ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
15 Ocak 2018 Pazartesi - 13:21

Ozanlardan vefa projesi

Dernekler Dairesi Başkanlığı’nın katkılarıyla, Oltulu Âşık Mevlüt İhsanî Kültürünü Yaşatma Derneği tarafından yürütülen ‘Ozanların Dilinden Şehit ve Gazilerimiz’ projesinin tanıtımı Oltu’da yapıldı.

Ozanlardan vefa projesi

Dernekler Dairesi Başkanlığı’nın katkılarıyla, Oltulu Âşık Mevlüt İhsanî Kültürünü Yaşatma Derneği tarafından yürütülen ‘Ozanların Dilinden Şehit ve Gazilerimiz’ projesinin tanıtımı Oltu’da yapıldı.
Oltu Kaymakamlığı Toplum Merkezi’nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına, Oltu Belediyesi Başkan Yardımcısı Osman Coşkun ile çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri, halk âşıkları, davetliler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programında konuşan Âşık İhsanî Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Musa Çalışkan şunları kaydetti: ‘Oltulu halk âşığı, merhum İhsanî’nin şahsında, âşıklık geleneğini yaşatarak gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla 2009 yılında kurulan derneğimiz, kuruluş amaçları doğrultusunda faaliyetlerini sürdürmektedir. Derneğimiz tarafından bugüne kadar ‘Âşık Mevlüt İhsanî’yi Anma Etkinlikleri’ adı altında kültürel programlar organize edildi. Özel gün ve gecelerde yapılan etkinliklere dernek olarak katılım sağlandı. Âşıklık geleneğini yaşatmak için derneğimizde faaliyetleri icra edildi’ diyen Musa Çalışkan, ‘Âşıklık geleneğini tanıtmak ve değerlerimizi geleceğe taşımak için kültürel faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Bu güne kadar, Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere, kurum ve kuruluşlara, çeşitli projeler sunduk. Bu projelerden biri de şu anda tanıtımını yapmakta olduğumuz ‘Ozanların Dilinden Şehit ve Gazilerimiz’ adlı projemizdir, diyerek, projede emeği geçenlere ve tüm katılımcılara teşekkür etti.
Proje hakkında bilgi veren proje koordinatörü Temel Vural, ‘İçişleri Bakanlığı Bütçesinden Derneklere Yardım Yapılması Hakkında Yönerge’ kapsamında desteklenen projemizin konusu, ‘Şehitlik, gazilik, vatan, millet, bayrak, hürriyet, istiklâl, millî birlik vb. kavramlar çerçevesinde halk âşıklığı geleneği vasıtasıyla toplumsal bir farkındalık oluşturmaktır’ dedi.
Temel Vural: “Şehitlik ve gazilik gibi mukaddes değerlerin halk ozanlarımız tarafından dile getirilmesi, sosyal ve kültürel faaliyetler düzenlenmesi, geçmişten bugüne millî bütünlüğümüzün harcı olan şehitlik, gazilik ve kahramanlık duygularının nesilden nesile aktarılıp yaşatılmasına katkı amacıyla tasarlanmış olan bu proje, şehit yakınlarına ve gazilerimize karşı duyarlı olunmasına ve tüm vatandaşlarımızın millî duygular çerçevesinde kaynaşmasına katkı amacıyla hazırlanmıştır” dedi.
‘Ülkemizde yıllardır yaşanan terör saldırıları, yakın tarihimizde cereyan eden millî iradeye yönelik hain kalkışma bir kez daha göstermiştir ki millî benliğimizi muhafaza edebilmek için milletin her ferdine ciddi görevler düşmektedir. Bu bilinçle tasarladığımız projeyle, hem asırlara damgasını vurmuş bir geleneğin yaşatılmasına katkı sağlanacak, hem de milli bütünlüğümüzün harcını yoğurmuş olan âşıklarımızla birlik, beraberlik, vatan sevgisi, şehitlik ve gazilik gibi mukaddes değerlerimiz ve demokrasi gibi evrensel kavramların sahiplenilip yaşatılması konularında da bir farkındalık oluşturulacaktır’ diyen proje koordinatörü, proje faaliyetleri ile ilgili olarak da şu açıklamalara yer verdi:
‘Bir yıl devam edecek proje kapsamında projenin ismine ve temasına uygun sosyal ve kültürel faaliyetler düzenlenecek. ‘25 Mart Oltu’nun Düşman işgalinden 100. Kurtuluş Yıldönümünde, bu anlamlı günde, Oltu Belediyesi’nin de katkılarıyla ‘Ozanların Dilinden Şehit ve Gazilerimize Vefa Gecesi’ adıyla geniş katılımlı bir âşıklar gecesi yapılacak. Hem bu kültür ve sanat gecesinde okunan şiirler, hem de yöremizin halk âşıkları ve şairlerinden derlenecek şiirler ‘Ozanların Dilinden Kahramanlık Şiirleri’ adıyla kitaplaştırılacak. Proje kapsamında basılacak olan bu kitap, derneklere, eğitim kurumlarına, öğrencilere ve kültürel organizasyonlardaki katılımcılara ücretsiz olarak dağıtılacaktır.’
Tanıtım toplantısı, Âşık Sıtkı Eminoğlu, Mevlüt Merdoğlu, Kâmil Çalışkan ve Sinan Öztürk’ün birlikte sundukları âşıklar programından sonra misafirlere yapılan ikramla sona erdi.

 
Türkiye’nin Afrin harekâtı
 
Erzurum'dan dereceyle döndüler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pasinler'de "Yörelerimiz Biz" etkinliği
Pasinler'de Milli Egemenlik Okulu öğrencileri "Yörelerimiz Biz" programı düzenlediler.
Ara Güler'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü
Ara Güler :"Bugüne kadar kaç cumhurbaşkanı geçti bizden, bir tanesi de ...
Ortodoks Kilisesi'nin çatısında çam ağacı çıktı
Erzurum'un Oltu ilçe merkezinde 93 harbi (1877-78) sonrası yaptırılan ...
 
Kudüs sergisine “Dikenli Telli” açılış
Atatürk Üniversitesinin düzenlediği Uluslararası Kudüs Sergisi törenle ...
Kur’an bülbüllerinden muhteşem tilavet
Büyükşehir Belediyesi tarafından Binbir Hatim programları kapsamında düzenlenen ...
Büyükşehir’den yeni kültür yayını
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, yeni bir kültür yayınını daha şehrin edebiyat tarihine sundu.
 
Tarihe ışık tutacak
Eğitimci-Sanatçı Emre Aksakallı, Ermeni meselesini anlatan ilk sinema ...
Palandöken Takviminde 8'inci dönem
Erzurum Palandöken Belediyesinin bu yıl sekizincisini dağıttığı takvim ...
Palandöken Kış Turizminde ilgi odağı
Palandöken Kayak Merkezi muhteşem kayak pistleri ve gece kayağı imkanıyla ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva