ...
‘Bizim çimentomuz, manevi değerlerimizdir’
Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, günümüzdeki toplumların filmlerle, dizilerle ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva