ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kolordu Komutanı Algan’a gençlik ziyareti
Kolordu Komutanı Algan’a gençlik ziyareti
Erzurum’dan Ahlat’a tarih köprüsü
Erzurum’dan Ahlat’a tarih köprüsü
Özel gereksinimli bireyler Hadis’te yarıştı
Özel gereksinimli bireyler Hadis’te yarıştı
Müftü Can’dan Yaz Kur’an Kursları bilgilendirmesi
Müftü Can’dan Yaz Kur’an Kursları bilgilendirmesi
Erzurum eksi 6’yı gördü
Erzurum eksi 6’yı gördü
HABERLER>GUNCEL
22 Şubat 2012 Çarşamba - 02:46

Öztürk’ten öğrenci kampanyasına destek

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta bir araya gelerek “Akülü Araç Kampanyası” başlattılar. Üniversite öğrencilerinin çok anlamlı bir kampanyaya imza attıklarını söyleyen Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ise, bu çabalarından dolayı öğrencileri tebrik etti

Öztürk’ten öğrenci kampanyasına destek

ERZURUM (İHA) - Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta bir araya gelerek “Akülü Araç Kampanyası” başlattılar. Üniversite öğrencilerinin çok anlamlı bir kampanyaya imza attıklarını söyleyen Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ise, bu çabalarından dolayı öğrencileri tebrik etti

‘Kıyı Köşe Erzurum Facebook Grubu’ kurucuları olan Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi 1.Sınıf öğrencileri Hakan Kuloğlu, Rıdvan Yıldızhan ve Mehmet Cancihan, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Haşim Özcan ile birlikte Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'ü ziyaret ederek, başlatmış oldukları “İhtiyaç Sahibi Engelli Vatandaşlar İçin Akülü Araç'' kampanyasıyla ilgili bilgi verip destek istediler.

Kampanyaları hakkında bilgi veren Mehmet Cancihan ''Kampanyanın iki önemli hedefe hizmet etmek için başlatıldığını belirterek, bunlardan birincisinin; yürüyemeyen ve dört duvar arasında hapis kalan engelli vatandaşların akülü araç vasıtasıyla kendi kendine hareket edebilmelerini sağlamak, onları sosyal hayatın içerisine katmak ve hayata daha sıkı tutunmalarına yardımcı olmak, ikincisinin ise, bu çalışmaya daha çok insanın katılımını sağlayıp, engellilik konusundaki farkındalıkların artmasına katkı sağlamak olduğunu söyledi.

CANCİHAN’IN AÇIKLAMASI

Grup sözcüsü Cancihan: “Zira; insanlar gördükleri veya duydukları bir mesele ile ilgili olarak sergiledikleri farkındalıkla, bizzat katıldıkları ve emek verdikleri bir konu hakkındaki farkındalıkları çok daha farklıdır. Biz, daha çok insanla bu kampanyayı yürüterek, engellilik konusu ve kampanyaya katılan kişi arasında bir aidiyet bağı kurmayı amaçlıyoruz.

Normalde internet ortamında bin kişinin izlediği reklamın ekonomik değeri 5-10 TL'dir. Burada kampanyaya katılan sponsor firmalarımız da reklamdan öte, konunun hassasiyetine ve önemine verdikleri değer için kampanyaya katılmaktadır.Sadece firmanın araç almasını isteyip, alınan aracı direkt olarak bir engelli kardeşimize de hediye edebilirdik, ancak bu bağış sadece firma-engelli kişi ve bu olaya şahitlik eden bir kaç kişi arasında kalırdı. Bu iyiliği daha çok insanın emek verdiği bir çalışma haline büründürüp, bu bağışın ardından gönüllerimizdeki engellilik konusunu daha da derinlere ulaştırmayı amaçlıyoruz” dedi.

ÖZTÜRK TEBRİK ETTİ

Üniversite öğrencilerinin çok anlamlı bir kampanyaya imza attıklarını söyleyen Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ise, bu çabalarından dolayı öğrencileri tebrik etti. Vali öztürk: “Öncelikle siz gençleri, bu konuda göstermiş olduğunuz sosyal duyarlılığınızdan dolayı tebrik ediyorum. Sizi bu konuda zorlayan olmadı, bu güzel davranışa ayırmış olduğunuz zamanınızı kendi özel işlerinize de ayırabilirdiniz, ama bunun yerine gönüllü olarak insanlara yardım etmeyi, insanları insanlık için teşvik etmeyi tercih ettiniz. Ne kadar güzel ve örnek bir davranış. Biz,isteriz ki herkes bu konuda duyarlı olsun, herkes toplumda insanlık adına güzel işler yapsın. Ben her zaman bu ve benzeri güzel kampanyaların yanında olacağım. Erzurum güzel işlerle gündeme gelsin istiyoruz. Bunun için de ne gerekiyorsa yapacağız. Asla hevesiniz kırılmasın. Siz gençler güzel işleri başarırsınız, başaracaksınız ve biz de sizlere destek olacağız” diye konuştu.

 
Çalık, gündemi değerlendirdi
 
1.Kış Zirvesi 23 şubat’ta
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yalçınkaya davası ertelendi
Erzurum'un Tortum ilçesinde yapımı süren Hidroelektrik Santralleri'ne ...
Valilikten üç atama
Erzurum Valiliğinde oluşturulan yeni şube müdürlüklerine ve boş durumda ...
Oltu Kültür Merkezi’ne kavuşuyor
Oltu Belediyesine ait Kültür Merkezi inşaatında sona yaklaşılıyor.
 
A.Ü’den özel sporculara destek
Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Gürdal Gümüş ve Yönetim ...
Dumlupınar İ.Ö müdürü açığa alındı
Erzurum’da düzenlenen Huzur Toplantısındaki konuşması sebebiyle Dumlupınar ...
Soğuk hava etkisini sürdürecek
Doğu Anadolu Bölgesinde kar ve tipinin ardından yeniden Sibirya soğukları ...
 
'Aslı kalbimizdesin'
Türkiye Kayak Federasyonu tarafından Uludağ'da düzenlenen Alp Disiplini ...
Erzurum Hollanda ile yarışacak
Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü ...
Türk Kızılayı'ndan yol yardımı
Tüm yurdu etkisi altına alan kötü hava koşulları sebebiyle Ankara, Çankırı, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva