ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>EĞİTİM
3 Nisan 2018 Salı - 15:46

PISA’da Erzurum’u temsil edecekler

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından üçer yıllık dönemler halinde uygulanan PISA sınavının 2018 etabında Erzurum’u Mecidiye Anadolu Lisesi temsil edecek.

PISA’da Erzurum’u temsil edecekler

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından üçer yıllık dönemler halinde uygulanan PISA sınavının 2018 etabında Erzurum’u Mecidiye Anadolu Lisesi temsil edecek. 15 yaş grubu öğrencileri kapsayan ve 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan geniş ölçekli sınava tam 42 öğrencinin katılacağı Mecidiye Anadolu Lisesi’nde tüm hazırlıklar tamamlandı. Okul Müdürü Harun Şanlı, “OECD ülkelerinin eğitim alanındaki başarı sıralaması işte bu sınavın sonuçlarına göre şekilleniyor.” dedi.

ON BİNLERCE OKUL ARASINDAN SEÇİLDİ

Erzurum’da nitelikli eğitim çıtasını sürekli yükselten Mecidiye Anadolu Lisesi, (OECD) üyesi ülkelerde 3 yılda bir yapılan PISA sınavı için kolları sıvadı. Türkiye’de on binlerce okul arasından sadece 189’unda gerçekleştirilecek olan PISA uygulamasında, Erzurum’u Mecidiye Anadolu Lisesi temsil edecek. Sınava Erzurum’dan girecek 42 öğrencinin bile PISA sistemi tarafından rastgele belirlendiği okulda heyecan hat safhaya ulaşırken, hazırlıklar da tamamlandı. Okul Müdürü Harun Şanlı, PISA uygulamasının sıradan bir sınav olmadığının altını çizerek, “Bu mesele aslında milli bir mesele” ifadesini kullandı.

ŞANLI, PISA SINAVINI ANLATTI

PISA sınavları hakkında açıklayıcı bilgiler aktaran Mecidiye Anadolu Lisesi Müdürü Harun Şanlı, sınavın aslında bir araştırma niteliği taşıdığını vurgulayarak, “PISA’da zorunlu eğitimin sonunda örgün eğitime devam eden 15 yaş grubundaki öğrencilerin; Matematik okuryazarlığı, Fen Bilimleri okuryazarlığı ve Okuma Becerileri konu alanlarının dışında, öğrencilerin motivasyonları, kendileri hakkındaki görüşleri, öğrenme biçimleri, okul ortamları ve aileleri ile ilgili veriler toplanmaktadır. PISA araştırmasında kullanılan “okuryazarlık” kavramı, öğrencinin bilgi ve potansiyelini geliştirip, topluma daha etkili bir şekilde katılmasını ve katkıda bulunmasını sağlamak için yazılı kaynakları bulma, kullanma, kabul etme ve değerlendirmesi olarak tanımlanmaktadır.” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN FOTOĞRAFINI ORTAYA KOYACAK

Türkiye’nin de aralarında bulunduğu OECD ülkelerinin eğitim alanındaki başarı düzeylerinin işte bu sınavın sonuçlarına göre şekillendiğini kaydeden Şanlı, “Bu sınavda sergilenecek performans, aslında Türkiye’nin eğitim fotoğrafını ortaya koyacak. Yani ülkemizin eğitim alanında hangi düzeyde bulunduğu, giderilmesi gereken eksikliklerin ve alınması gereken tedbirlerin neler olduğu bu sayede ortaya çıkmış olacak. Kısacası bu sınav Türkiye’de eğitim anlamında çok ciddi bir yol haritası niteliğinde olacak” şeklinde konuştu.

SINAV BU YIL 81 ÜLKEDE YAPILACAK

Dünya genelinde bu yıl tam 81 ülkede gerçekleştirilecek olan PISA sınavının bir yıl içerisinde tamamlanacağını ve sonuçlarının ise, uluslararası bir raporla 2019 yılının Aralık ayında açıklanacağını bildiren Mecidiye Anadolu Lisesi Müdürü Harun Şanlı, PISA’nın ülke için taşıdığı önemi de anlattı.

Şanlı, şunları kaydetti: “PISA, yarışma veya sınav değil, bir durum belirleme çalışmasıdır. Bireysel olarak öğrencilerimizin veya okullarımızın değil, eğitim sistemimizin durumunu ortaya koymaktadır. İlaveten ülkemizin uluslararası düzeyde kaliteli insan gücü olarak konumunu belirleyecek olan PISA, yeni politikalar ve eğitim-öğretim programlarımızın geliştirilebilmesi için bizlere bilgi de sağlayacak. Aynı zamanda PISA, eğitimdeki kalite düzeyinin yükseltilmesine yönelik standartlar da ortaya koyacağından, sonuçları açısından çok büyük bir önem taşıyor”

ERZURUM’DA SEFERBERLİK İLAN EDİLDİ

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı’nın söz konusu sınav için adeta seferberlik ilan ettiğini belirten Okul Müdürü Şanlı, “Erzurum’da bu manada çok ciddi bir hazırlık çalışması oldu. İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte okulumuzda bir teyakkuz hali var. Bakanlıktan yetkililer okulumuza geldi, hem bilgilendirme, hem de hazırlıkları gözden geçirme amacıyla bir dizi temaslarda bulunuldu. Sınavın yapılacağı salonumuz baştan aşağı dijital ve bilişim sistemlerle donatıldı. Bizim değil, tamamen PISA sınav sisteminin yaş grubunu dikkate alarak belirlediği öğrencilerimiz de sınav hazırlıklarını sürdürüyor. Bu manada Mecidiye Anadolu Lisesi olarak hem Erzurum’u, hem de ülkemizi temsil edecek olmanın ayrıcalığını ve mutluluğunu yaşıyoruz. İlaveten biz bu meseleye sadece bir eğitim uygulaması olarak bakmıyor, aynı zamanda milli bir mesele olarak da değerlendiriyoruz.” diye konuştu.

 
PTSO’da Pasinler ekonomisi görüşüldü
 
Aydemir’den eğitimde Milli Şuur vurgusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eğitim Bir Sen’den imza kampanyası
Erzurum’da Eğitim-Bir-Sen Erzurum 1 No'lu Şube öncülüğünde öğretmen performans ...
Güneş Vakfında ATAÜNİ değerlendirmesi
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Güneş Vakfını ziyaret etti
Bahçeşehir Koleji Erzurum Kampüsü açılıyor
Bahçeşehir Koleji, mimari projesi tamamlanan Erzurum kampüsünü 2018-2019 ...
 
ATAÜNİ’den Ürdün açılımı
Ürdün Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve Ürdün Modern Tıp Üniversitesi ...
Yakutiye Belediyesi Anne Üniversitesi başlıyor
Yakutiye İlçe Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Anne Üniversitesi için müracaatlar başladı.
Gülyurt dekanlığa atandı
AK Parti 22 ve 23’üncü dönem Milletvekili Muzaffer Gülyurt Biruni Üniversitesi ...
 
Karataş: “Öğretmen önemsenmeli”
Eğitim Bir Sen 2 nolu Şube Başkanı Mustafa Karataş, “Öğretmen örselenmemeli, önemsenmeli” dedi.
TÜBİTAK Projeleri sergiye çıktı
Atatürk Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen TÜBİTAK 12. Ortaokul ...
Emeklilere eğitim indirimi
Türkiye Emekliler Derneği Erzurum Şube Başkanlığı ile Doğru-Cevap Eğitim ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva