ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
19 terörist etkisiz hale getirildi
19 terörist etkisiz hale getirildi
Aras coştu
Aras coştu
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
HABERLER>SİYASET
17 Aralık 2013 Salı - 14:36

Öztürk Kanada ziyaretini değerlendirdi

TBMM Türkiye Kanada Parlamentolararası Dostluk Grubu heyetinin Kanada'da temaslarda bulunarak, iki ülke arasında bir süredir artan ziyaretlerle canlanmaya başlayan Türkiye-Kanada ilişkilerinde Serbest Ticaret Anlaşması yönünde adımlar atıldığını belirtildi.

Öztürk Kanada ziyaretini değerlendirdi

~~ANTALYA (İHA) - TBMM Türkiye Kanada Parlamentolararası Dostluk Grubu heyetinin Kanada'da temaslarda bulunarak, iki ülke arasında bir süredir artan ziyaretlerle canlanmaya başlayan Türkiye-Kanada ilişkilerinde Serbest Ticaret Anlaşması yönünde adımlar atıldığını belirtildi.
Önceki hafta AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak başkanlığında, başkan yardımcısı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, grup üyeleri AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ve MHP Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk'ten oluşan heyet, Türkiye'nin Ottawa Büyükelçiliğinin hazırladığı program kapsamında görüşmeler ve ziyaretler gerçekleştirdi.
Türkiye-Kanada Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, Türkiye’den Kanada’ya ilk Parlamento Dostluk Grubu ziyaretinde, eğitim, turizm, madencilik, inşaat, lojistik, bankacılık, enerji, ulaşım, havacılık, nükleer, elektronik, sağlık cihazları vb. konularda kısa-orta-uzun vadede olumlu sonuçlar doğuracak görüşmelerde bulunduklarını söyledi. Badak, tüm görüşmelerde Antalya’nın turizmdeki gelişmişliğine değindiklerini ve heyet olarak Kanada Federal Parlamentosu’nun, genel kuruldaki soru-cevap oturumunu izlediklerini anlattı. Badak, “Başbakan Stephen Harper ve bakanların da bulunduğu bu oturumu, locadan izlemeye geldiğimizde, Meclis Başkanı Andrew Scheer’in genel kurulu daveti üzerine tüm salon ayağa kalktı ve heyetimizi alkışlayarak selamladı. Aynı teveccühü davetli olduğumuz senatoda Senato Başkanı Noel Kinsella’nın anonsu ve daveti üzerine salonda hazır bulunan tüm senatörler tarafından ayakta alkışlarla karşılanarak ülkemize gösterilen önemin şahidi olduk” diye konuştu.
Heyetin 1 hafta boyunca sürdürdüğü yoğun temaslar sırasında, Senato Dış ilişkiler ve Dış Ticaret Komitesi Üyesi Senatör Anne Cools’un hazırladığı raporu, komitenin senato genel kuruluna oybirliği ile sunduğunu hatırlatan Sadık Badak, şunları söyledi:
“Bu raporda komite federal hükümete, Türkiye-Kanada ilişkileri konusunda 6 tavsiyede bulunuyor. Türkiye ile her alanda sıcak ve yakın ilişkiler kurulması, Türkiye’yi stratejik ticari öncelikli ülke sınıfına alan Kanada Hükümeti’nin serbest ticaret anlaşması görüşmelerine derhal başlaması, iki ülke iş dünyasının üçüncü ülkelerde ortak işler yapması, iki ülke gençliği arasında mobilizasyonun geliştirilmesi, teknoloji ve eğitim alanlarındaki dış politikaların geliştirilmesi ve tüm işbirliği alanlarında mutabakat zaptı düzenlenmesi olarak özetleyebileceğimiz bu maddeler, parlamentoların ülkelerimiz arasındaki ilişkilere verdiği önemi yansıtıyor.”
Badak, Senato Başkanı Noel Kinsella, Avam Kamarası Başkanı Andrew Scheer, Uluslararası Ticaret Bakanı Parlamento Sekreteri Erin O’toole, Dışişleri Bakanı Parlamento Sekreteri Deepak Obhrai, Kanada Parlamentosu Doğal Kaynaklar Komitesi Başkanı Leon Benoit ve Komite Üyeleri, Kanada Parlamentosu Dışişleri Komitesi Başkanı Dean Allison, Uluslararası Ticaret Komitesi Başkanı Rob Merrifield, Senato Dışişleri ve Uluslararası Ticaret Komitesi Başkanı Senatör Raynell Andreychuk ve diğer komite üyeleri, Milletvekili Dave Van Kesteren başkanlığındaki Kanada Parlamentosu Türkiye Dostluk Grubu üyeleri başta olmak üzere Kanada’da iktidardaki Muhafazakar Parti, ana muhalefetteki Yeni Demokrat Parti (NDP) ve Liberal Parti’li çok sayıda milletvekili ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyledi.
Ottawa’da Anadolu Kültürleri Federasyonu tarafından düzenlenen 1. Kanada-Türki Topluluklar İş Forumuna katılıp, Türk toplumu ile bir araya geldiklerini anlatan Badak, heyetten bir grubun da, aynı gün Toronto’da Türkiye-Kanada Ticaret Odası’nın (TCCC) açılışında hazır bulunduğunu, ayrıca Montreal ve Toronto’da yaşayan yaklaşık 50 bin yurttaşımızın temsilcileriyle de görüşmeler yaptıklarını ve ASALA tarafından şehit edilen Albay Atilla Altıkat anısına geçen yıl yaptırılan anıtı ziyaret ettiklerini söyledi.
 

 
Emniyetten 4 hırsızlık operasyonu
 
Palandöken’e takvimli tanıtım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EKDV’de yönetim değişti
Erzurum Kültür ve Dayanışma Vakfı üyeleri olağan genel kurul toplantısında yeni başkanını seçti.
Sekmen belediyecilik hedeflerini paylaştı
AK Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Sekmen, göreve ...
Sekmen TYB üyeleriyle buluştu
AK Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Sekmen, STK ziyaretlerine devam etti.
 
Sekmen sanayicilerle istişare etti
Ak Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Sekmen, beraberinde ...
İlçelerde meraklı bekleyiş
AK Parti’de Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Mehmet Sekmen’in açıklanmasından ...
Avukatlar sandığa gitti
200 avukatın oy kullandığı seçim öncesi konuşan Baro Başkanı Faruk Terzioğlu, ...
 
Karaman’a Erzurum doğumlu aday
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Karşıyaka ...
Büyükşehir Türbe’de restaurant açtı !!
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Abdurrahman Gazi Türbesi'nde ...
Güngör, hizmet hedeflerini açıkladı
Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Palandöken Belediye Başkanlığı için aday ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva