ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>EĞİTİM
31 Ağustos 2012 Cuma - 17:38

Orman Fakültesi için ilk adım

Ardahan’ın Göle ilçesinde açılması planlanan Orman Fakültesi binasının yapımı için ilk adım 30 Ağustos 2012 tarihinde Göle’de atıldı.

Orman Fakültesi için ilk adım

ARDAHAN (İHA) - Ardahan’ın Göle ilçesinde açılması planlanan Orman Fakültesi binasının yapımı için ilk adım 30 Ağustos 2012 tarihinde Göle’de atıldı.
Göleli İşadamı Nihat Delibalta’nın yaptıracağı Orman Fakültesi binası için arazi tespit çalışması yapıldı. Arazi tespiti için Göle’ye gelen Nihat Delibalta, Göleli hemşehrileri tarafından büyük coşkuyla karşılandı. Halaylar ve kesilen kurbanlar eşliğinde karşılanan Nihat Delibalta, Göle halkından gördüğü ilgiden dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.
Göle’de fakülte binası için yapılan yer tespitine Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Ardahan Vali Yardımcısı Kadir Taner Eser, Göle Belediye Başkanı Sabri Muratoğlu, ARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Söylemez ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Karşılamaların ardından işadamı Delibalta, fakültenin inşa edileceği araziyi gezdi. Nihat Delibalta’ya arazi hakkında bilgiler veren Göle Belediye Başkanı Sabri Muratoğlu, üzerinde bulundukları arazinin 71.852 metrekarelik bir alana sahip olduğunu belirtip fakülte binası için bu araziden istedikleri kadar kullanabileceklerini sözlerine ekledi. Fakültenin kurulmasında Göle Belediyesi olarak her türlü desteği vereceklerini belirten Belediye Başkanı Muratoğlu, Göleli işadamı Nihat Delibalta’ya katkılarından ötürü teşekkür etti.
Göleli işadamı Nihat Delibalta, arazi tespiti esnasında Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Vali Yardımcısı Kadir Taner Eser, ARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Söylemez, Göle Belediye Başkanı Sabri Muratoğlu ve beraberindeki katılımcılarla daha iyi bir Ardahan için yapılması gerekenler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Konuşmalar esnasında Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Ardahan’da yapılması planlanan kayak merkezi ve Ardahan-Artvin illerinin ortak kullanacakları bir havaalanının inşasına ilişkin planları katılımcılarla paylaştı.
Arazi ve yapılması planlanan fakülte hakkında değerlendirmelerde bulunan Nihat Delibalta, geniş bir araziye sahip olduklarını ve kurulacak fakülte binasının inşasına projenin mühendisler tarafından onaylanmasının ardından başlanılacağını belirtti. Kurulacak fakültenin örnek alınacak bir bina olacağını belirten Delibalta: “Göle benim memleketim. Daha önce olduğu gibi Göle’de de eğitim yatırımlarımız devam edecek. Göle’yi hak ettiği yere getirmek istiyoruz ve bu süreçte elimden gelen her türlü desteği vereceğim” dedi.
Arazi tespiti sonrasında işadamı Delibalta ve beraberindeki katılımcılar Göle Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret ettiler. Rektör Yardımcı Prof. Dr. Orhan Söylemez, işadamı Delibalta’yı Ardahan Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği çalışmalar, hedefleri ve gelecek projeleri hakkında bilgilendirdi. Prof. Dr. Orhan Söylemez, bu girişimi başlatan Göle Belediye Başkanı Sabri Muratoğlu’na, girişimi destekleyen Vali Yardımcısı Kadir Taner Eser’e, milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay’a ve kırk yıl sonra böyle hayırlı bir faaliyet için gelen işadamı Nihat Delibalta’ya Ardahan Üniversitesi adına teşekkür etti.
Prof. Dr. Orhan Söylemez, Sabri Muratoğlu, Kadir Taner Eser, Prof. Dr. Orhan Atalay ve Nihat Delibalta, trafik kazası sonrasında 10 yaşındaki oğlu ile birlikte hayatını kaybeden Tamer Budak’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Taziye ziyareti sonrasında katılımcılar Göle’den ayrıldılar.

 
İspir’de tarihi eser operasyonu
 
‘Dadaşlar doğuştan güreşsever’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MTTB’den harç kararına destek
Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Erzurum İl Başkanı Nuh Karagöl, 27 Ağustos ...
Koçak Reçber’i ağırladı
Antrenörlük Kursuna katılan eski Milli Kaleci Rüştü Reçber, Futbol Federasyonu ...
‘Eğitimde AK parti farkı’
AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Bakanlar Kurulu tarafından ...
 
Horasan MYO’da kayıt süreci
Atatürk Üniversitesi Horasan Meslek Yüksek Okulu öğrenci almaya başladı.
Koçak’tan tercih teşekkürü
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, 2012-2013 eğitim ...
Atatürk Üniversitesi rekora gidiyor
Atatürk Üniversitesi’nde öğrenci sayısı 90 bini aştı
 
Gelecekleri için yarıştılar
Erzurum’da düzenlenen özel yetenek sınavlarında atletizm branşında koşan ...
BESYO sınavında rüzgar sürprizi
Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Yüksek Okulu (BESYO) için düzenlenen ...
ERZİMDER’den nostalji
Erzurum İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ERZİMDER ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva