ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
Horasan’da Ramazan bereketi
Horasan’da Ramazan bereketi
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
HABERLER>EĞİTİM
8 Şubat 2018 Perşembe - 14:09

Palandöken Belediyesi eğitimcileri ağırladı

Bulutlar, Palandöken’deki okul müdürlerini Yeni Belediye Hizmet Binasının Encümen Salonunda ağırlayarak, belediyenin ilçedeki yaptığı çalışmaları, hizmetleri, kültür, sanat, spor ve eğitim faaliyetleriyle ilgili bilgilendirmede bulundu.

Palandöken Belediyesi eğitimcileri ağırladı

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Palandöken’deki okul müdürlerini Yeni Belediye Hizmet Binasının Encümen Salonunda ağırlayarak, belediyenin ilçedeki yaptığı çalışmaları, hizmetleri, kültür, sanat, spor ve eğitim faaliyetleriyle ilgili bilgilendirmede bulundu.

Palandöken Belediyesi Encümen Salonun da gerçekleşen kahvaltılı programa Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, İlçe Millî Eğitim Müdürü Abdurrahman Gazioğlu, Başkan Yardımcıları ve okul müdürleri katıldı.

Palandöken İlçe Millî Eğitim Müdürü Abdurrahman Gazioğlu, programda bir konuşma gerçekleştirerek eğitime katkılarından dolayı Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ’a teşekkürlerini sundu.

İlçe Millî Eğitim Müdürü Gazioğlu,” İlçemiz de 60 merkez 16’sı köy olmak üzere toplam 76 okulumuz var. İlçemiz de 34 bin 400 öğrencimize 2 bin 400 öğretmenimizle Eğitim ve Öğretim vermekteyiz. İlçemizde 14 Devlet Lisemizde spor salonumuz bulunurken sadece 2 lisemiz de arsa olmadığından dolayı spor salonumuz bulunmamakta. İl ve İlçe Milli Eğitim olarak kendi olanaklarımızla 14 okulumuz da yeni derslikler yaparak ikili eğitimi kaldırdık. Palandöken İlçe Mili Eğitim olarak eğitimdeki başarımız yüzde 59’lardan yüzde 70’lere çıkardık. Bu oran Türkiye ve Erzurum ortalamasını üzerindedir. Bu başarıda elbette Belediye Başkanımız sayın Orhan Bulutların bir eğitimci olarak emeği çoktur. Belediyemiz her yıl 1. Sınıf ve 8. Sınıflarımızda eğitim gören tüm öğrencilerimize ayrım yapmaksızın eğitim desteği setleri dağıtıyor. Okullarımızda fiziki ve çevre düzenlemeler de büyük katkısı oluyor. Tüm paylaşımlarımızla uyumlu bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlçedeki okul müdürleri ve öğretmenlerin de emeği, özverisi büyüktür kendilerine bir kere daha teşekkür ediyorum” dedi.

“ASIM’IN NESLİNİ AYAĞA KALDIRMANIN MÜCADELESİNİ VERİYORUZ”

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, programda bir konuşma gerçekleştirerek “Biz son 9 yıldır Palandökende bu ülkeye bu şehre faydalı bir nesil yetiştirmenin, Asım’ın neslini ayağa kaldırmanın mücadelesini veriyoruz. Bu mücadelemizi de ilçemiz de ve şehrimiz de eğitim gören binlerce gencimizin ve çocuğumuzun tamamı için yapıyoruz. Bir öğretmen bir eğitimci olarak söylüyorum; çocuklarımızın millete ve vatana faydalı olması için çalışmak hem hukuki hem vicdani mesuliyetimizdir. Eğitim bir seferberlik hadisesidir. Ben bu çalışmaları sevdayla yapıyorum, çünkü bu memleketin çocukları yarınımızın bekçileri olacaklar. Bir ilçe Belediyesi olarak gücümüz yettiğince okullarımız da fiziki ve çevre düzenlemeler yaptık. Eğitim ve Öğretime desteğimizi göstermek adına her yıl 1.sınıf yeni başlayan minik öğrencilerimize ve 8. Sınıf öğrencilerimize ayrım yapmaksızın eğitim setleri dağıttık. Dar gelirli öğrencilerimizle özel ilgilendik tüm ihtiyaçlarını karşılamanın huzurunu yaşadık. Kültür Merkezimizi bir okul edasıyla eğitim öğretime açarak her yıl 45 branşta kültür, sanat, spor, hobi ve meslek kursları açarak eğitime katkı sunmanın gayreti içerisin de olduk” dedi.

Görev süresi içerisinde Palandöken ilçesini bir bütün olarak ele aldıklarını hatırlatan Başkan Bulutlar, yapılan hizmetlerle ilgili olarak şu bilgileri aktardı:

"Merkez mahallelerimizden köy mahallelerimize kadar az veya çok elimizin değmediği hiçbir caddemiz ve sokağımız kalmadı. İlçemizin doğu bölgesine Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi ve Spor Kompleksi’ni yaptık ve hizmete açtık. İlçemizin tam merkezine yeni Hizmet Binasını yaptık ve hizmete açtık. Yine ilçe merkezimizde bölgesine örnek olacak Nikah Sarayı projesinin temellerini attık, 2018 yılı sonuna doğru hizmete açacağız. İlçe Emniyet Müdürlüğümüzü yaparak Emniyet Müdürlüğü Teşkilatına teslim ettik ve hizmete açtık. İlçemizin batı bölgesi olan Yıldızkent’te ikinci Kültür Merkezinin inşasına başladık ve bitirme aşamasına getirdik. İnşallah 2018 yılının Haziran ayında hizmete açacağız. Alternatif yollar ve caddeler açtık. İlk defa ilçemizde kentsel dönüşüm ve kentsel yenileme yaptık. Güçlü ve yeni bir araç filosu oluşturduk. Erzurum’daki ilk ve tek Engelsiz Yaşam Merkezini hizmete açtık ve engelli dostlarımızın hizmetine iki adet özel araç tahsisi ettik. ’Yeşil Bir Palandöken Sevdamızdır’ diyerek yola çıktık ve bugün itibariyle tüm merkez mahallelerimizde büyük-küçük yaklaşık 82 park ve oyun alanı hizmete açtık. İlçemizde ayrım yapmaksızın cadde, sokak, site, apartman ve bina bahçelerinde standartlara uygun sıcak asfalt serimi gerçekleştirdik. Site ve apartman bahçelerini küçük bir kısmı kaldı, inşallah 2018 yılında bunları da tamamlayacağız. İlçe Kaymakamlığı ve müftülük için bedelsiz arsa tahsisi yaptık. Köy mahallelerimizi de unutmayarak tüm köylerimizin sokaklarını ve yollarını kilit taş ile nakış nakış işledik. Yine bu köy mahallelerimizin camilerimizin minaresi yoktu, 8 minare yaptık ve çevre düzenlemelerini gerçekleştirdik. Tuvaletlerinin tamamını yaparken, ayrıca da gasil hane yaptık, çocuk oyun gurupları kurduk. En önemlisi tüm köy mahallelerimize konuk evi (taziye evi ) yaptık. Bu konuk evlerini merkez mahallelerde de yaptık. Köy imam evleri yaptık. İlçemizde bulunan Toparlak Baba ve Maksut Efendi türbelerini restore ettik.”

 
Baro’dan Yazar Okumalarına maddi destek
 
Kalkınma Ajansları bilgi ve tecrübe paylaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baro’dan Yazar Okumalarına maddi destek
Anadolu Mektebi yazar okumaları Erzurum’da da devam ediyor.
Yardımcı doçentlik kalkıyor
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Yardımcı doçentlik ile ilgili bir düzenleme ...
Zil çaldı, 2. Dönem başladı
İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem ...
 
Doğu’da eğitim coşkusu
Tüm ülkede olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi illerinde de 2017-2018 Eğitim ...
ETÜ’de Spor ve Etkinlik Salonu açıldı
ETÜ modern bir Spor ve etkinlik salonunun açılışını gerçekleştirdi.
Yeni Nesil Tasarım ve Dönüşüm Projesi’ başladı
Başbakan Yardımcısı Prof.Dr. Akdağ: “Öğrencilerin önünü açacak üniversiteler kurmalıyız” dedi
 
Öğrencilere 15 günlük eğitim kampı
Oltu Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi, öğrencilerinin ders çalışabilmesi ...
Oltu’da Öğrenci Güvenliği toplantısı yapıldı
İçişleri Bakanlığının emri ile ve Kaymakam Şenol Turan başkanlığında, ...
Aşkale'de eğitim gündemi
Aşkale İlçesi’nde 2017/2018 eğitim öğretim yılı ikinci döneminde öğrencilerin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva