ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
HABERLER>EKONOMİ
4 Haziran 2018 Pazartesi - 17:54

‘Oyunları bozduk’

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Türkiye’nin üzerinde oynanan oyunları bozduklarını söyledi.

‘Oyunları bozduk’

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Türkiye’nin üzerinde oynanan oyunları bozduklarını söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Kars Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Hayvancılık Bölgesi Temel Atma Töreni'ne katıldı.

Ardahan Yolu üzerinde bulunan Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Hayvancılık Bölgesi Temel Atma Töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Kars Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Hayvancılık Bölgesi Temel Atma Töreni'nin açılış konuşmasını yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Tarım ve hayvancılık şehri Kars’ta hemşehrilerimizin bu alanda da daha modern bir şekilde, daha verimli bir şekilde gelir elde etmesi bizim için önemli, nitekim daha önce dedik ki, tarım ve hayvancılık şehri hayvancılığın başkenti Kars’ta kesimhane olmadan olmaz dedik. Hemen sol tarafımızda görüyoruz. Bizim bölgemiz için önemli modern bir kesimhane ve orada yeni ahırlar var. Bölge insanının ihtiyacını direk yerinde görecek çok çok önemli bir tesisin geçen sene temelini attık. Ve bu sene inşallah bitme aşamasına geldi. Bu bizim hayvancılığımız açısından önemliydi. Ama daha önemlisi yine Kars hayvancılığı anlamında bakanlık olarak sizin verdiğiniz destekler. Ama bütün bunları yaparken Karslının, Kars’ın neresinde olursa olsun yaptığı hayvancılığı, yaptığı besiciliği daha modern bir ortamda yapabilmek adına ve buradan elde ettiğimiz ürünleri daha modern daha iyi şartlarda işleyip pazara sunabilmek adına biz bu İhtisas Sanayi Bölgesini Besi Organize Sanayi Bölgesi’nin çok çok önemsiyorduk. Rabbime hamdolsun, şükür olsun. Bugün temelini atıyoruz. Ama 10 binin üzerinde modern şartlarda, besicilik yapmak bence hemşehrilerimiz adına, Kars adına çok önemliydi. Onun için çok çok teşekkür ediyorum ve bir şey daha biz yetiştiricilik yapıyoruz ama biliyoruz ki, yetiştirmek kadar besicilikte aslında bu işin gelir tarafı, kazançlı tarafı, işte sadece yetiştiricilikten değil, besicilikten de bölge olarak gelir elde edebilmeniz adına yine bu tesis önemli, o yüzden emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Bakan Arslan’ın ardından söz alan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Türkiye’nin üzerinde oynanan oyunları bozduklarını söyledi.

"ARAMIZA NİFAK SOKMAK İSTEDİLER"

Fakıbaba, “Cennet gibi vatana sahip olduğumuz için yüce Allah’a ne kadar şükretsek azdır. 81 ilimiz ayrı ayrı bir güzeldir. Türkiye’yi dünyada ayrı bir yere koyan bu coğrafyamız ve çok kültürlü zenginliğimizdir. Türk’ü, Kürdü, Arabı, Terekemesi, Azerisi, Çerkezi, bunlar bizim zenginliğimizdir. İnanın hep beraber biz Türkiye’yiz. Allah’ın izniyle bizler bu saydığım kardeşlerimizle beraber el ele verip bizim ülkemizde yapamayacağımız hiçbir şey yoktur. Biz çok etnik kökene, farklı dile, farklı mezhepe sahip olsak da yüzyıllardan beri biriz, beraber yaşıyoruz. Aramıza nifak sokmak istediler. Kardeşi kardeşe kırdırmak istediler. Ama elhamdülillah başaramadılar, başaramayacaklar. Bu oyunlarına yeri geldi darbelerle, yeri geldi medya, sivil toplum kuruluşlarıyla, benzeri tüm güçleriyle içeride ve dışarıda uzantısı olan ayakçılarıyla denediler. Ama aziz milletimiz her seferinde Allah’ın izni ve yardımıyla büyük bir ferasetle oyunlarını bozdu. İşte onlar hazmedemiyor, neyi biliyor musunuz? Siz çok iyi biliyorsunuz. Ama ben buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum. Milletimizin kendi kendini yönetmesini hazmedemiyorlar. Halkın içinden çıkmış, halka hizmeti Hakk'a hizmet gören ülkesinin ve halkının çıkarının üstünde görenlerin bu ülkeyi yönetmesini kabullenmediler. Kabullenmeyecekler. Bizler el ele verdiğimiz de inanın bu oyunu bozacağız. Zaten bozduk. Eğer 15 Temmuz hain darbe girişim de çok değerli liderimiz Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız meydana çıkmış olmasaydı onun gibi Karslı ve yürekli kardeşlerimiz meydanlara dökülmemiş olsaydı. Emin olun bu açılışı ne yapabilecektik. Ne de bizler olabilecektik. Onların bir tek amacı vardı. Türkiye’yi bölmek, halbuki neyi bölüyorsunuz. Yüzyıllardan beri biz kardeş olarak hiç din ayrımı yapmadan, mezhep ayrımı yapmadan kardeşçesine, bunun bir zenginlik olduğunu bilerek, bir araya geldik. İnanıyorum ki inşallah bu birlik ve beraberliğimiz Allah’ın izniyle devam edecektir" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından dualar eşliğinde Kars Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Hayvancılık Bölgesi’nin temeli atıldı.

 
Dadaş Ala’ya yoğun ilgi
 
Öz 16 yıllık süreci değerlendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜİK Tarım arazileri verilerini paylaştı
Türkiye’de son 13 yılda tarım arazileri, yüzde 12,1’lik oranda azalarak ...
Perakende sektöründe düzgün atılım
Düzgün Marketler Grubu Yunus Emre Mahallesi Kayakyolu Caddesinde 15. şubesinin açılışını yaptı.
Erzurum'dan 5 ayda 9.2 milyonluk ihracat
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-Türkiye İhracatçılar Meclisi Mayıs ayı ihracat verilerini ...
 
Akdağ’dan özel sektör tabanlı ekonomi vurgusu
Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Akdağ, bir dizi programa katılmak ...
Erzurum’a 30 yatırım
Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ...
ETB Akdağ’ı ağırladı
Başbakan Yardımcısı Prof.Dr. Recep Akdağ bir dizi çalışma programı için ...
 
Erzurum’a 16 yeni yatırım
Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ...
PTSO üyeleri iftar yemeğinde buluştu
Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri tarafından odaya ...
ETSO’da dış ticaret gündemi
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Yönetimi, Erzurum Ticaret ve ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva