ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
19 terörist etkisiz hale getirildi
19 terörist etkisiz hale getirildi
Aras coştu
Aras coştu
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
'Kalkınma Yolu' mutabakat zaptı imzalandı
HABERLER>SİYASET
14 Ağustos 2018 Salı - 20:23

Orhan: “Aziziye markasını Dünyaya tanıtıyoruz”

Sosyal Belediyecilik alanında yaptığı çalışmalar ile dikkatleri üzerine çeken Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen Ilıca 3. Çermik Festivali ile Ilıca’nın termal turizm alanında ki iddiasını güçlendirdi.

Orhan: “Aziziye markasını Dünyaya tanıtıyoruz”

Sosyal Belediyecilik alanında yaptığı çalışmalar ile dikkatleri üzerine çeken Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen Ilıca 3. Çermik Festivali ile Ilıca’nın termal turizm alanında ki iddiasını güçlendirdi. Üç gün süren festivalde on binlerce kişiye ev sahipliği yapan Ilıca’ya bundan sonraki süreçte büyük yatırımların gelmesi amaçlanıyor.

Gelecek yıldan itibaren Geleneksel olarak isimlendirilecek festivale Kültür ve Turizm Bakanlığının doğrudan destekleri ile festivalin etkinliği artırılmış olacak. Aziziye Belediye Başkanı Orhan, festivalin beklenenden daha rağbet gördüğünü dile getirdi. Ilıca’da üçüncüsü tertip edilen festivalin termal turizm tanıtımında büyük önem arz ettiğini anlatan Başkan Orhan, Aziziye’nin özel sektör yatırımlardan hak ettiği payı almasının böylesi tanıtımlarla mümkün olacağını söyledi.

Festival etkinliklerinin gerek sosyal mecralardan gerekse kitle iletişim araçları yoluyla dünyaya duyurulduğuna vurgu yapan Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, Türkiye’de yerel yönetimler arasında eşine rastlanmayan bir sistemle sosyal mecralardan canlı yayın yapıldığını söyledi. Böylelikle bir anda dünyada yüzbinleri aşan takipçiye ulaşıldığını festival aracılığı ile Ilıca’nın termal potansiyellerinin ön palana çıkarıldığı söyledi.

Azizeye ilçesinin termal turizmde büyük bir marka olduğunu fakat gerekli ölçüde özel sektör yatırımlarından payını alamadığını söyleyen Başkan Orhan, “Ilıcamızın şifalı kaplıcalarının büyük bir marka olduğunu ifade etmek istiyoruz. Ne var ki bu potansiyeller yeterince tanıtılmadığı gibi yatırımların gelmesine de olanak sağlanamamış. Bu yıl üçüncüsünü yaptığımız Çermik Festivali ile artık marka bir termal olanaklarımız olduğunu tüm dünyaya duyurduk. Bundan sonraki süreçte büyük yatırımlar bekliyoruz. Beş yıldızlı bir tesis için talepler var. Yerel yönetimler olarak bu yatırımların ilçemize kazandırılması için bedelsiz arsalar bile verebiliriz. İnanıyorum ki yakın bir zamanda hem istihdama hem de turizme katkı olabilecek yeni tesislerin hizmete gireceğini göreceğiz” dedi.

Ilıca Üçüncü Çermik Festivalinin birinci ve ikinci gününde düzenlenen konserlerde Kolpa ve İmera grupları gençlerin yoğun ilgisini çekti. Aziziye Caddesi üzerinde mehter takımıyla başlayan kortej ve sonrasında Orhan Tavlı stadında ki protokol konuşmaları sonrasındaki konserlere yoğun katılımların olduğu görüldü. Binlerce gencin adeta Ilıca’ya aktığı organizasyonun kusursuz olduğu dikkatlerden kaçmazken belediye tarafından ücretsiz dağıtılan ikramlarda vatandaşı memnun etti. Son gün akşam ise Azeri sanatçı grupları da vatandaşlara hoşça vakit geçirme imkânı verdi. Son olarak sahne alan TRT Erzurum sanatçısı Didem Dilara Duman’ın konseri ile final alan Festival sonrasında Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Ilıca’nın her şeyin en iyisine layık olduğunu söyleyerek bundan sonraki süreçte de Aziziye’de büyük değişimlerin yaşanacağı müjdesini verdi.

Üç gün süren festivalin ikinci gününde sabah saatlerinden itibaren yüzlerce çocuğa uçurtma dağıtıldı ve yarışmalar yapıldı. Ardından Erzurum’un çeşitli ilçelerinden ve mahallelerinden katılımın olduğu Geleneksel spor ve çocuk oyunları sonrasında dereceye girenlere ödüller verilirken, Başkan Orhan’ın da zaman zaman bu oyunlara dâhil olup festivale renk kattı. Okçuluk, çuval yarışı, yumurta taşıma yarışı ve mas güreşine gençlerin ve çocukların yoğun ilgisi dikkatlerden kaçmadı.

Komite başkanlığını Muhammed Tohumcu ve Türkiye Güreş Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Battal Alpkılıç’ın organize ettiği Karakucak Güreşleri 18 sıklette yapıldı. İran, Gürcistan, Azerbaycan ve Türkiye’den toplamda 330 güreşçinin katıldığı karakucak güreşlerinde dereceye girenlere ödül ve para armağanı verildi. Başpehlivanlık güreşlerinde de kıyasıya yarışan Ankara ASKİ güreşçilerinden İbrahim Bölükbaşı ve Gürcistanlı güreşçi Giorgio Makharashvili son ana kadar pes etmedi. Altın puan uygulaması ile altın madalyayı Gürcistanlı Makharashvili’ye kaptıran İbrahim Bölükbaşı’nın üzüntüsü dikkat çekti.

Son yıllarda yapılan büyük yatırımları göz dolduran Aziziye Belediyesi’nin yeni sezonda hizmetlerini aralıksız sürdüreceğinin müjdesini veren Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, yerel yönetimlerde insan odaklı çalışmanın kazanımlarına vurgu yaptı.

Vatandaşa rağmen yerine vatandaşla birlikte çalışmak prensibini benimsediklerini dile getiren Başkan Orhan, “Her fırsatta halkımızdan gelen talepler doğrultusunda onların razısı ve beklentilerini göz önüne alarak çalışıyoruz. Bunun karşılığını ise fazlasıyla alıyoruz. Her şey Erzurum Her şey Aziziye için” şeklinde konuştu.

 
Bulutlar: “AK Parti Türkiye için bir dönüm noktasıdır”
 
Güneş Vakfından Türk Oyunları teşekkürü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öz’den 17. kuruluş yıldönümü mesajı
AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, 14 Ağustos 2001 tarihinde ...
Akdağ’dan Gebze millet bahçesine tam not
Eski Başbakan Yardımcısı, eski Sağlık Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili ...
Akdağ’dan Kılıçdaroğlu’na kurultay eleştirisi
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ, CHP’de yaşanan kurultay ...
 
Akdağ, ‘Dolardaki dalgalanma bir dünya meselesi’
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ Erzurum’da katıldığı ...
'Yerel seçimler erkene alınmayacak’
AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, ...
Akdağ’dan parti teşkilatlarına teşekkür ziyareti
Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ, AK Parti İl ve İlçe ...
 
Sağlık ve Ulaştırma’da Erzurum gündemi
AK Parti Erzurum Milletvekilleri Prof. Dr. Recep Akdağ, Selami Altınok ...
Üç Bakanlıkta Erzurum Gündemi
AK Parti Erzurum Milletvekilleri Prof. Dr. Recep Akdağ, Selami Altınok ...
Aydemir: ‘Dadaşlar şükürde kararlı’
Aydemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 100 Günlük İcraat ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva