ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Müftü Can’dan Yaz Kur’an Kursları bilgilendirmesi
Müftü Can’dan Yaz Kur’an Kursları bilgilendirmesi
Erzurum eksi 6’yı gördü
Erzurum eksi 6’yı gördü
İbrahim Hakkı’nın 1755’te tespit ettiği gerçek
İbrahim Hakkı’nın 1755’te tespit ettiği gerçek
Tekman’da futbol turnuvası düzenlendi
Tekman’da futbol turnuvası düzenlendi
Lise öğrencilerinden ‘Sabrın İzleri’ filografi sergisi
Lise öğrencilerinden ‘Sabrın İzleri’ filografi sergisi
HABERLER>ASAYİŞ
3 Aralık 2013 Salı - 02:09

Oto hırsızlığı davasında ceza yağdı

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı ve Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde 2012 yılı Şubat ayında sabah saat 06.30 sıralarında Samsun, İstanbul, Antalya, Trabzon, Gümüşhane ve Erzurum illerini kapsayan eş zamanlı operasyon düzenledi.

Oto hırsızlığı davasında ceza yağdı

MUAMMER AY
SAMSUN (İHA) - Samsun Emniyet Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri, oto hırsızlarını BBG evi gibi gizli kamerayla 3 ay boyunca izleyip başlattığı operasyon kapsamında haklarında dava açılan 6'sı tutuklu 20 sanığa 5 aydan 54 yıla kadar ayrı ayrı ceza yağdı.
Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri, yapılan istihbari çalışmalar neticesinde kurdukları ekip ile otomobil çalıp, çalıntı otomobilleri change yapıp ya da parçalayarak sattıkları tespit edilen kişilere yönelik takip başlattı. Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri, hırsızların Çarşamba ilçesi Dikbıyık beldesindeki bir depoyu araçları parçalamada kullandığını tespit etti. Polis, hırsızları takip etmek için önce internet abonesi oldu ve hırsızların kullandığı deponun karşısına gizli kamera yerleştirdi. Polis, internet vasıtasıyla 3 ay boyunca BBG evi gibi hırsızların bütün faaliyetlerini Samsun Emniyet Müdürlüğü binasından canlı olarak gece ve gündüz izledi. Hırsızların başka illerle de bağlantısını belirleyen polis, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı ve Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde 2012 yılı Şubat ayında sabah saat 06.30 sıralarında Samsun, İstanbul, Antalya, Trabzon, Gümüşhane ve Erzurum illerini kapsayan eş zamanlı operasyon düzenledi. Yaklaşık 100 polis ile 25 aracın görev aldığı operasyonda, Samsun il merkezinde 7 kişi, Çarşamba ilçesinde 2 kişi, Salıpazarı ilçesinde 2 kişi, Gümüşhane'de 3 kişi, Antalya'da 5 kişi, Trabzon'da 1 kişi ve Erzurum'da 1 kişi olmak üzere toplam 21 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramada, 1 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet kuru sıkı tabanca, 3 adet av tüfeği, 44 adet av fişeği, çalıntı araçların motor ve şasi numaralarını çakmada kullanılan 25 harften oluşan numaratör, 60 adet değişik araçlara ait plakalar, 1 adet sahte kimlik, 1 adet sahte ehliyet, 1 adet sahte trafik tescil belgesi, çalıntı araçları parçalamada kullanılan malzemeler, çalıntı araçlara ait 6 adet oto teybi, çok sayıda çalıntı araca ait ruhsat, araç çalmada kullandıkları oto anahtarları, 2 adet bilgisayar ve çok sayıda hafıza kartı, 120 adet değişik marka ve model araçlara ait oto parçaları ele geçirildi. Operasyon kapsamında çalıntı 11 araç ele geçirilerek sahiplerine teslim edildi. 30'a yakın araç ise incelemeye alındı.
Operasyon kapsamında tutuklanan Ecevit B., Recep D., Hamza Y., Tuna Ş., Okan T. ve Mahmut A. ile tutuksuz bulunan 14 kişinin yargılanması sona erdi. Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın son duruşmasında sanıklar haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek kendilerini savundular. Tüm sanıklar örgüt suçundan beraat ederken, "hırsızlık, hırsızlık malı satın almak ve resmi evrakta sahtecilik" suçlarından ayrı ayrı suçlu bulundular. Mahkeme heyeti Recep D.'yi 54 yıl 3 ay 20 gün, Ecevit B.'yi 50 yıl, Okan T.'yi 31 yıl 2 ay 10 gün, Hamza Y.'yi 22 yıl 11 ay 15 gün, Mahmut A.'yı 12 yıl 11 ay 25 gün, Tuna Ş.'yi 14 yıl 6 ay 25 gün, Ercan A.'yı 2 yıl 22 ay, Mustafa D.'yi 1 yıl 8 ay, Salim Ş.'yi 6 yıl 11 ay 15 gün, Murat K.'yi 5 ay, Tuna Y.'yi 10 ay, Erol B.'yi 10 ay, Erkan B.'yi 10 ay, Erhan B.'yi 10 ay, Turan Y.'yi 5 ay, Nezir Y.'yi 5 ay, İsmet T.'yi 8 yıl 3 ay 5 gün, Mehmet H.'yı 5 ay, Mustafa Ç.'yi 10 ay ve Sezgin S.'yi ise 5 ay hapis cezasına çarptırdı.

 
Kar durdu, soğuk vurdu
 
BEAH Bölgeye şifa dağıtıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kardeş kardeşi bıçakladı
Erzurum’un Yakutiye ilçesinde üç kardeş arasında meydana gelen bıçaklı kavga kanlı bitti.
Polis dolandırıcıyı arıyor
Erzurum’da bir kişi kendisini cep telefonu ile arayan şüpheli tarafından dolandırıldı.
Emniyet Erzurum’daki sürücüleri uyardı
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ...
 
Hem suçlu, hem güçlü derler ya…
Erzurum’da cadde üzerinde geri geri manevra yaparken vatandaşın ayağını ...
7 torbacı suçüstü yakalandı
Erzurum’da güven timleri yaptıkları çalışmalarla ‘torbacı’ diye tabir ...
8 hırsızlık olayı aydınlatıldı
Erzurum polisinin yaptığı çalışmalar neticesinde 8 ayrı hırsızlık olayı ...
 
Telefon hırsızı kameraya yakalandı
Erzurum’da bir kıraathanede meydana gelen cep telefonu hırsızlığı güvenlik kamerasına takıldı.
Polis maskeli 4 saldırganın peşinde
Erzurum'da 1 kişi yolda yürüdüğü esnada kimliği belirsiz maskeli 4 kişinin saldırısına uğradı.
Polis otomobil kundakçılarını arıyor
Erzurum'da park halindeki bir araç, kundaklama sonucu kullanılmaz hale geldi.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva