ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi başarılı öğrencileri ağırladı
Çiftçi başarılı öğrencileri ağırladı
Futsal kadınlarda Gümüşhane şampiyon
Futsal kadınlarda Gümüşhane şampiyon
Atatürk Üniversitesinde öncelik kalite
Atatürk Üniversitesinde öncelik kalite
ETÜ – Büyükşehir sanayi iş birliği
ETÜ – Büyükşehir sanayi iş birliği
Olur Belediyesinde tebrik gündemi
Olur Belediyesinde tebrik gündemi
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
31 Ocak 2017 Salı - 12:11

Onkolojide BEAH farkı

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği Cerrahi Onkolog’la kanseri vuruyor

Onkolojide BEAH farkı

Yakalandıkları kanser hastalıkları nedeni ile (M.E) 66,(N.G)54 ve (H.G) 66 isimli vatandaşlar Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cerrahi Onkoloji uzmanı Op. Dr. Mehmet Hamdi Sakarya ve ekibinin yaptığı başarılı operasyonlarla sağlıklarına kavuştular.
Cerrahi Onkoloji Uzmanı Operatör Doktor Mehmet Hamdi Sakarya yapılan müdahalelerle ilgili yaptığı açıklamalarda hastalardan (M E) 66 8 ay önce midede kötü huylu tümör tanısı ile mideye operasyon yapılmış midenin tamamı alınmış. Daha sonra hastaya Radyoterapi ve Kemoterapi uygulanmış. Yapılan bu müdahalelere rağmen hastalığı karın içi organlarına sıçramış. Hastamız bize geldiğinde durumu anlattığımız şekilde idi. Hastanın hikayesini dinleyip durum değerlendirmesi yaptıktan sonra yemesi içmesi bile hayal olan hastamıza; ülkemizde ve dünyada çok nadir bir uygulama olan ‘’sitoredüktif’’ cerrahi ve sıcak kemoterapi işlemi uygulamaya karar verdik. Hastamıza uyguladığımız cerrahi müdahale yaklaşık 12 saat sürdü, sonrasında hastamızı yoğun bakıma aldık. Gerekli tedavi ve takiplerimiz neticesinde durumu iyiye giden hastamızı servise çıkardık. Birkaç gün normal serviste takip ettikten sonra iyileşme gösteren hastamızı sağlığı yerinde bir şekilde taburcu ettik dedi.
NEDİR? ‘’SİTOREDÜKTİF CERRAHİ’’
Belirli kanser türlerinde uygulanmaya başlanan sitoredüktif cerrahi ve sıcak kemoterapi uygulamaları ile kanser hastaları için yeni bir umut. İlk kez Amerika’da uygulanmaya başlanan bu yöntem şimdilerde ülkemizde de uygulanmaya başlandı. Mide, kalın bağırsak, karın zarı, yumurtalık, apandist kanseri ile mücadele eden hastalara uygulanan sıcak kemoterapi uygulamaları uzman ellerde hayat kurtarabiliyor. Bu tip kanser türleri ileri evrelerde vücuda yayıldıklarında karın içerisinde pek çok tümör oluşturabiliyorlar.
Sitoredüktif cerrahi ve sıcak kemoterapi uygulamaları bu kanser tipi için çare olabilmektedir. Genellikle karın içerisinde yayılan ve sayılamayacak kadar çok olan bu tümör parçaları bağırsak sistemini tıkayarak çalışamaz duruma getirmektedir. Tam bu noktada son yıllarda uygulanmaya başlanan sitoredüktif cerrahi ve sıcak kemoterapi uygulamaları bu kanser tipi için çare olabilmektedir.
KALBİNE GİDEN DÖRT DAMARI TIKALI OLAN VE ÖZEFAGUS’TA KÖTÜ HUYLU TÜMÖR OLAN HASTALAR BAŞARILI AMLİYATLARIN ARDINDAN SAĞLIKLARINA KAVUŞTURLARAK TABURCU EDİLDİLER
Cerrahi Onkoloji Uzmanı Operatör Doktor Mehmet Hamdi Sakarya; Kansere karşı yaptıkları cerrahi operasyonların bununla sınırlı kalmadığını, kendilerine Yemek borusunda kötü huylu tümör tanısıyla müracat eden (N.G) 54 ve midesinde ve kalın bağırsaklarında kötü huylu hastalığı olan ve kalbinde giden 4 damarı tıkalı olduğu için riskleri nedeniyle ameliyat edilemeyen (H.G) 66 isimli hastaları da ameliyatlarını gerçekleştirerek sağlıklarına kavuşturduklarını söyledi.
Cerrahi Onkoloji Uzmanı Operatör Doktor Mehmet Hamdi Sakarya “Ben ve müdahalede bulunduğumuz ekibimizle aynı şekilde gerekli tetkik ve tahlillerin ardından bu hastalarımızda müdahalelerimiz gerçekleştirdik.(N.G) isimli hastamıza müdahale öncesi bir 7 aylık bekleme süreci uyguladık o süreçte hastamız opera edeceğimiz rahatlığa ve duruma geldi sonrasında ekibimizle birlikte müdahalemizi gerçekleştirdik kısa bir süre sonra da sağlığına kavuşturarak taburcu ettik” dedi.
Cerrahi Onkoloji Uzmanı Operatör Doktor Mehmet Hamdi Sakarya; “Müdahalesini yaptıkları üçüncü vakanın diğerlerine göre daha risk taşıdığını hastanın kalbe giden dört damarının tıkalı olduğu için öncelikle bu damarların açılması gerektiği söylenmiş.Hasta bu yüzden endişelenerek beş ay gibi bir zaman mevcut rahatsızlığına müdahale ettirmekten çekinmiş.Biz hastamızı kontrolümüz altına aldıktan sonra gerekli hazırlıklarımız yaptık ve başarılı bir şekilde opere ettik.Yine diğer hastalarımızda olduğu gibi operasyon sonrası takiplerimizden sonra sağlıklı bir şekilde taburcu ettik” dedi.
Cerrahi Onkoloji Uzmanı Operatör Doktor Mehmet Hamdi Sakarya yaptıkları bu operasyonların Türkiye’de ilk olarak Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesin de gerçekleştirdiklerini ve başarılı olduklarını söyleyerek vatandaşlarımıza daha başarılı sağlık hizmetini sunmak için çalışmalarını artarak devam edeceğini söyledi.
CERRAHİ ONKOLOJİ UZMANI OPERATÖR DOKTOR MEHMET HAMDİ SAKARYA’DAN TEŞEKKÜR
Sakarya, “Bu işlemi Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uygulamanmasına imkan ve olanaklar sağlayan Başta Sayın Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ olmak üzere Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, Tıbbi Onkoloji Cerrahı Uz. Dr. Selçuk Ergen, Op. Dr. Yılmaz Özdemir ve Perfüzyonist Cahit Yaşarbaşa teşekkürlerimi sunarım. Bu ameliyatları gerçekleştirmemde bana eğitimimde katkıları olan sayın Prof. Dr. Salim Demirci, Prof. Dr. Ali Ekrem Ünal ve Prof. Dr. Erhan Aygen hocalarıma da saygılarımı sunarım” dedi.

 
EMSA Atatürk 2017 vizyonu açıklandı
 
Pasinler’de trafik kazası: 5 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şiddete maruz kalan engelli gence sahip çıktılar
İlbaş, engelli çocuğun davasında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün ...
Dadaşlar kan bağışında yarıştı
Sultanbeyli Erzurumlular Derneği Kızılay ile birlikte kan bağışı kampanyası ...
2 haftada 56 kişiyi kurtardılar
Erzurum Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri Palandöken'de son iki hafta ...
 
Nikahtan önce referandum için 'evet' dediler
Erzurum’da dünya evine giren genç çift, nikah öncesi anayasa referandumu için 'evet' dedi.
Bir yılda 511 bin 662 başvuru..
M.COŞKUN-Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Ahmet Yaptırmış, 2016 ...
'Yeni kimlik için 4 yıllık süre var'
Erzurum Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’nün verilerine göre, 2015 yılında ...
 
7 bin 281 engelli, evde bakım hizmetinden yararlandı
M.COŞKUN-Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Cemil İlbaş, 2016 ...
Tekman’da 8 kişi zehirlendi
Tekman ilçesinde aynı aileden 8 kişi sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi.
ESKİ'de güncelleme mesaisi
Büyükşehir Belediyesi Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva