ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Erzurum yaşlı nüfusu en az olan 24’üncü İl
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Tekin öğrencilerle iftar yaptı
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
Aydın, Cumhur İttifakı için destek istedi
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
 ETÜ’lü öğrenciler dünya finalinde
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
MSB: '1 PKK’lı terörist daha teslim oldu'
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
25 Ocak 2012 Çarşamba - 17:48

Organ naklinde Erzurum başarısı

Atatürk Üniversitesi Aziziye Araştırma Hastanesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi gerçekleştirdiği karaciğer nakillerini kamuoyu ile paylaştı. İki karaciğer hastası için gerçekleştirilen organ nakilleri de başarılı bir şekilde tamamlandı. Elif Koçer babasına, Malahat Akundağ ise kardeşine hayat verdi.

Organ naklinde Erzurum başarısı

SONER İSTANBULLU
ERZURUM (İHA) - Atatürk Üniversitesi Aziziye Araştırma Hastanesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi gerçekleştirdiği karaciğer nakillerini kamuoyu ile paylaştı. İki karaciğer hastası için gerçekleştirilen organ nakilleri de başarılı bir şekilde tamamlandı. Elif Koçer babasına, Malahat Akundağ ise kardeşine hayat verdi.
BABASINA HAYAT VERDİ
Atatürk Üniversitesi Aziziye Araştırma Hastanesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin gerçekleştirdiği iki başarılı organ nakli bugün kamuoyu ile paylaşıldı. Antalya'nın gerçekleştirdiği dünya çapında konuşulan yüz naklinin ardından Türk doktorları Erzurum'da da iki başarılı organ nakline imza attı. Nahçıvan'da yaşayan ve 7 yıldır karaciğer yetmezliği çeken kişiye, Azerbaycan'dan gelen ve ameliyat için 35 kilo veren kız kardeşi Malahat Akundağ'dan alınan karaciğer dokusu nakledildi. 20 yaşındaki Elif Koçer ise iki aylık ömrünün kaldığını öğrendiği babası İsmail Koçer'e karaciğerini bağışlayarak hayatını kurtardı.
AYDINLI’NIN DEĞERLENDİRMESİ
Atatürk Üniversitesi Aziziye Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen törenle açıklanan organ nakillerinde üniversite olarak oldukça ileride olduklarını ifade eden Atatürk Üniversitesi Aziziye Araştırma Hastanesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bülent Aydınlı, hem karaciğer hem böbrek naklinde Türkiye'de önemli bir noktaya geldiklerini söyledi. Bir haftada iki canlı verici nakil yaptıklarını anlatan Aydınlı, "Hasta Nahçıvan'da, kız kardeşi ise Azerbaycan'da yaşıyor. Hasta bize karaciğer nakli yapılması için kız kardeşini getirdi. Ancak kız kardeşi 105 kiloydu. Bizim canlıdan karaciğer alabilmemiz için yağlı olmaması, belli bir kiloda olması gerekiyor" dedi. Bunun üzerine, diyet polikliniğiyle görüşerek, hastanın kız kardeşine program uyguladıklarını ifade eden Aydınlı, donörün yaklaşık 6 ayda 35 kilo verdiğini ifade etti. Diğer organ naklinin ise başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğini ifade eden Aydınlı, Atatürk Üniversitesi'ne artık yurt dışından da hastaların nakil için geldiğini belirtti. Aydınlı, yapılan diğer operasyonda da organ bağışında bulunan Elif Koçer'in babasının 2 aylık ömrünün kaldığını öğrenir öğrenmez hiç düşünmeden karaciğerini bağışlamaya karar verdiğini ve organ naklinin de başarılı bir şekilde gerçekleştiğini söyledi.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ise Türkiye'nin dünya çapında konuşulan organ ve doku nakillerine imza attığını söyleyerek Antalya'da gerçekleştirilen yüz naklini örnek gösteren Rektör Koçak, "Bunun gibi daha birçok başarılı operasyon ile çığır açacağız" diye konuştu.
Doku nakilleri için gerekli altyapıya sahip olunduğunu söyleyen Rektör Koçak, bundan sonra nakil ve ihtiyaç duyulması halinde doku nakil gerçekleştirilebilecek noktada olduklarını açıkladı.
Nakillerde hiç düşünmeden babasına karaciğerini bağışlayan Elif Koçer ise, "Siz babanızın 2 aylık ömrünün olduğunu duyduğunuzda ne yaparsınız?" diye sorarak hiç düşünmeden organını bağışladığını ve tüm vatandaşlarında bu konuda duyarlı olmaları gerektiğini söyledi. Azeri karaciğer hastası da nakilden son derece mutlu olduğunu söyleyerek doktorlarına teşekkür etti.

 
Emniyet turistleri ağırladı
 
Cinayet şüphelisi tutuklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’da nitrat kirliliği takibe alınacak
Tüm ülkede yüzey ve yer altı sularında nitrat kirliliği izlemesini yapacak ...
Miraç artık yürüyor
Erzurum'da doğuştan iki bacağı olmayan 5 yaşındaki Miraç için hayırsever ...
‘Akdağ’dan Allah razı olsun’
Şaban Ateş isimli vatandaş, ambulans helikopterin Sağlık Bakanlığı'nın ...
 
7 kişi sobadan zehirlendi
Erzurum'da kar ve tipinin ardından aşırı soğuklar yeniden baş gösterirken, ...
Besicilerden çevre duyarlılığı
Oltu Belediyesine ait şehir çöplüğünden rüzgarın meraya dağıtmış olduğu ...
Soba zehirlemesi can aldı
Rabiahatun Mahallesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen ...
 
Soğuğun çilesini kadınlar çekiyor
Doğu Anadolu Bölgesi'nde uzun süre etkisini gösteren kış şartları, en ...
Dadaş Alkuş’tan merhamet dersi
‘Sibirya’ soğuklarının devam ettiği Erzurum’da hayvan sever vatandaş Ali ...
134 köy yolu kapalı
'Sibirya' soğuklarının yaşandığı Erzurum kent merkezinde buzlanan yollar ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva