ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
MÜSİAD’dan ticari ahlak değerlendirmesi
MÜSİAD’dan ticari ahlak değerlendirmesi
Oltu Taşına zerafet katıyorlar
Oltu Taşına zerafet katıyorlar
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
HABERLER>GUNCEL
22 Mayıs 2013 Çarşamba - 14:45

Öztürk'ten duygusal veda

“Artık Erzurumluların Antalya’da bir hemşehrisi daha var” diyen Vali Öztürk, Erzurum’dan ayrılacak olmanın burukluğunu yaşadığını söyledi.

Öztürk ten duygusal veda

ERZURUM (İHA) - Erzurum’un önde gelen meslek kuruluşları; Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), Erzurum Ticaret Borsası (ETB) ve Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EESOB), son valiler kararnamesi ile Erzurum’dan Antalya’ya atanan Vali Sebahattin Öztürk onuruna bir veda yemeği verdi.
Palandöken Kayak Merkezi’ndeki bir otelde düzenlenen veda yemeğine, Vali Öztürk’ün yanı sıra, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Erol Ofluoğlu, Vali Yardımcıları; Ramazan İçyer, Naci Aktaş ve Özgür Aslan, Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, İl Emniyet Müdürü H.Turgut Yıldız, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, ETB Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Fırat, bazı kamu kurumlarının temsilcileri ile STK’ların yönetim kurulu ve meclis üyeleri katıldı.
Yemeğin ardından üç STK’nın yönetim kurulu başkanları kısa bir konuşma yaptı. Erzurum’a yaptığı hizmetlerden dolayı Vali Öztürk’e teşekkür eden ESOB Başkanı Rasim Fırat, 4 yıllık görev süresince Vali Öztürk’le bir ağabey-kardeş ilişkisi içerisinde olduklarını ve o şekilde çalıştıklarını belirterek, kendisinden her zaman yakın ilgi gördüklerini söyledi.
ETSO Başkanı Lütfü Yücelik de konuşmasında, vedalaşmanın zor olduğunu ifade ederek, “Sayın valilimiz Erzurum’da görev yaptığı süre içerisinde tüccarımızla, sanayicimizle, esnafımızla çok iyi ilişkiler içerisinde oldu, iyi çalışmalar yaptı. Şehrimize önemli bir vizyon kazandıran 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları’na çok büyük emeği geçti. Zaman zaman şehrimizde düzenlenen toplantılarda, ilimizin ekonomisiyle ilgili yaptığı doğru ve yerinde tespitlerle bir sivil toplum kuruluşunun başkanı gibi sorunları en yetkili makamlara iletti, bizim bu konudaki çabalarımıza her zaman destek verdi. Erzurum halkı olarak kendisini daima minnet ve şükranla anacağız” diye konuştu.
ETB Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu da, Vali Öztürk’ün Erzurum’un gelişmesi ve kalkınması için özveriyle görev yaptığını belirterek, “Erzurum için yaptığımız her çalışmada kendisini yanımızda ve yakınımızda gördük. Bu bize güç ve motivasyon verdi. Kendisine Antalya’daki yeni görevinde başarılar diliyorum. Erzurum ekonomisinin güçlenmesi için güç birlikteliği çok önemli. Bu konuda Erçimsan Holding çok güzel bir örnek. Bu örneklerin çoğalması lazım… Ülkemiz nasıl 2023’te dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeyi hedefliyorsa, biz de Erzurum olarak 2023 yılında en gelişmiş iller arasında yer almak için kendimize bir hedef koymalıyız” dedi.
Programda son konuşmayı Vali Sebahattin Öztürk yaptı. Konuşmasına, “Artık Erzurumluların Antalya’da bir hemşehrisi daha var” diyerek başlayan Vali Öztürk, Erzurum’dan ayrılacak olmanın burukluğunu yaşadığını söyledi. Görev süresi içerisinde, her üç STK ile de uyum içerisinde çalıştığını kaydeden Vali Öztürk, Erzurum ekonomisinin daha da güçlenmesi için herkesin taşın altına elini sokmasının şart olduğunu vurguladı. Erzurum’un dış ticarete de ağırlık vermesinin çok önemli olduğunun altını çizen Vali Öztürk, özellikle İran ile ticaret hacminin artırılması gerektiğini dile getirdi. Vali Öztürk konuşmasının ardından yemeğe katılanlardan helallik istedi.
Program sonunda ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik Vali Öztürk’e bir pirinç semaver, ETB Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu altın kaplamalı Oltu taşı tespih ve ESOB Başkanı Rasim Fırat da, gümüş işlemeli bir ayna hediye etti.

 
Necmi Abi Oltulularla buluştu
 
Gaziler’den Kıbrıs nostaljisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meclis Altıparmak’ı uğurladı
Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, İl Genel Meclisi’ne veda ziyaretinde ...
Altıparmak basınla vedalaştı
Son Valililer kararnamesiyle Erzurum Valiliğine atanan Antalya Valisi ...
‘AVM önü inşaatıyla alakamız yok’
İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Taşkesenligil, “Dumlu AVM önünde yapılan ...
 
Altıparmak’a EXPO övgüsü
Hisarcıklıoğlu,Altıparmak'a, “Antalya’nın EXPO’yu kazanmasında, sürecin ...
Los Angeles Erzurum’u tanıdı..
Amerika Birleşik Devletleri’nin Los Angeles kentinde düzenlenen Anadolu ...
Erzurum Gül'ü ağırladı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’ün himayesinde yürütülen ...
 
Milli coşkuyu yürekten paylaştılar
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dün tüm yurtta olduğu ...
Oltu İHL Proje Heyeti İtalya’dan döndü
İtalya’da bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunan Oltu İHL Proje Ekibi, ...
Esmer'den 19 Mayıs Mesajı
Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva