ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tekin Türk Cumhuriyetlerinden gelen çocukları ağırladı
Tekin Türk Cumhuriyetlerinden gelen çocukları ağırladı
Trendyol 1. Lig: Ümraniyespor: 1 - Kocaelispor: 0
Trendyol 1. Lig: Ümraniyespor: 1 - Kocaelispor: 0
Gazze’de can kaybı 34 bin 151’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 151’e yükseldi
Finansal hizmetler güven endeksi nisan ayında arttı
Finansal hizmetler güven endeksi nisan ayında arttı
Yurt dışı üretici fiyat endeksi yüzde 4,70 arttı
Yurt dışı üretici fiyat endeksi yüzde 4,70 arttı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
25 Mart 2012 Pazar - 18:05

Özürlüler için Yerel Yaklaşım

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, “7. Ulaşılabilirlik Bölgesel Paylaşım Toplantısı”nda Kamuya açık alanlar ve binalarla toplu ulaşım araçlarının özürlülerin de kullanımına uygun hale getirilmesi yönündeki yasal mevzuatlar hakkında bölge belediyeleri yetkililerine bilgi aktarıldı, Erzurum’daki çalışmalar da ele alındı.

Özürlüler için Yerel Yaklaşım

AHMET AKBUĞA (İHA) - Erzurum Büyükşehir Belediyesi, “7. Ulaşılabilirlik Bölgesel Paylaşım Toplantısı”nda Kamuya açık alanlar ve binalarla toplu ulaşım araçlarının özürlülerin de kullanımına uygun hale getirilmesi yönündeki yasal mevzuatlar hakkında bölge belediyeleri yetkililerine bilgi aktarıldı, Erzurum’daki çalışmalar da ele alındı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Ayhan Metin ile Basın Müşaviri Kenan Önalan’ın 5378 Sayılı Yasa hakkında katılımcıları bilgilendirdikleri toplantıda, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Dursun Ali Kırmızıtaş ise, görsel bir sunum eşliğinde Erzurum’daki çalışmaları anlattı.
Kamuya açık alanlar ve binalar ile toplu ulaşım araçlarının özürlülerin de kullanımına uygun hale getirilmesi için kanun ile verilen süre Temmuz 2012’de doluyor. Bu süre zarfında Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından tüm Türkiye’de 7 bölgede yerel yönetimleri bilgilendirmeyi amacıyla başlatılan Ulaşılabilirlik Bölgesel Paylaşım Toplantıları, Doğu Anadolu Bölgesi etabı ile sona erdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde düzenlenen Ulaşılabilirlik Bölgesel Paylaşım Toplantıları’nın Doğu Anadolu Bölge Toplantısı, hafta sonunda yapıldı.
Toplantıya, Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki il ve ilçelerin belediye başkanları, başkan yardımcıları ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü temsilcileri katıldı.
KIRMIZITAŞ, BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA GÖRSEL BİR SUNUMLA KATILDI
Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Keleş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken ve Erzurum Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı’nın açılış konuşmalarını yaptığı bilgilendirme toplantısında, Erzurum’da engellilere yönelik olarak yürütülen çevre çalışmaları ve fiziki düzenlemeler de ele alındı. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Dursun Ali Kırmızıtaş’ın görsel bir sunumla aktardığı bilgiler, katılımcıların ilgisini çekerken, Erzurum’daki düzenlemeler her iki bakanlık tarafından da tam not aldı.
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Dursun Ali Kırmızıtaş, Erzurum’da engellilere yönelik çevresel yapıları oluştururken işe kaldırımlardan başladıklarını belirterek, “Şehir merkezindeki kaldırımlarımız engelli vatandaşlarımızın rahatlıkla ulaşabilecekleri şekilde düzenlendi. Yaya geçitlerinin tamamında rampalar yaptık. Bu yaz sezonu içerisinde de, görme engelli vatandaşlarımız için kaldırımlarda hissedilebilir yüzeyler oluşturacağız. Böylece görme engelli vatandaşlarımız bu yüzeyleri takip ederek, ulaşmak istediği her noktaya rahatlıkla varabilecek” diye konuştu.
ENGELLİLERE YÖNELİK ULAŞIM VE SOSYAL YAŞAM ALANINDAKİ HİZMETLER
Erzurum’da engelliler için uygulamaya sokulan bir başka hizmetin de, sesli trafik sinyalizasyon sistemi olduğunu vurgulayan Kırmızıtaş, kentteki ulaşım araçlarının bile engellilerin rahatça kullanımına yönelik olarak modernize edildiğini kaydetti. Kırmızıtaş, “Yeni satın aldığımız otobüslerimiz zaten alçak tabanlı oluşları ve rampa merdivenleriyle engellilerimize çeşitli kolaylıklar sağlıyor. Bunlara ek olarak özel halk otobüslerinin birçoğunda da bu yönde revizyon çalışmaları yapıldı” dedi.
Büyükşehir Belediyesi’nin, Hastaneler Caddesi’nde hayata geçireceği sosyal yaşam alanının da, yine engelliler düşünülerek tasarlandığını anlatan Dursun Ali Kırmızıtaş, “Büyükşehir Belediyemizin Müzik Folklar ve Engelli Eğitim Merkezi adını taşıyan bir başka projesi de var. Bu projeyle engelli vatandaşlarımızın eğitimlerine yönelik çeşitli aktivitelerimiz olacak” diye konuştu.
Recep Tayyip Erdoğan Parkı, Aziziye Parkı, 100. Yıl Parkı, Pir Ali Baba Türbesi ve Mevlana Vadisi gibi noktalarda engelliler için gerekli her türlü düzenlemeyi de proje aşamasına getirdiklerini anlatan Kırmızıtaş, ulaşılabilirlik hakkının, sağlıklı bireyler gibi engelli bireylerin de en doğal hakları olduğuna dikkat çekti. Kırmızıtaş, “Erzurum, bu hakkın toplumun her kesimine engelsiz ve eksiksiz bir biçimde teslim edildiği illerden birisi olacak” şeklinde konuştu.
“ERZURUM, ULAŞILABİLİRLİK KONUSUNDA ÇOĞU ŞEHİRDEN DAHA İYİ DURUMDA”
Kırmızıtaş’ın sunumunun ardından söz alan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Ayhan Metin ise, Erzurum’a gelir gelmez şehir merkezindeki fiziki düzenlemelere ilişkin olarak bir gözlem yaptığının altını çizerek, “Erzurum, ulaşılabilirlik konusunda birçok ilimizden çok daha iyi durumda. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar, engelli bireylere karşı sergilenen iyi niyeti göstermesi açısından çok önemli. Bu bakımdan belediyemize çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Ulaşılabilirlik Bölgesel Paylaşım Toplantıları kapsamında daha önce Marmara Bölgesi Toplantısı 26-28 Aralık 2011 tarihinde Kocaeli Çayırova’da, Akdeniz Bölgesi Toplantısı 14 Ocak 2012 tarihinde Adana’da, İç Anadolu Bölgesi Toplantısı 28 Ocak 2012 tarihinde Kayseri’de, Karadeniz Bölgesi Toplantısı 18 Şubat 2012 tarihinde Trabzon’da, Güneydoğu Anadolu Bölgesi Toplantısı 3 Mart 2012’de Diyarbakır’da ve Ege Bölgesi Toplantısı ise, 17 Mart 2012’de İzmir’de düzenlenmişti.

 
Zafer ve Hüzün iç içe
 
A.Ü. tarımda ufuk çiziyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sağlık Bakanlığı soruşturma açtı
Sağlık Bakanlığı, Erzurum'da bir hastanın burun ameliyatı sonrası hayatını ...
Depremzedelerin gönlünü aldılar
Yakutiye Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Gençlik Meclisi üyeleri ...
Özürlüler Zirvesi Erzurum'da toplanıyor
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve ...
 
Yenişehir’de soba zehirlemesi
Erzurum’da sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 3 kişi hastaneye kaldırıldı.
Kan kaybından yaşamını yitirdi
Olur İlçesi’nde ayağından yaralanan işçi kan kaybından hayatını kaybetti.
Ormancılara ilkyardım semineri
Oltu Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde görev yapan çalışanlarına yönelik ...
 
Aziziye Hastanesi taşınıyor
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin iki ayrı hastanesi tek çatı altında toplanmaya devam ediyor.
Halktan kamu taşımacılığına destek
Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım hizmetlerindeki etkinliğini giderek ...
Bunalımdaki genci polis ikna etti
Erzurum'da, işsizlikten dolayı bunalıma giren ve bıçakla kendisine zarar ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva