ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi başarılı öğrencileri ağırladı
Çiftçi başarılı öğrencileri ağırladı
Futsal kadınlarda Gümüşhane şampiyon
Futsal kadınlarda Gümüşhane şampiyon
Atatürk Üniversitesinde öncelik kalite
Atatürk Üniversitesinde öncelik kalite
ETÜ – Büyükşehir sanayi iş birliği
ETÜ – Büyükşehir sanayi iş birliği
Olur Belediyesinde tebrik gündemi
Olur Belediyesinde tebrik gündemi
HABERLER>ASAYİŞ
4 Aralık 2020 Cuma - 15:41

PKK/KCK soruşturmasında yeni detaylara ulaşıldı

Bölücü terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yavuz'a ilişkin soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı.

PKK/KCK soruşturmasında yeni detaylara ulaşıldı

Bölücü terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yavuz'a ilişkin soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı.
Bölücü terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik 26 Kasım’da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Terörle Mücadele (TEM) Şubesince düzenlenen operasyonda, örgüt adına faaliyette bulunulduğu gerekçesiyle yakalanan ve iki gün önce sevk edildiği hakimlikçe tutuklanmasına karar verilen Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz'un polisteki ifadesi ortaya çıktı. Yavuz’un 17 sayfayı bulan ifadesinde kendisine yöneltilen suçlamaların çoğunu reddederken, bazılarını da hatırlamadığını ileri sürdüğü kaydedildi. Yavuz'dan ele geçirilen dijital malzemelerin polisteki inceleme işlemlerinin de tamamlandığı aktarıldı.
İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından incelemesi tamamlanan dijital materyallere göre, Yavuz'un bölücü terör örgütü PKK/KCK lehine propaganda yaptığı, kişi ya da kişileri örgütlediği, farklı isimler altında oluşturduğu sosyal medya ve mesaj gruplarından örgütsel çağrılarda bulunduğu ileri sürülürken, güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonlarda etkisiz hale getirilen teröristlerle ilgili başsağlığı mesajı yayınlayarak ölen teröristlerin defin ve cenazelerini takip ettiği belirlendi. Halen aktif olarak Şişli Belediye Başkan Yardımcılığını yürüten Yavuz'un 2 Ağustos 2016 tarihinde HDP İstanbul İl Eş Başkan Yardımcısıyken TSK birlikleri tarafından Diyarbakır'da düzenlenen operasyonlarda etkisiz hale getirilen bir teröristle ilgili oluşturduğu WhatsApp grubundan, "Bir önceki dönem Sultanbeyli Eş Başkanı Rüstem Hevalin oğlu Sur'da şehit düşmüş. Haberi yeni ulaştı" ve "İlçe yönetimiyle birlikte ailenin yanındayız" mesajı paylaşarak bölücülük faaliyetlerinde bulunduğu tespit edildi.
Yavuz’un ikametinde yapılan aramalarda PKK'nın bastığı yasak yayınlardan da ele geçirildiği kaydedilirken, yürütülen soruşturma kapsamındaki teknik takiplerde bölücü örgüt adına İstanbul'da faaliyetler yürüten bazı kişilerle de sıkça telefon görüşmesinde bulunduğu ve bu kişilerle örgütsel faaliyetlerde bulunmak üzere bir araya geldiği ortaya çıktı. Ayrıca Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yavuz'un geçen yılın Ocak ayının son gününde yine terör örgütü PKK/KCK kontrolünde faaliyet gösteren ve yurt dışından yayın yapan Sterk TV'ye telefonla bağlanarak, örgüt elebaşı Abdullah Öcalan'a sözde tecrit yapıldığını iddia ettiği ve bu sözde uygulamanın kaldırılması için çağrıda bulunduğu bilgileri de yer aldı.
Yürütülen soruşturma dosyasına göre geçtiğimiz 26 Kasım'da İstanbul'da bölücü terör örgütü PKK/KCK adına faaliyette bulundukları iddiasıyla 25 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince farklı ilçelerde 28 adrese düzenlenen operasyonda 19 şüpheli yakalanmıştı. Yakalanan şüphelilerin birinde Covid-19 testi pozitif çıktığı gerekçesiyle, diğeri de farklı bir soruşturması daha olması nedeniyle ‘adli kontrol’ hükümleri uyarınca savcılık talimatıyla polisten serbest bırakılmıştı. Terörle Mücadele Şubesindeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından önceki gün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edilen geri kalan 17 şüpheliden Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yavuz'un da aralarında olduğu 6 kişi tutuklanmış, 10'u adli kontrol şartıyla, biri de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

 
Ailelerin evlat nöbeti 459’uncu gününde
 
Şehitlerin kanı yerde kalmadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Teröristlere ait mühimmat ele geçirildi
Van’ın Çatak ilçesinde jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda teröristlere ...
Ulaştırma yatırımları kazaları azalttı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2003 yılında 8 milyon ...
Adliyelere girişte yeni uygulama
Adalet Bakanlığı, yeni tip korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında ...
 
Defineciler suçüstü yakalandı
Sarıkamış’ta define arayan 5 kişi define aradıkları sırada suç aletleriyle ...
157 kilo eroin ele geçirildi
Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Orman Caddesi üzerinde durumundan şüphelenilerek ...
Terör örgütüne ait silah ve patlayıcı ele geçirildi
Jandarma ekiplerince terör örgütü mensuplarının barınma alanlarının tespiti ...
 
Jandarma’dan işaret diliyle anlamlı mesaj
Elazığ’da Mehmetçik, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nedeniyle işaret ...
351 adet sikke ile 166 adet tarihi obje ele geçirildi
Erzincan’da jandarma ve polis ekiplerinin tarihi eser kaçakçılarına yönelik ...
Teslim olan örgüt mensubu ailesiyle buluştu
Muş Emniyet Müdürlüğü ekiplerince ikna çalışmaları sonucu geçen haftanın ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva