ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
Kaçakçılara darbe
Kaçakçılara darbe
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Jandarmadan terör operasyonu
Jandarmadan terör operasyonu
HABERLER>EKONOMİ
19 Temmuz 2019 Cuma - 15:22

Özakalın ETSO'nun beklentilerini paylaştı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Özakalın ETSO nun beklentilerini paylaştı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası (AYTO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ETSO) ziyaret etti.
Erzurum ziyaretinde dün Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası ile Oltu Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Ülken’i bugünkü ETSO’yu ziyaretinde; Meclis Başkanı Saim Özakalın ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Polat ile Yönetim Kurulu Üyeleri; Şevket Demir ve Murat Turan ağırladı. Meclis Üyesi Celalettin Çetinkaya ile ETSO Genel Sekreter Vekili Kürşat Karagöl’ün de hazır bulunduğu ziyarette Meclis Başkanı Saim Özakalın, aynı zamanda ETSO ile kardeş Oda olan Aydın Ticaret Odası’nın Yönetim Kurulu Başkanı Ülken’i ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek kendisine Erzurum’un sosyo-ekonomik yapısı hakkında bilgiler verdi.
Özakalın’dan “5084” vurgusu
Konuşmasında, Erzurum’un bölgenin merkezi konumunda bulunduğunu, ticaret ve ekonomi anlamında tarihi boyunca bölgedeki iller ve sınır komşusu ülkeler için bir kavşak noktası olduğunu anlatan Özakalın, şehrin ve bölgenin dinamiklerinin harekete geçmesi ve ekonomik anlamda arzu edilen seviyeye ulaşması için kapsamlı desteklere ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Daha önceki yıllarda bölgede uygulanan ve iş dünyasına sağladığı katkıları her zaman memnuniyetle ifade edilen 5084 sayılı kanundaki gibi teşviklerin, eski yeni ayrımı gözetmeksizin yeniden uygulanması gerektiğini kaydeden Özakalın, firmalara gerek enerji, gerekse SGK ve vergi destekleri gibi birçok alanda teşvik sağlayan düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
TOBB’un iş dünyasının sıkıntılarını gündeme taşımada ve inisiyatif almakta hiçbir zaman geri durmadığını ve taşın altına elini koymaktan çekinmediğini belirten Özakalın, bu konuda TOBB’un en büyük destekçilerinin Türkiye’deki oda ve borsalar olduğunu sözlerine ekledi.
Erzurum’da bulunmaktan mutlu olduğunu dile getiren TOBB Yönetim Kurulu Hakan Ülken de ETSO ile AYTO’nun kardeş oda olmasından dolayı ve Aydın iş dünyasında birçok Erzurumlu ile yakın ilişkilerinin bulunduğundan şehre yabancı olmadığını söyledi. Ziyaretinin amacının; TOBB yönetimi ile bölgedeki oda ve borsalar arasındaki koordinasyonun daha da güçlü hale gelmesi ve varsa aksayan yönlerin tespit edilmesi olduğuna dikkati çeken Ülken, ilişkilerin daha da güçlenmesi için önümüzdeki dönemde de devam edeceğini bildirdi.
Ülken; “Çarklar daha hızlı dönsün”
Erzurum’un ekonomik anlamda gelişmesi ve kalkınmasının bölge illerine de olumlu yansımalarının olacağını kaydeden Ülken, “İş dünyamızın çatı kuruluşu olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak; üretim yapan, istihdam sağlayan en küçük işletmeden en büyüğüne kadar hepsinin sorumluluğunu üzerimizde taşıyor ve yaşanan sıkıntıların çözümü noktasında çaba gösteriyoruz. Tek derdimiz; iş dünyasında karşı karşıya olduğumuz problemlerin kaynağını doğru tespit edip, ilgili kurumlarla ortak çalışıp, çözümler geliştirerek firmalarımızın, üreticilerimizin önünü açmak, çarkların yeniden hızla dönmesine katkı sağlamaktır” diye konuştu.
Ziyarette, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken ile ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın iki oda arasında güncellenen kardeş oda protokolüne imza attı. Meclis Başkanı Özakalın ayrıca ziyaretin anısına Başkan Ülken’e, üzerinde ETSO logosu ve Çifte Minareli Medrese figürü işlenmiş bir kristal plaket ve gümüş işlemeli Oltutaşı tespih hediye etti.
Başkan Ülken’de en kısa zamanda ETSO heyetini Aydın’da ağırlamayı arzu ettiğini dile getirdi.

 
Eren Erzurum kampını değerlendirdi
 
9 günde bin 535 kaçak göçmen yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ülken’den, Oral’a ziyaret
TOBB Yönetim Kurulu üyesi ve Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ...
Aydın’dan Pasinler’e ekonomi köprüsü
TOBB Yönetim Kurulu üyesi ve Aydın Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ...
Haziran ayı ekonomi en’leri açıklandı
Haziran ayında dolar kuru 164 bini aşan haberde ele alınarak ekonomi medyasında ...
 
Oktay kalkınmada 2023 hedefini paylaştı
Oktay, Kalkınma Planı’nda yüzde 5,5 olarak öngörülen yıllık ortalama büyümeye ...
İhracatta Cumhuriyet Tarihi rekoru
Pekcan, “Özellikle en büyük ihracat pazarımız olan Avrupa bölgesindeki ...
Doğu Anadolu PERDER’de görev değişimi
Türkiye Perakendeciler Federasyonu Genel Başkanlığı’na seçilmesinin ardından ...
 
Doğu’dan kurbanlık sevkiyatları başladı
Türkiye’de hayvan varlığı bakımından ilk sıralarda yer alan Erzurum’da ...
Erzurum’da 6 ayda 3 bin 118 konut satıldı
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - TÜİK 2019 Haziran dönemi Erzurum konut satış istatistiklerini ...
Erzurum kamu harcamalarında 2. sırada
MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - Erzurum bu yılın ilk altı ayında, il geliri, gelir ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva