ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
31 Aralık 2015 Perşembe - 06:05

Özdemir Çocuk Koruma sürecini paylaştı

Sokakta çalışan çocuklarının istihdamına yönelik çalışmalar yapılacağını belirten Özdemir, Emniyet İl Müdürlüğü, Belediyeler ve İş Kur ile iş birliği içerisinde çocukların sokakta çalışmasının önüne geçileceğini söyledi.

Özdemir Çocuk Koruma sürecini paylaştı

Erzurum’da 2015 yılının son Çocuk Koruma Kanunu İl Koordinasyon toplantısı yapıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde, Vali Yardımcısı Hatice Bayar Özdemir, başkanlığında düzenlenen Çocuk Koruma Kanunu İl Koordinasyon Toplantısına, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, İl Müdür Yardımcısı Cemil İlbaş, Şube Müdürü Nurullah Taşçı, Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi Müdürü İdris Şahin, İŞ KUR Şube Müdürü Münir Aktepe, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Turan Bağaçlı, İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Zekeriya Deniz, Yakutiye Kaymakamlığı Yazı İşler Müdürü Fethi Yurttaş, Tortum Sosyal Yardımlaşma ve Yardımlaşma Vakfı Müdürü Faruk Dürlü, Şenkaya Sosyal Yardımlaşma ve Yardımlaşma Vakfı Müdürü İbrahim Abdi Öztaş, Uzundere Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Bülent Olur, Palandöken Gençlik Hizmetleri Müdürü Köksal Kaçmaz, Erzurum İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Yüksel Doğru, Erzurum İl Müftülüğü Şube Müdürü Zafer Güneş, Köprüköy Sosyal Yardımlaşma ve Yardımlaşma Vakfı Müdürü Mustafa Dağdemir, Oltu Kayakamlığı Şefi Adem Gürgür, Olur Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Ali Yalçın, Palandöken Kaymakamlığı Yazı işleri Müdürü Mesude Dikbaş, Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Adnan Küçükoğlu, Pazaryolu Sosyal Yardımlaşma ve Yardımlaşma Vakfı Müdür Vekili İmren Çilem Yağlı, Tekman Kaymakamlığı Proje Ofisi Başkanlığı Banu Akın, Pasinler Sosyal Yardımlaşma ve Yardımlaşma Vakfı Müdürü Levent Aydın, Karayazı Milli Eğitim Müdürü Muhlis Çiçek, Palandöken İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Doğrucan, Denetimli Serbestlik Müdürü Mehmet Aslan, Büyükşehir Belediyesi ESMEK Şube Müdürü Serpil Keser, Yakutiye Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nazan Soysal katıldı.

SOKAKTA ÇALIŞAN ÇOCUKLARA İSTİHDAM SAĞLANACAK

Vali Yardımcısı Özdemir, burada yaptığı konuşmada çocuklara hizmet veren kurumlarının koordinasyonunu sağlamak ve bu alandaki eksikleri gidermek için çocuk koordinasyon toplantısının yapıldığını ifade etti.

Sokakta çalışan çocuklarının istihdamına yönelik çalışmalar yapılacağını belirten Özdemir, Emniyet İl Müdürlüğü, Belediyeler ve İş Kur ile iş birliği içerisinde çocukların sokakta çalışmasının önüne geçileceğini söyledi.

Sokakta çalışan çocukların istihdamı konusunda belediyelerin atölyelerinden yararlanılabileceğini anımsatan Özdemir, ‘’İl Emniyet Müdürlüğü, Belediyeler ve İŞ KUR ortak çalışma yaparak, sokakta çalışan çocuklar topluma kazandırılacak. Bu amaçla belediyelerin atölyelerinden yararlanmayı planlıyoruz. Halı dokuma atölyesi sokakta çalışan çocukların istihdamında önemli bir yer edinebilir’’ dedi.

İl Müftülüğünün hayata geçirdi camilerde çocuk saati programının Çocuk Koruma kanunu İl Koordinasyon toplantısında alınan kararla gündeme geldiğini anımsatan Özdemir, kurul kararlarının çocuk hizmetlerinin güncellenmesinde önemli bir yer edindiğini söyledi.

Çocuk suçlarının önüne geçilmesi konusunda önleyici hizmetlere yoğunlaşılacağını belirten Özdemir, çocuk eğitimlerinde ergenlik ve madde bağımlılığı konularının da yer alacağını söyledi.

ERZURUM ÇOCUK HİZMETLERİ İL KATALOĞU HAZIRLANIYOR

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdulhakimoğulları, kurumun çocuk hizmetleri konusunda açıklamalarda bulundu.

Abdulhakimoğulları, Aile Eğitim Programı( AEP) kapsamında çocuklara yönelik eğitimlerde verildiğini belirterek, ilçelerdeki AEP çalışmalarının ilçe kaymakamlıklarıyla iş birliği içerinde 2016 yılında da devam edeceğini ifade etti.

Çocuklara yönelik eğitimlerin çocuk suçlarının önlenmesi açısından son derece önemli olduğunu belirten Abdulhakimoğulları, kurum tarafından hazırlanan Erzurum Çocuk Hizmetleri il kataloğunda çocuk hizmeti veren kurumların çalışmalarına yer verildiğini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı İlbaş ise yaptığı sunumda, 5395 sayılı çocuk koruma kanuna göre koruyucu ve destekleyici tedbirler ile uygulayıcı kurumlar konularında bilgi paylaşımında bulundu.

İl Koordinasyon toplantısı görüş ve önerilerin paylaşılmasıyla sona erdi.

 
5 yılda 30 bin çocuk buz pateni öğrendi
 
Erzurum EYOF 2017 seferberliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Kuraklık beklemiyoruz’
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “2016 yılında bir kuraklık beklemiyoruz. ...
Doğu’da kar özlemi bitti
Doğu Anadolu Bölgesi'nde sabah saatlerinde yoğun kar yağışı etkili oldu. ...
3 bin 151 öğrenciye ‘sağlık’ armağanı
Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Erzurum Valiliği ve Erzurum ...
 
Palandöken’de bağış seferberliği
Palandöken Belediyesi, personel kan bağışına destek olmak için Kızılay ...
Aile Eğitim Programı’nda başarı
Aile Eğitim Programı (AEP) çerçevesinde Erzurum’da 2015 yılı içerisinde ...
BEAH’ta delik kalp ameliyatsız onarıldı
Kalbinde delik bulunan 2 Yaşındaki M.B’nin kalbi BEAH Çocuk Kardiyoloji ...
 
Tarih ve çevre için seferber oldular
ER-VAK Bilim ve Proje Ekibi alemcilerin mekanı haline gelmiş olan Büyük ...
Toplu ulaşımın vizyonu değişiyor
M.COŞKUN-Özel Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Yusuf Cindilli, 2016 yılı ...
Yaban hayatı için seferber oldular
Erzurum Macera Off Road Kulübü üyeleri, karla kaplı alanlara yaban hayvanları için yem bıraktı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva