ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ağırman’dan Oltulu sporculara destek
Ağırman’dan Oltulu sporculara destek
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
Çakmak: ‘Hemşirelik çok kutsal bir meslek’
Çakmak: ‘Hemşirelik çok kutsal bir meslek’
Yaz'ı beklerken, kış geldi, çattı
Yaz'ı beklerken, kış geldi, çattı
Kaçak sigara operasyonu: 10 gözaltı
Kaçak sigara operasyonu: 10 gözaltı
HABERLER>SPOR
29 Kasım 2011 Salı - 08:30

Özkal Erzurum’u gururlandırdı

Erzurum, uzun yıllar boksta hasret kaldığı başarıya Yakutiyespor'un başarılı ismi Erol Özkal ile kavuştu. Yakutiyespor Boks Takımının başarılı ismi Erol Özkal, 75 kiloda 55 sporcuyu geride bırakarak büyüklerde Türkiye şampiyonu oldu. Antrenör Cumali Yılmaz, 10 yıldan fazladır Erzurum'un boksta böyle bir başarı yakalayamadığını söyledi. Türkiye şampiyonu Erol Özkal, başarıya uzandığı eldivenlerini Yakutiyespor Başkanı Ferhat Mergan'a hediye etti.

Özkal Erzurum’u gururlandırdı

ERZURUM (İHA) - Erzurum, uzun yıllar boksta hasret kaldığı başarıya Yakutiyespor'un başarılı ismi Erol Özkal ile kavuştu. Yakutiyespor Boks Takımının başarılı ismi Erol Özkal, 75 kiloda 55 sporcuyu geride bırakarak büyüklerde Türkiye şampiyonu oldu. Antrenör Cumali Yılmaz, 10 yıldan fazladır Erzurum'un boksta böyle bir başarı yakalayamadığını söyledi. Türkiye şampiyonu Erol Özkal, başarıya uzandığı eldivenlerini Yakutiyespor Başkanı Ferhat Mergan'a hediye etti.
TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU
Yakutiyespor Kulübü Boks takımı yıllar sonra büyüklerde Türkiye şampiyonu çıkararak, Erzurum'u mutluluğa boğdu. Sporun çeşitli alanlarında başarıya odaklanan Yakutiyespor Kulübü bu başarıyla Erzurum'a uzun yıllar sonra şampiyonluk getirdi. 20-27 Kasım tarihleri arasında Urfa'da düzenlenen Büyükler Türkiye Şampiyonasına 3 sporcuyla katılan Yakutiyespor Boks Takımı, 75 kiloda altın madalya kazanmayı başardı. Miniklerde Türkiye şampiyonu olarak 14 yaşında bokstaki ilk başarısını elde eden Erol Özkal, ardından yıldızlar, gençler ve büyüklerde Türkiye şampiyonu olarak istikrarlı bir başarının da örneğini gösterdi. Şampiyon olduğu boks eldivenlerini Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'a hediye etmek isteyen Erol Özkal, Başkan Korkut'a verilmek üzere eldivenlerini Başkan Vekili ve Yakutiyespor Kulübü Başkanı Ferhat Mergan'a teslim etti.
ALTIN MADALYA BAŞARISI
Urfa'da 20-27 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Türkiye şampiyonasında 75 kiloda Erol Özkal'ın, 55 rakibi bulunuyordu. Fenerbahçe Spor Kulübü Boks takımının boksörünün de yer aldığı müsabakalar sonrası Erol Özkal, altın madalyayı kazanmayı başardı. 10 yıldan fazla bir süredir boksta başarının gelmediğini belirten Erol Özkal'ın antrenörü Cumali Yılmaz, "Ben 10 yıldır antrenörlük yapıyorum, böyle bir şampiyonluk hatırlamıyorum. 10 yıldan fazla bir süredir Erzurum büyüklerde başarı sağlayamıyordu. Onun için Erol'un başarısı çok önemlidir" dedi.
YAKUTİYESPOR’DA SEVİNÇ
Erol Özkal, altın madalya kazanmasına en çok bağlı olduğu kulübün başkanı sevindi. Yakutiyespor Kulübü Başkanı Ferhat Mergan, kendisini ziyaret ederen Erol Özkal için, "İnşallah daha büyük başarılara imza atacak" derken, 2012 yılında Londra'da yapılacak olan Olimpiyatlar için hedef gösterdi. Mergan, "Biz gençliğe ve spora yatırım yapmak istiyoruz. Toplumların sağlıklı gelişimi spordaki başarıyla orantılıdır. Biz gençlerin sporun çeşitli dallarında başarılı olmasını istiyoruz. Bunun için de başarılı bir idol gerekiyor. Erol bu işi başlattı. Herkese başarısı ve ahlakıyla örnek teşkil etmesini umuyorum. Erol, başarısının yanında disiplinli bir yaşamı ve ahlaki özellikleriyle dikkat çekiyor. Başarı daha çok ahlaki yapıdan gelir. Altın aldığı eldivenlerini bana verdi, onun adına her an yanımızda olan ve başarımızda önemli yeri olan Belediye Başkanımız Ali Korkut'a ileteceğim. Erol'un spor yaşamını takip edeceğiz. Olimpiyatlara giderek Erzurum'u ve Türkiye'yi temsil etmesini çok isteriz. Bütün beklentimiz bu. Başarı ondan, destek bizden" ifadelerini kullandı.
Erzurum'un uzun yıllar hasret kaldığı büyüklerde elde edilen şampiyonluğun sahibi Erol Özkal, hedefinin 2012 Londra olimpiyatları olduğunu söylüyor. Nisan 2012'de düzenlenecek olimpiyat ön eleme maçlarına hazırlanacağını belirten Özkal, "İstanbul'da düzenlenecek olan Olimpiyat vize maçlarında başarı elde ederek olimpiyatlara katılacağız. Vize maçlarına Avrupa ülkelerinin katılımıyla gerçekleşecek." dedi.

 
Kış sporlarında Palandöken farkı
 
BSO 6 aralıkta konser verecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’un karate vizyonu parlak
Karate camiası 7. Bölge Temsilcisi Ahmet Çelebi başkanlığında bir zirve ...
Buz Hokeyi hakem kursu tamamlandı
Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu tarafından Erzurum’da açılan Buz Hokeyi ...
Erzurum eskrimcileri ağırladı
Türkiye Eskrim Federasyonu Faaliyet Programı’nda yer alan Erzurum Açık ...
 
B.Belediyesispor hedef büyüttü
Erzurum Büyükşehir Belediyespor'da Pazar günü alınan Dardanelspor galibiyetinin ...
Curlingte Narman damgası
Curling Ligi'nde mücadele eden Narmanspor bayan takımı, İstanbul Teknik ...
Voleybol’da galibiyet hasreti
Aroma Bayanlar Voleybol 3. Ligi C gurubunda Elazığ DSİspor 4 maçta aldığı ...
 
B.Belediyesispor üç puanı üç golle aldı
Dardanelspor’u 3- 0 yenen Büyükşehir Belediyesispor, 13 maçta aldığı 4 ...
Buz Pateni sporda ilgi odağı
Geceleri hava sıcaklığının eksi 20-25 dereceye kadar düştüğü Erzurum'da ...
Eskrimin nabzı Erzurum’da atacak
Türkiye Eskrim Federasyonu faaliyet programında yer alan, Erzurum Gençlik ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva