ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>EKONOMİ
3 Kasım 2014 Pazartesi - 00:44

Ötügen: 'Önceliğimiz İstihdam'

M.COŞKUN-3’üncüsü düzenlenen Kariyer Günü Etkinlikleri ve İstihdam Fuarı’nın değerlendirmesini yapan Erzurum İşkur İl Müdürü Ahmet Tacettin Ötügen, “Fuar amacına ulaşmıştır.” dedi.

Ötügen:  Önceliğimiz İstihdam

Erzurum Kariyer Günü Etkinlikleri ve İstihdam Fuarı, 3’üncü kez organize edildi. İşkur Müdürü Ahmet Tacettin Ötügen, fuara katılım ve istihdama faydası olarak geçen fuarlara göre çok daha iyi olduğunu vurguladı. Organisazyonun yapıldığı yerin fiziki yapısından başka bir sorunu olmadığını dile getiren Ötügen, gelecek yıllarda her şeyin daha da güzel amacına hizmet edeceğini söyledi.
Ötügen, “3’üncüsünü düzenlediğimiz İstihdam Fuarı Kariyer günleri ve girişimcilik seminerleri toplantısı ve etkinliği sonuçları itibariyle bir önceki yıllara göre gayet iyi oldu. Tabi istihdam fuarlarının tek bir amacı var, işverenler ile işsizleri bir araya getirmek. Bu amaca da ulaştık. Çünkü bir önceki yıllarda işverenlerimizin fuara katılım oranı bu yıl daha fazla oldu. 63 tane özel sektör, 7 tane de kamu kuruluşu olmak üzere toplamda 70 sektör fuarımızda stant açtı. İşverenler işsizlerimizle birebir görüşmeler yaptılar. İstihdam fuarının amacı istihdamı arttırmaktı, bu amaç da başarıyla sonuçlandı. Yani maksat hâsıl oldu diyebiliriz. Elimizdeki verilere göre, yaklaşık Bin 200 tane açık iş alındı, yapılan yüzyüze görüşmelerde anlık 30 tane işe yerleştirme oldu. Tabi bu sayısı bir daha ki istihdam fuarına kadar artacaktır. Tabi fuar alanının fiziki olarak yetersiz olması, kurum olarak bizi sıkıntıya soktu. İnşallah şehrimizde, ileriki yıllarda Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın bir söz vermişliği var bu konuda, Bir kültür merkezinin yapılacağı haberini aldık ve biz de çok mutlu olduk. Bu kültür merkezinin yapılmasıyla daha da güzel bir ortamda bu tür etkinliklerimizi yapacağız. Her şey den önce şunu ifade etmek istiyorum, fuarda bir sloganımız vardı; ‘Bu fuarda iş var.’. Bu tür fuarlara işsizlerimiz katılırken, ‘iş bulacağım’ amacıyla gelmesi lazım. İşverenlerimizde ‘ben işsizimi o fuarda bulacağım’ amacıyla orada olması lazım. Eğer bu amaç doğrultusunda hareket edilirse, yapılan çalışmalarda tam bir sonuç elde edilmiş olur.” diye konuştu.
 

 
Aziziye’de termal açılım başarısı
 
Iğdır, Hz. Hüseyin'in yasını tutuyor
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
erzurumlu y 3 Kasım 2014 Pazartesi 10:09

Burada kurtulsanız dahi ahirette bu çalışanların elleri yakanızda olacaktır.Bu adaletsizlikleri gören birisi olarak neden buna isyan etmiyorsunuz.Neden o koltuğu bırakmıyorsunuz.Tabiiki o koltuk çok tatlı.Unutmayınız ki ahirette herkesin birbirinden kaçtığı bir zamanda bu asgari ücretliler büyük bir ordu gibi peşinizde olacaklar.Neden ahiretin bu dehşetini düşünmezsiniz.Bu fuarı bırakın da ahirette peşinizdeki o fuarcıları düşünün.Fuar işi çözmüyor.Çalışan milyonlarca asgari ücretliye insanca yaşayacak ücreti veriniz. Asgari ücretlilere bakın yüzleri,benizleri sapsarı.Ama devlette yatarak para alanların yanaklarından kan fışkırıyor.Sizin için bunun vebali ağırdır.Bunun hesabından kaçamazsınız.Göz göre göre bu milyonlarca ezilenlere seyirci kalıp duruyorsunuz. Bunların haklarını koruyamıyorsunuz.Allah size insaf versin.Allah sizi ıslah etsin. Başka ne diyelim.

Yorumu oyla      6      4  
erzurumlu x 3 Kasım 2014 Pazartesi 09:57

Müdür Bey,sizin istihdam dediğiniz,asgari ücrettir.Asgari ücretten istihdam yapacağınıza asgari ücreti artırıp çalışanların insan gibi yaşamasını sağlayınız.İşte o zaman istihdam yapmış olursunuz.Bugün 850 TL ile geçim olur mu ? Sizin kendi nefsiniz bunu kabul ediyor mu ? Aynı işi gören devlette yatan insanlar,bugün ilk girişte 1750 TL, 2000 TL alırken, özel sektörde istihdam dediğiniz canı çıkarak çalışıyorlar.Ya SGK'leri yatırılmıyor ya da 12 hatta,15 saat çalışanlar var.Maaşlarını zamanında alamıyorlar.Neden devlet memurları gibi,bunların da maaşları zamanında bankaya yatırılmıyor?Siz de bunu bu şekilde kontrol edersiniz.Bunları neden yapmıyorsunuz? Devlette yata yata para alıyorlar,özel sektörde canları pahasına çalışıyorlar o da asgari ücretten.Siz buna adalet mi diyorsunuz.Böyle bir paylaşımı rahmetli Necip Fazıl'ın deyimiyle 'Kurtlar' bile yapmaz.Ama siz bunu yapıyorsunuz.Bunlara çözüm arayacağınıza samanlıkta iğne arıyorsunuz.Unutmayınız ki bunun vebalinden kurtulamazsınız.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aziziye’de termal açılım başarısı
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ilçede yaptığı çalışmalar ...
TKDK’dan bölge tarımına yatırım
M.COŞKUN-Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkanı Ali Recep ...
Erzurum’a 86 milyonluk DSİ yatırımı
M.COŞKUN-Devlet Su İşleri Erzurum Bölge Müdürü Sebahattin Çapkınoğlu, ...
 
Vatandaşın hakkını kim arayacak?
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, üretici market fiyat farkının bir ...
Teşvikte pozitif ayırımcılık beklentisi
Hayvancılık sektörünün daha hızlı gelişebilmesi için sektörün girdi maliyetlerinin ...
Horasan ve Oltu önde
MAHMUT AKDAĞ-Kazım Karabekir ve Aziziye Vergi Daireleri dışında, diğer ...
 
Davutoğlu’ndan TANAP müjdesi
Ekim ayı içinde yeni Türkiye’yi inşa etme yolculuğunda önemli mesafeler ...
Eski havamız kalmadı..!
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’un ocak-eylül dönemi uçak seferi sayısı bölge payı ...
Yol varlığında Erzurum farkı
Erzurum ve Ağrı’nın tamamını ve Artvin, Bayburt, Erzincan, Kars illerinin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva