ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
HABERLER>SİYASET
12 Şubat 2024 Pazartesi - 01:55

Öncü’den çözüm odaklı yaklaşım vurgusu

Türkiye’nin engelliler konusunda dünyada öncü çalışmalar yaptığını kaydeden Öncü, “Dünyada sürekli savaş ve göçlerden kaynaklı süreçte engellilerin oranı artmakta. Dolayısıyla bizim bu konuda temsil ve çözüm odaklı bir sistem oluşturmamız gerekiyor. ‘ dedi

Öncü’den çözüm odaklı yaklaşım vurgusu

Türkiye’nin engelliler konusunda dünyada öncü çalışmalar yaptığını kaydeden  AK Parti Erzurum Milletvekili Fatma Öncü, “Dünyada sürekli savaş ve göçlerden kaynaklı süreçte engellilerin oranı artmakta. Dolayısıyla bizim bu konuda temsil ve çözüm odaklı bir sistem oluşturmamız gerekiyor. ‘ dedi

Birleşmiş Milletler’deki (BM) etkinliklere katılmak üzere New York’ta bulunan TBMM Parlamentolar Arası Birlik Komisyonu üyeleri, BM'deki oturumlarda İsrail’in Gazze'ye yönelik saldırılarını gündeme taşıdı. TBMM heyeti, BM’de iki gün süren oturumlardaki tartışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, dünyanın dört bir yanından heyetlerin katılımıyla bu yıl ana gündem olarak BM Genel Sekreterliğinin belirlediği “barış için yeni ajanda” konusunun ele alındığını aktardı.

Özboyacı, BM'de bu ana başlık altında dünyadaki yeni güvenlik paradigması, uluslararası hukukun çatışmalardaki durumu, teknoloji gelişiminin parlamenter diplomasiye etkisi gibi konuların tartışıldığını ancak sıcak gündemin İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları olduğunu söyledi.

Toplantılarda Türk heyeti olarak uluslararası hukukun İsrail’in Gazze’ye saldırılarını engelleyemediğini vurguladıklarını belirten Özboyacı, BM sistemine yönelik şu eleştirileri yöneltti:

“Hastanelerin, ibadethanelerin, okulların bombalandığı, sivillerin bütün dünyanın gözü önünde açıkça açlıkla sınandığı bir ortamda eğer biz bu durumu durduramıyorsak o zaman BM’de bazı şeylerin temelden değişmesi gerektiğini hepimiz kabul etmeliyiz ve Cumhurbaşkanı'mızın yıllardır kürsüden söylediği gibi 'Dünya 5’ten büyüktür.' ve eğer yeni bir güvenlik paradigması konuşacaksak bu, önce BM Güvenlik Konseyinin yapısının değişmesiyle mümkündür.”

Özboyacı, Gazze saldırılarının tartışıldığı BM oturumlarının birinde İsrail delegasyonunun konuşması sırasında tepki olarak salonu terk ettiklerini dile getirerek, birçok ülke heyetinin de kendilerini izleyerek bu tepkiye destek verdiğini söyledi.

Gösterdikleri tepkiye ilişkin tarihin doğru zamanında aynı tepkileri vermenin çok doğru bir karar olduğu nitelemesini yapan Özboyacı, “Diğer ülkelerin milletvekilleri ile açıkça İsrail’in barbarlığını, zalimliğini buradaki temsilcisini dinlemeyi reddederek göstermiş olduk.” ifadesini kullandı.

Özboyacı, BM’deki tartışmaların sahadaki acıları durdurmaya yetmediğini, uluslararası toplumun kurduğu mekanizmaların Gazze’deki acıyı dindirmesi gerektiğini vurgulayarak, “Maalesef acı ile söylüyorum, ne uluslararası hukuk ne uluslararası mutabakatlar ve mekanizmalar, İsrail’in barbarlığını durdurmaya yetmiyor ama insanlık vicdanı ayakta.” şeklinde konuştu.

“Dünyadaki parlamentolar, bu ağır insanlık suçuna karşı tavır göstermeli"

AK Parti Erzurum Milletvekili Fatma Öncü de Türkiye’de ve uluslararası alanda engelli ve dezavantajlı kişileri temsilen heyette yer aldığını belirterek, dünya nüfusunun yüzde 16’sının engellilerden oluştuğu bilgisini paylaştı.

Öncü, “Dezavantajlılar, sadece doğuştan ya da sonradan herhangi bir kazayla değil son dönemlerde savaş sonrası çok sayıda engelli ve dezavantajı kadın, çocuk ve yaşlı kitle var.” dedi.

Milletvekili Öncü, İsrail’in Gazze’ye saldırıları sonucu yaklaşık 15 bin civarında engellinin oluştuğuna dikkati çekti.

Türkiye’nin engelliler konusunda dünyada öncü çalışmalar yaptığını kaydeden Öncü, “Dünyada sürekli savaş ve göçlerden kaynaklı süreçte engellilerin oranı artmakta. Dolayısıyla bizim bu konuda temsil ve çözüm odaklı bir sistem oluşturmamız gerekiyor. Bu konuda hedeflediğimiz noktaya doğru ilerliyoruz, çok da güzel bir noktaya geldik.” diye konuştu.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir de BM’deki toplantılarda İsrail’in Gazze’deki insanlık suçunu gündeme getirdiklerinin altını çizerek, “Özellikle insanlık suçu olduğu mahkemeler tarafından tespit edilmiş bir durum söz konusu ama uluslararası toplumun, özellikle kendine çağdaş diyen ülkelerin hala kılını kıpırdatmadığını, hiçbir şey yapmadığını görüyoruz.” dedi.

Emir, “Burada yapılması gereken öncelikle tüm dünyadaki parlamentoların, ülkelerin, vicdan sahibi her insanın ayağa kalkması ve bu ağır insanlık suçuna karşı tavır göstermesidir.” diye konuştu.

AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın da ülke olarak toplantılarda İsrail’in hukuku hiçe sayan tavırlarını kesinlikle kabul etmediklerini vurguladı.

Büyükaydın, büyük devletlerin İsrail’in zulmüne "Dur" dememesini kınayarak, “Gelecekle ilgili çocuklarımıza adil bir düzen bırakmak için burada mücadele veriyoruz.” ifadesini kullandı.

 

 
ISBN sayısında rekor artış
 
27 bin 125 Erzurum doğumlu bölgede yaşıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
14 milletvekili başkanlığa aday oldu
Türkiye Büyük Millet Meclisinde görevde bulunan 14 milletvekili, partileri ...
MHP 6 ilçe, 49 belde başkan adayını açıkladı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 31 Mart Mahalli İdareler Seçimine ilişkin ...
Gülli’den birlik ve beraberlik mesajı
Türk Diyanet Vakıf Sen Erzurum Şubesi tarafından bir istişare toplantısı düzenlendi.
 
‘Erzurum’da Mehmet, İspir’de Ahmet’
Cumhur İttifakı İspir’de Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında buluştu.
Tekin, STK temsilcileri ile bir araya geldi
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum’da sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.
MHP SKM Bakan Tekin’i ağırladı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum programı çerçevesinde Milliyetçi ...
 
Bakan Tekin Erzurum'da gençlere seslendi
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum programı çerçevesinde gençlerle bir araya geldi.
AK Parti'den sanat tarihçi ve arkeologlara müjde
AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, hazırladıkları kanun teklifi ile ...
Fidan İslam İşbirliği Gençlik Forumu’na seslendi
Fidan, İslam dünyasının karşı karşıya olduğu sorunlara dikkat çekerek, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva