ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>GUNCEL
29 Aralık 2009 Salı - 01:37

Öztürk’e Yakutiye Brifingi

İHA/Vali Öztürk Yakutiye İlçesini ziyaret etti. Kaymakam Yüksel Çelik’ten brifing alan Vali Öztürk ilçenin sorunlarını dinledi. Çelik, ilçenin sosyal, eğitim ve sağlık konularında bilgiler verdi.

Öztürk’e Yakutiye Brifingi

 Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk Yakutiye İlçesini ziyaret etti. Kaymakam Yüksel Çelik’ten brifing alan Vali Öztürk ilçenin sorunlarını dinledi.Vali Sebahattin Öztürk’ü makamında ağırlayan ve brifingini sunan Kaymakam Çelik, ilçenin sosyal, eğitim ve sağlık konularında bilgiler verdi.
//YAKUTİYE’NİN ÖZELLİKLERİ
İlçe nüfusunun yüzde 99’unun şehir merkezinde yaşadığını ifade eden Kaymakam Çelik okur - yazar oranın ise yüzde 97’ye ulaştığını söyledi.
Kaymakam Çelik brifinginde şu bilgileri verdi: “İlçemizde, özellikle kırsal kesimde halk geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlamaktadır. İlçemizde belirgin bir işsizlik vardır, bu yoğun işsizlik nedeniyle nüfus göçü yaşanmaktadır. İlçemize bağlı köylerimizin hepsinde elektrik mevcuttur. Köylerimizin içme suyu durumu ise 10 köyümüz de şebeke suyundan yararlanmaktadır 10 köyümüzde de kanalizasyon mevcuttur.”
//İLÇEDEKİ ÖĞRENCİ SAYISI
İlçedeki eğitim durumu hakkında da bilgiler veren Kaymakam Çelik: “İlçemizin, 1 Pansiyonlu Yatılı İlköğretim Okulu, 2 Özel İlköğretim okulu. 1 anaokulu, 22’si Birleştirilmiş Sınıflı İlköğretim Okulu olan 79 İlköğretim Okulu, 18 Ortaöğretim Okulu olmak üzere toplam 101 Okulu, diğer kurum ve özel öğretim kurumları ile 155 hizmet birimi mevcuttur.
Orta Öğretimde18 okuldan, 6 tanesi Genel Lise, 5 tanesi Mesleki Lise, 4 tanesi Anadolu Lisesi, 1 Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, 1 Sağlık Meslek Lisesi, 1 Özel Bilkent Laboratuar Lisesi mevcuttur.
Ayrıca İlköğretim kurumlarında, İlçemizde İşitme Engelliler İlköğretim Okulu ile Özel Eğitim Meslek Lisesi öğretime devam etmektedir.
Okullarımızda, toplam 42 bin 263 öğrenci eğitim ve öğretim görmektedir” diye konuştu.
//İLÇEDE 15 AİLE HEKİMLİĞİ SAĞLIK MERKEZİ VAR
Yakutiye İlçesindeki sağlık kuruluşları hakkında da bilgiler aktaran Kaymakam Yüksel Çelik, İlçe Sağlık Grup Başkanlığı’nın Numune Hastanesine ait eski binanın (Şerif Efendi Polikliniği) üst katında hizmet verdiğini söyledi. Sağlık Grup Başkanlığına, 3 Hastane (Bölge Eğitim Ve Araştırma Hastanesi, Numune Hastanesi ve Palandöken Devlet Hastanesi), 1 Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 1 Verem Savaş Dispanseri ve 15 Aile Sağlığı Merkezi’nin bağlı bulunduğunu vurgulayan Kaymakam Çelik, “İlçemizde Toplum Sağlığı Merkezinde 1 Sağlık Grup Başkanı, 5 Doktor, 2 Şef, 2 Ayniyat Saymanı, 4 Sağlık Memuru, 1 Sağlık Teknikeri, 9 Çevre Sağlık Teknisyeni, 7 Hemşire, 5 Ebe, 6 Laboratuar Teknisyeni, 2 Tıbbı Sekreter,2 Memur ve 10 Hizmetli çalışmaktadır. İlçemizde 15 Aile Hekimliği Sağlık Merkezi kurulmuştur” dedi.
//KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ ÇALIŞMALARI…
Kaymakam Çelik: “İlçemiz Köylere Hizmet Götürme Birliği mevcut 10 köyün katılımı ile 2008 yılında kurulmuş olup, Kaymakamlığımız Hizmet binasında faaliyetlerini sürdürmektedir.
2009 Yılı KÖYDES kapsamında. Erzurum Çat, Hınıs, Horasan, Karaçoban, Karayazı, Köprüköy, Pasinler ve Tekman İlçelerine bağlı muhtelif köy yollarının birinci kat asfalt sathı kaplama yapım işi, Tahsisat Komisyonu kararı doğrultusunda İlçemiz Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından İhalesi yapılarak, iş geçici kabulü yapılmıştır.
Köylere Hizmet Götürme Birliğince 1 köyümüzün kanalizasyon şebekesi, İller Bankası ve İl Özel İdaresi ödeneği ile yaptırılmış olup, 1 köyümüzün de kanalizasyon onarımı yapılmıştır”
//SYDV FAALİYETLERİ…
“2009 yılı içerisinde 7 bin 128 öğrenciye eğitim yardımı ve 3bin 499 vatandaşa da nakdi gıda, nakdi barınma yardımı yapılmıştır.
İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Kaymakamlığımız SYDV işbirliği ile hazırlanan Çocuk Evleri Projesi hayata geçirilmiştir. Bu hizmetleri 7 personelimiz ile vermekteyiz.”
//PERSONEL SORUNU
Brifingin son bölümünde ilçenin sorunlarını Vali Öztürk’e aktaran İlçe Kaymakamı Yüksel Çelik personel sıkıntısı yaşadıklarını belirtti. İş ve İşlemlerin daha hızlı yürütülmesi için bu sorunun aşılmasının gerekli olduğunu da ifade eden Kaymakam Çelik: “Genel olarak ilçe birimlerinde personel yetersiz olup, boş kadrolara atama yapılması halinde iş ve işlemlerin yürütülmesi etkinleşecektir.
Kamu hizmetlerinde kaliteyi artırmak, personelin performansını yükseltmek amacıyla çalışma mekânlarının bakım ve onarımının yapıldığı, bürolarda ihtiyaç duyulan bilgisayar, masa, koltuk vs. araç gereçlerin kısmen temin edildiği; İlçe İdare Şube Başkanlarıyla yapılan toplantılarda Kamu hizmetlerinin kaliteli, hızlı ve vatandaş odaklı olması, hastane, karakol, nüfus, maliye gibi vatandaşa doğrudan hizmet sunan birimler başta olmak üzere, bütün kamu kuruluşlarında hizmetlerin sürekli olarak iyileştirilmesinin gerektiği birim amirlerinin ve bütün kamu personelinin temel sorumluluğu olacağı hususları, İlçe birim amirlerine bildirilmektedir” diye konuştu.
İlçenin kuruluşundan bu tarafa yapılan çalışmaların memnuniyet verici olduğunu belirten Vali Sebahattin Öztürk ise sorunların zaman içerisinde çözüleceğini ifade etti. Yakutiye İlçesinde görev yapan Kurumların İlçe Müdürleriyle de sohbet eden Vali Öztürk, hizmetin vatandaşa ulaşmasında kurumların özveri ile görev yaptığını kaydederek Erzurum’un her geçen gün gelişip büyüdüğünü vurguladı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yaşanılır Köy Projesi’nde talep patlaması
CİHAN/Köylerdeki konutların daha modern, köyün daha derli toplu bir görünüme ...
Dadaşlar ‘Sıla Gecesi’nde buluştu
Kocaeli’nde Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı’nın düzenlediği sıla ...
Büro Memur- Sen Genel Kurul’a gitti
CİHAN/Memur Sen'e bağlı Büro Memur- Sen Erzurum Şubesi 1'inci Olağan Kongresi'nde ...
 
EBK kesimlerinde sorun yok
CİHAN/Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Et Balık Kurumuna bu yılın Temmuz ...
Hizmette Belediye-Muhtar işbirliği
İHA/Yakutiye İlçe Belediyesi’nde, belediye sınırları içerisinde bulunan ...
MMO 2010 Yol Haritasını belirledi
GHA/Makina Mühendisleri Odası (MMO) Erzurum İl Temsilciliği üyeleri, ...
 
'Her şey vatan için'
IŞIK ÇAPANOĞLU (İHA) – "Türkiye Şehitlerine Yürüyor" sloganıyla bu sene ...
"Sarıkamış" ağlattı
İHA/Bursa'da Uludağ Üniversitesi ile Kars, Bursa, Ardahan, Iğdır Dernekleri ...
Enerji yatırımları hız kazandı
GHA/Erzurum’da enerji altyapı yatırımları için 40 milyon TL tutarında ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva