ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>BÖLGEDEN
27 Ağustos 2021 Cuma - 03:44

Özhaseki: ‘Seçimler zamanında yapılacak’

Özhaseki, Malatya'da katıldığı programda yaptığı açıklamada, yerel ve genel seçimlerin zamanında yapılacağını söyledi. Göçmen konusuna da değinen Özhaseki, "Burası göçmen kampı değil. O konuda sıcak bakmadığımızı defalarca söylüyoruz" dedi.

Özhaseki: ‘Seçimler zamanında yapılacak’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Malatya'da katıldığı programda yaptığı açıklamada, yerel ve genel seçimlerin zamanında yapılacağını söyledi. Göçmen konusuna da değinen Özhaseki, "Burası göçmen kampı değil. O konuda sıcak bakmadığımızı defalarca söylüyoruz" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, muhalefetin bir özgüven patlaması yaşadığını belirterek erken seçim istendiğini, ancak yerel ve genel seçimlerin zamanında yapılacağını söyledi. Afgan göçmen konusuna da değinen Özhaseki, “Afgan göçmen konusunda da ülkeye gelmemeleri hususunda elimizden geleni yapıyoruz. Bu konuda batının kendine has bir takım iç kendi siyasi dengeleriyle yaptıkları konuşmaları kınıyoruz, kendilerine geri iade ediyoruz. Burası göçmen kampı değil. O konuda sıcak bakmadığımızı defalarca söylüyoruz” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, bir takım ziyaretlerde ve incelemelerde bulunduğu Malatya’da AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Ziyarette açıklamalarda bulunan Özhaseki, 1946 yılının Türk siyasi tarihinde bir dönüm noktası olduğunu belirterek, “Siyasette dönüm noktaları vardır. Belediyecilikte de dönüm noktası 1994 yılıdır. Örneğin 1946 unutulmaz. Türk siyasi tarihinde neden ondan önce sana ait. Bir tek parti dönemi vardı. İnsanın iradelerine saygı gösterilmezdi. Hatta oy ile seçim başına gelmek tarif edildiğinde bile milletin açıkta oy kullanması gizlide sayılması gibi kararlarda alınırdı. Ama çok partili sisteme geçiş gerçekten bir devrim niteliğindedir. Belediyecilikte de 1994 yılı unutulmaz. İstanbul’da Cumhurbaşkanımız bizler de Anadolu’da birçok yerde iş başına gelmesi ile birlikte millet hizmet ile karşılaştı. Hizmet belediyeciliğini duydu. Öncesine ait ne vardı, özelikle sol belediyelerde ideolojik, takıntılı, militan bir kadrolaşma vardı. Hizmette hiç akıllarına gelmezdi. İstanbul’da çöp dağları olurdu kimsenin umurunda olmazdı” dedi.
"SEÇİMLER ZAMANINDA YAPILACAK"
Muhalefetin özgüven patlaması yaşadığına değinen Özhaseki, AK Parti’nin politikasının hizmet politikası olduğunu belirterek, “Muhalefet bir özgüven patlaması yasayarak erken seçim diye bağırsa da millete soruluyor. Sorunlar var ve size göre kim çözer. Yine Recep Tayip Erdoğan ve AK Parti diyor. Yerel ve genel seçimler zamanında yapılır. Herkesin tıraşı önüne düşer. Yine biz belediyecilik tarafında birkaç şey söyleyecek olursak, bizim yıllardır izlemiş olduğumuz politika hizmet politikası” ifadelerini kullandı.
“ARADAN 2-3 SENE GEÇTİ, ŞU ANA KADAR TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYDUKLARINI GÖRMEDİK”
Adana’da açılışı yapılan kreşe değinen Özhaseki, CHP yönetimindeki belediyelerin hizmet üretemediklerini belirterek, “Son seçimlerde o günün şartları, psikolojisi biraz farklıydı. Ankara, İstanbul, Adana gibi vilayetlerde CHP seçimleri aldı, hayırlı olsun. Milletin iradesine hep saygı duyarız ama yakınlarda izliyoruz. Ankara ve İstanbul’da özellikle altını çizerek söylüyorum, aradan 2 buçuk 3 sene geçti şu ana kadar taş üstüne taş koyduklarını görmedik. Eğer bir hizmet varda biz göremiyorsak lütfen söylesinler. Biz de onun farkında olalım. Daha bir iş yaptıklarını gören olmadı. Haklarını yemeyelim, bir iki heykel açtıklarını gördüm. Geçen de Adana’da tek katlı bir kreş yapıyorlardı, Suphanallah boncuğu gibi 9 tanesi dizilmiş temel atıyorlardı. Onu gördüm. Bunun dışında da bir hizmetlerini görmedim. Ama yaptıkları çok güzel bir iş var, oda algı operasyonu. Bunu iyi öğrendiler” ifadelerine yer verdi.
“BATININ KENDİNE HAS BİR TAKIM İÇ KENDİ SİYASİ DENGELERİYLE YAPTIKLARI KONUŞMALARI KINIYORUZ”
Avrupa devletlerinin siyasi liderlerinin yaptıkları konuşmalara tepki gösteren Özhaseki, Türkiye’nin göçmen kampı olmadığını ifade ederek, “Afganistan meselesinde Sayın Cumhurbaşkanımız ve Dışişleri ekibi, devlet olarak daha doğrusu teyakkuz halinde takip edilen bir ortam var. Herkes olanı, biteni biliyor. Nihayetinde bizim için önemli olan Türkiye Cumhuriyeti’dir, Türk Milletidir. Bir taraftan menfaatleri, bir taraftan da onurudur. Orada alınan kararlar günü birlik takip neticesinde verilmektedir. Bundan dolayı da mutluluk duyuyoruz. Afgan göçmen konusunda da ülkeye gelmemesi hususunda elimizden geleni yapıyoruz. Bu konuda batının kendine has bir takım iç kendi siyasi dengeleriyle yaptıkları konuşmaları kınıyoruz, kendilerine geri iade ediyoruz. Burası göçmen kampı değil. O konuda sıcak bakmadığımızı defalarca söylüyoruz. Şu an yerel yönetimlerimizi ilgilendirecek kadar da göçmen boyutu olduğunu düşünmüyorum. Olursa da tedbir alınır. Bu konuda devlet olarak da üzerimizde düşeni yapıyoruz” şeklinde konuştu.

 
TÜİK İnternete erişim verilerini paylaştı
 
Erzurum aşı oranı yüzde 68.0’e çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yakalanan düzensiz göçmenler sınır dışı edilecek
Kars’ta yakalanan 40 düzensiz göçmen, Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla ...
Kayıp  işçiyi arama çalışmaları devam ediyor
İspir ilçesinde 20 gün önce şiddetli yağmur sonrası Çamlıkaya Mahallesi'nde ...
‘Oğulsuz yaşayabiliriz ama devletsiz yaşayamayız’
Kahramanmaraşlı Şehit Polis Memuru Duran Melemir’in katil zanlısının yakalandığını ...
 
BKİ ve Ajanslar’dan bölgesel kalkınma gündemi
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Bölge Kalkınma İdareleri ile DAP ...
Sayan’dan HDP’ye sert tepki
Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, sosyal medya hesabından HDP’ye seslenerek, ...
Şehit Fethi Sekin'e vefa
Elazığ'ın Baskil İlçe Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz ve kaymakamlık personelleri, ...
 
 İspir Kastamonu Bozkurt için kenetlendi
11 Ağustos’ta Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde şiddetli yağışların ardından ...
Şenkaya Belediyesinden örnek destek
Şenkaya Belediyesi 1900 rakımda ürettiği sebze ve ürünlerden elde ettiği ...
Bir köy karantinaya alın
Dünyayı etkisi altına alan Covit-19 virüsü nedeniyle Ardahan’ın Posof ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva