ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Oltu Çayının debisi yükseldi
Oltu Çayının debisi yükseldi
 ETSO’da, ‘Dijitalleşme ile Ticaretin Geleceği’ gündemi
 ETSO’da, ‘Dijitalleşme ile Ticaretin Geleceği’ gündemi
Meteorolojiden kar ve yağmur uyarısı
Meteorolojiden kar ve yağmur uyarısı
Erzurumlu masterler Bakü’de yarıştı
Erzurumlu masterler Bakü’de yarıştı
MİT’ten sınır ötesinde nokta operasyon
MİT’ten sınır ötesinde nokta operasyon
HABERLER>GUNCEL
12 Şubat 2010 Cuma - 06:46

PMYO’dan proje başarısı

AHMET AKBUĞA/İHA/Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri proje yarışmasında Türkiye genelinde ilk 10’a girdi. Öğrenciler projelerini Polis Radyosunda düzenlenen programda anlattılar Polis Araştırmaları Merkezi Müdürü Özgüler ile 9 öğrenci projelerin içerikleri hakkında bilgi sundu.

PMYO’dan proje başarısı

Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri proje yarışmasında Türkiye genelinde ilk 10’a girdi. Öğrenciler projelerini Polis Radyosunda düzenlenen programda anlattılar
//İLK ONA GİRDİLER
Türkiye’deki tüm polis eğitim kurumları arasında düzenlenen "Güvenlik Hizmetlerinde Kalite Fikir/ Proje Yarışması”, İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksek Okulu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Yarışmaya toplam 7 proje ile katılan Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) ilk 10’a girmeyi başardı. Proje yarışmasına katılan öğrenciler, projelerini 94. 6 frekansı üzerinden yayın yapan Polis Radyosu’na anlattılar. Radyo programında, projelerin hazırlanmasında öğrencilere danışmanlık yapan Polis Araştırmaları Merkezi Müdürü Dr. Mustafa Özgüler ile 9 öğrenci projelerin içerikleri hakkında bilgi sundu.
//PMYO’NUN BİLİMSEL VİZYONU
PMYO Müdürü Abdullah Bostan'ın belirlediği vizyonla, okulun bilgi üreten ve araştırma yapan bir kurum olması yolunda çalışmalar yaptıklarını ve bu amaçla Türkiye’de ilk defa olmak üzere Ankara dışında bir polis araştırma merkezinin Erzurum’da kurulduğunu belirten Dr. Özgüler, "Hizmet kalitemizi her geçen gün kendi tecrübelerimizden ve bilimden de öğrenerek nasıl geliştirebiliriz yarışı içersindeyiz” dedi. Dr. Özgüler, öğrencilerin empatik iletişim yeteneği kazanmaları ve mesleğe çıkmadan önce eksikliklerini düzeltebilmeleri için dersleri aktör ve aktristlerin rol aldıkları drama yöntemiyle işlemeye başladıklarını, ayrıca onları bilimsel araştırma yöntemleri ile tanıştırmaya gayret ettiklerini kaydetti.
//ÖĞRENCİLER PROJELERİNİ ANLATTI
Programda öğrenciler de söz alarak projelerini anlattılar. 2. Sınıf öğrencisi Mustafa Yılancıoğlu, “Zırhlı Atlı Birlik Projesi” ile atların çevikliğini hızlılığını ve manevra kabiliyetini kullanarak motorize ekiplerin ulaşamayacakları noktalarda bile şahısları etkisiz hale getirebilmek amacıyla bu projeyi hazırladığını söyledi. Suçun azaltılması ve toplumsal olaylara müdahalede etkililiği kanıtlanmış olan atlı polis birliklerinin dünya da birçok ülkede yaygın olarak kullanılmakta iken ülkemizde sadece iki ilde bulunduğunu ve bunun tüm illerimizde yaygınlaştırılması gerektiğini ifade eden Yılancıoğlu, “Atlar kanunsuz gösteri yapan kişiler için görünüşü ile korku veren, fakat masum vatandaşlarımız için sempatik bir hayvandır diye düşünüyorum” dedi.
//İLETİŞİM PROJESİ
2. Sınıf Öğrencisi Sinan Özkan, vatandaşla polis ekipleri arasındaki iletişimi güçlendirmek ve doğrudan iletişimi sağlamak amacıyla her mahalledeki polis ekibine kendi görev alanında haber merkezi yetkisi ve rolünün verilmesini önerdiği “Hareketli Haber Merkezi Projesi” ile programa katıldı. Böylece, 155 Polis İmdat telefonlarının yanında vatandaşın kendisine daha yakın hissettiği bir ekibi daha sıklıkla aramasının sağlanabileceği ve olaylara hem daha hızlı müdahale edilebileceği ve hem de vatandaşın daha etkili desteğinin sağlanabileceğini savundu.
//İNSANLARIMIZ HAKLARINI NE KADAR BİLİYOR?
Programda aktarılan bir diğer proje ise 2. Sınıf Öğrencisi Tuncay Şahan tarafından hazırlanan “İnsanlarımız Haklarını Ne kadar Biliyor? Projesi” idi. Proje, televizyonlarda değişik yaş gruplarına yönelik bir yarışma programı düzenlenerek daha güvenli bir yaşam için toplumun bilinçlendirilmesini amaçlıyor. Emniyet Teşkilatı mensuplarınca sunulacak ve başta insan hakları konuları olmak üzere başa gelebilecek değişik olaylar karşısında nasıl davranılması ve polisten hangi standart davranışların beklenmesi gerektiği konularının işlenmesiyle Polise olan güvenin artacağını savunan ŞAHAN, “halkımız eğlenirken kendi haklarını daha iyi öğrenebilecek” ifadesini kullandı.
//GÖNÜLLÜ STAJYERLİK
“Gönüllü Stajyerlik Projesi”ni hazırlayan 2. Sınıf Öğrencisi Emre Yıldız, projesiyle polis meslek yüksek okulu öğrencilerinin birinci sınıfın sonunda memleketlerinde yapmış oldukları 30 günlük staja ek olarak 2. Sınıfta da gönüllü olarak okullarının bulunduğu illerde bu uygulamalı eğitimin devam ettirilmesini hedeflediğini belirtti. Böylece, küçük illerde staj yapan ve gereğince uygulamayı gözleyeme fırsatı bulamayan öğrencilerin bu açığı kapatabileceklerini, ayrıca uygulamaya ilişkin konuların okulda daha detaylı olarak ele alınmasına da imkan verilmiş olacağını sözlerine ekledi.
//POLİS HALK İLİŞKİSİ
1. Sınıf öğrencisi Osman Göktür'te, “Polis Halk İlişkilerinin Bilinçaltı Kurgulama Yönetimi İle Geliştirilmesi Projesi” ile yarışmaya katıldığını ve bu projesiyle polisin ve halkın birbirlerine daha da yaklaşacağını savundu. Projenin tişört, şapka, çanta, anahtarlık ve süs eşyası gibi ürünlerin üzerine polis amblemleri ile polisin toplumun huzuruna olan katkısını ve vatandaşlara olan yardımseverlik duygularını ifade eden ibarelerin yazılması ve bunların halka satılmasını öngördüğünü ifade eden GÖKTÜRK, böylece halkın polisi kendisine daha yakın ve daha güvenilir olarak hissedeceğini savundu.
//NÖBETÇİ BİLEKLİK PROJESİ
Programda sunulan bir diğer ilginç proje ise 1. sınıf öğrencisi Yasin Arslan ve Ufuk Şirin’in birlikte hazırladıklarıı “Nöbetçi Bileklik Projesi” idi. Projenin amacı, operasyona katılan veya saldırıya uğrayan bir güvenlik görevlisinin etkisiz hale gelmesi ya da hayati bir noktada nöbet görevini ifa eden bir görevlinin uyku haline geçmesi durumlarında bileğe takılan bir bileklik sayesinde Merkez’in veya en yakın operasyon amirinin durumdan bilgilendirilmesini sağlamak. Uykuya dalan, bayılan veya hayatını kaybeden, kısaca normal fonksiyonlarını yapamaz hale gelen personelin kola takılan, sürekli olarak nabız ölçümü yapan ve sahip olduğu basit devre ile durumu istenen bir merkeze sinyal yolu ile ileten nöbetçi bilekliğin başta pek çok hayatın kurtarılması olmak üzere sayısız yararı da beraberinde getireceği değerlendiriliyor. Projeyi hazırlayan Yasin ARSLAN “Polisliği yalnızca asayiş veya koruma olarak değil, her dalda eğitimini alan bir kurum olarak görmek lazım” dedi.
//OPERASYONEL MÜDAHALE
İzmir’deki yarışmada 7. olan “Operasyonel Müdahalelerin Müzakereci Polis Görevlileri ile Güçlendirilmesi Projesini" ise projeyi birlikte hazırlayan 2. Sınıf Öğrencileri Cihat Şanlıdağ ve Teoman Demirel anlattılar. Emniyet Teşkilatı’nın gerçekleştirdiği operasyonel müdahalelerin daha etkili olmasının sağlanmasını amaçlayan proje, başta intihar girişimi, rehin alma ve banka soygunu gibi olaylara müdahale eden polis ekiplerinin müzakereci polis görevlileri ile desteklenerek olayların mümkün olabilecek en az zarar ile sona erdirilmesini sağlayacak bir uygulama standardının geliştirilmesini kapsıyor. “Küçük olayların yeterli önlem alınamaması ve tedbirsizlik nedeniyle büyümesinden dolayı çok acı sonuçlar vermesinden dolayı bu projeyi hazırladık” diyen öğrenciler, “olaylarda profesyonel anlamda eğitim almış ve ilgili şahısla bire-bir diyaloga geçip onu ikna edecek bir müzakerecinin olması ve şahsı ikna etmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandılar.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
savas 24 Mart 2012 Cumartesi 21:10

cok guzel bir proje ve emniyet teskilatinda iyi bir yapilandirma sonucu cok iyi bir sekilde isleyecegini dusunuyorum...fkt ayni olaylara ragmen malesef aci sonlar yasanyor biran once gecirelim bu projeyi

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TDH'de teşkilatlanma yoğunluğu
NECAT KARAKAŞ/İHA/Ülke genelinde bir yapılanma çalışması içerisine giren ...
Gençliğin nabzı Erzurum’da atacak
GHA/2010 Orta Doğu ve Kafkasya Gençlik Kongresi "Gönüllülük" temasında gerçekleşecek.
Yakutiye binası tarihine kavuşuyor
Orhan YILDIRIM(CİHAN)- Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde Müstahkem ...
 
Kimsesizlere ağız tatlılığı
AK Parti Yakutiye İlçe Kadın Kolları üyeleri Büyükşehir Belediyesi Bakım ...
İçme suyuna yüzde 40'lık çözüm
Rıdvan ÖLMEZ(CİHAN)- ESKİ Genel Müdürü Ertek, ozonlama ünitesinin 5 Şubat'ta ...
Denizli Tabipler Odası'na tepki
Orhan Yıldırım (CİHAN)- Denizli Tabipler Odası tarafından düzenlenen bir ...
 
Halk pazarı esnafının soğuk çilesi
İHA/Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen iş merkezinin üzerinde bulunan Yakutiye ...
Yasak sağlık getirdi
GHA/9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü’nü fırsat bilen tiryakiler, bugün Sigara ...
Köyler boşalıyor, şehir taşıyor
GHA/Erzurum’un köylerinde, 1997 yılından bu yana hızlı bir nüfus kaybı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva